ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اختتامیه نشست کوالالامپور: طرح ایده دور زدن تحریم‌ها از طریق تجارت طلا

به نوشته رویترز، رهبران سیاسی کشورهای حاضر در نشست کوالالامپور، بر سر نیاز به توسعه روابط تجاری میان این کشورها و به‌کارگیری واحد پولی یکدیگر توافق کرده‌اند.

مهاتیر محمد، نخست وزیر مالزی در آخرین روز نشست سران کشورهای اسلامی در کوالالامپور اعلام کرد کشورهای اسلامی قصد دارند از تجارت طلا و داد و ستد پایاپای برای دور زدن تحریم‌های اقتصادی استفاده کنند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، مهاتیر محمد، نخست‌وزیر مالزی و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه - کشورهای مالزی، ایران، ترکیه و قطر درنظر دارند از طریق یک سیستم داد و ستد پایاپای، تجارت طلا را برای دور زدن هرگونه تحریم اقتصادی در آینده، به‌کار گیرند.

نشست سران کشورهای مسلمان در کوالالامپور پس از چهار روز و بدون صدور بیانیه مشترک به پایان رسید. به گزارش خبرگزاری رویترز، مهاتیر محمد، نخست وزیر مالزی که کشورش میزبان این نشست بود روز شنبه ۲۱ دسامبر/۳۰ آذر در مراسم اختتامیه اعلام کرد کشورهای مالزی، ایران، ترکیه و قطر در نظر دارند از طریق یک سیستم داد و ستد پایاپای، تجارت طلا را برای دور زدن هر گونه تحریم اقتصادی در آینده، به‌کار گیرند.

مهاتیر محمد در خاتمه نشست کشورهای اسلامی از ایران و قطر به دلیل ایستادگی در برابر تحریم‌های اقتصادی ستایش کرد و گفت برای کشورهای اسلامی بسیار اهمیت دارد که برای مقابله با تهدیدهای آینده به خودشان متکی باشند:

«در حالی که دنیا شاهد این است که برخی از کشورها برای اعمال مجازات و تنبیه تصمیم‌های یکجانبه می‌گیرند، مالزی و دیگر ملت‌ها باید همواره در ذهن داشته باشند که این [تحریم‌ها] ممکن است علیه هر کدام از ما نیز اعمال شود.»

اشاره او به تحریم‌های آمریکا علیه ایران و تحریم قطر از سوی کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر است که از دو سال و نیم گذشته قطر را با اتهام حمایت از تروریسم در محاصره سیاسی و اقتصادی قرار داده‌اند.

نخست‌وزیر مالزی به تجارت با سکه‌های طلا در تاریخ اشاره کرد و گفت:

«من پیشنهاد می‌دهم که ما ایده تجارت با دینار طلا و معامله پایاپای میان خودمان [کشورهای مسلمان] را بازنگری کنیم. ما به صورت جدی قصد داریم این ایده را بررسی کنیم و امیدواریم بتوانیم مکانیزمی برای اجرای آن پیدا کنیم.»

به نوشته رویترز، رهبران سیاسی کشورهای حاضر، بر سر نیاز به توسعه روابط تجاری میان این کشورها و به‌کارگیری واحد پولی یکدیگر توافق کرده‌اند.

نشست کوالالامپور پیشتر مورد اعتراض عربستان سعودی قرار گرفته بود. عربستان با خودداری از شرکت در نشست کوالالامپور اعلام کرده بود اجلاس کشورهای مسلمان، سازمان همکاری اسلامی که ۵۷ کشور عضو آن هستند را «تضعیف» می‌کند.

از سوی مقابل مالزی نیز اعلام کرد همه ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی را به کوالالامپور دعوت کرده است اما تنها ۲۰ کشور شرکت کرده‌اند.

نخست‌وزیر مالزی در آخرین روز این نشست که انتظار می‌رفت مسائل مهمی چون فلسطین و کشمیر و وضعیت مسلمانان روهینگایی در میانمار و مسلمانان اویغور در چین در آن مطرح شود، بدون نامبردن از هیچ کشوری تنها به نگرانی‌های موجود در مورد مسلمانانی که در کشورهای غیرمسلمان برای همانند شدن تحت فشار قرار دارند، اشاره کرد.

او گفت:

«ما از ادغام در جامعه حمایت می‌کنیم اما همانندسازی تا حدی که مذهبمان را کنار بگذاریم، غیرقابل‌ قبول است».

مهاتیر محمد در کنفرانس خبری نیز گفت شرکت‌کنندگان در این نشست از شرایط زندگی اویغورها در چین «مطلع شده‌اند». او اقدام جدید هند برای تسهیل شرایط اعطای تابعیت به غیرمسلمانان افغانستانی، بنگلادشی و پاکستانی را «مایه تاسف» خواند.

نخست‌وزیر مالزی در اظهاراتی محافظه‌کارانه درباره فشار دولت‌ها بر مردم گفت:

«ما باید صحبت‌های دولت را بشنویم، باید صحبت‌های مردمی که شکایت دارند را هم بشنویم. تنها در این صورت می‌توانیم منصف باشیم.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.