ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دهه ۶۰ و سرکوب اعتراض‌های آبان ۹۸ ــ گفت‌و‌گو با منیره برادران

به باور منیره برادران، به فرجام نرسیدن دادخواهی دهه ۶۰ و مجازات آمران و عاملان جنایت‌ها، امکان تکرار فاجعه را به ما گوشزد می‌کند؛ هر چند بازگشت حاکمان به دهه نخست جمهوری اسلامی به دلیل تغییر بسیاری از شرایط مادی امکان‌پذیر نیست.

اعتراض‌های آبان ۹۸ پس از گرانی بنزین به سرعت در سرتاسر ایران گسترش یافت. به گفته عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، تنها «در چهار استان هیچ اتفاقی نیفتاد». سرکوب این گسترده‌ترین اعتراض‌ها پس از انقلاب ۱۳۵۷ اما به همان اندازه شدید بود و بنا به آخرین آمار سازمان عفو بین‌الملل، دست‌کم ۲۰۸ تن در خیزش آبان ۹۸ کشته شدند. شدت سرکوب از یک سو، و سخنان علی خامنه‌ای در جمع بسیجیان از سوی دیگر، به مقایسه وضعیت فعلی با دهه ۶۰ انجامیده است. رهبر جمهوری اسلامی چهارشنبه ۶ آذر از بسیجیان خواست که همچون دهه ۶۰، کمیته‌های انقلاب را در هر محله را احیا کنند.

«زمانه» درباره شباهت‌های وضعیت کنونی با وضعیت در دهه ۶۰، شدت سرکوب‌ها، و  ممکن‌بودن یا نبودن بازگشت به دهه نخست جمهوری اسلامی برای حاکمان با منیره برادران، فعال و نویسنده چپ‌گرا و از زندانیان سیاسی پیشین در دهه ۶۰ گفت‌و‌گو کرد. منیره برادران در گفت‌و‌گو با زمانه هشدار می‌دهد که به فرجام نرسیدن دادخواهی دهه ۶۰ و مجازات آمران و عاملان جنایت‌ها، امکان تکرار فاجعه را به ما گوشزد می‌کند. هر چند به گفته او، بازگشت به دهه نخست جمهوری اسلامی به دلیل تغییر بسیاری از شرایط مادی امکان‌پذیر نیست.

این گفت‌و‌گو را در ادامه بشنوید:

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.