ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

توییتر ده‌ها هزار حساب کاربری مظنون به ارتباط با حکومت عربستان را مسدود کرد

حساب‌های حذف شده متعلق به یک شرکت تبلیغاتی بوده و پیام‌های توییتری در موافقت با دولت عربستان را به صورت تهاجمی و مبالغه‌آمیز بازنشر و تقویت می‌کردند.

شرکت توییتر اعلام کرد ده‌ها هزار حساب کاربری متصل به یک شرکت تبلیغاتی سعودی «مشکوک» به ارتباط با مقامات عربستان و پرونده پیشین جاسوسی از شهروندان مخالف حکومت سعودی را حذف کرده است. این حساب‌ها متعلق به یک شرکت تبلیغاتی بوده و پیام‌های توییتری در موافقت با دولت عربستان را «تهاجمی و مبالغه‌آمیز»، بازنشر و تقویت می‌کردند.

اف‌بی‌آی پیشتر علیه سه تبعه عربستان که با استفاده از شغل خود به ‌عنوان کارمند توییتر، اطلاعات شخصی مخالفان حکومت سعودی را در توییتر جست‌وجو می‌کردند، پرونده جاسوسی تشکیل داد. شخصی به‌ نام احمد الجبرین، متهم به واسطه‌گری میان این سه‌نفر و حکومت عربستان است.

تنها چند هفته پس از اینکه مقامات ایالات متحده آمریکا علیه سه تبعه عربستان که اطلاعات شخصی مخالفان حکومت سعودی را در توییتر جست‌وجو می‌کردند، پرونده جاسوسی تشکیل دادند، شرکت توییتر اعلام کرد ده‌ها هزار حساب کاربری را که به ‌نظر می‌رسد به یک شرکت «مشکوک» متصل بوده، حذف کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، توییتر روز جمعه ۲۰ دسامبر/ ۲۹ آذر با اعلام این خبر گفت این حساب‌ها به یک «عملیات اطلاعاتی گسترده حکومتی» که در عربستان پایه‌ریزی شده، مرتبط بوده‌اند.

تعداد حساب‌های کاربری مسدود شده پنج هزار و ۹۲۹ حساب اعلام شده است. این حساب‌های کاربری اخبار و مباحث مربوط به عربستان را مورد هدف (بازنشر، «فیو» و پاسخ) قرار داده و برخلاف پروتکل‌های توییتر برای پیشبرد منافع ژئوپولتیک پادشاهی عربستان فعالیت می‌کردند.

بر اساس اعلام توییتر این پنج هزار و ۹۲۹ حساب،‌ هسته مرکزی یک شبکه وسیع‌تر متشکل از ۸۸ هزار حساب کاربری بودند که پیام‌های موافق با مقامات عربستان را به شکلی مبالغه آمیز بازنشر و در نتیجه بزرگ‌نمایی و تقویت می‌کردند. اغلب پیام‌های این حساب‌های کاربری به زبان عربی منتشر می‌شده اما آنها در مباحث مرتبط با تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران و موضع‌گیری‌های مقامات عربستان در رسانه‌های غربی نیز شرکت می‌کرده‌اند.

توییتر همه این حساب‌ها و شبکه اطراف آن‌ها را به صورت دائمی مسدود کرده و اعلام کرده است به تحقیق درباره این عملیات ادامه خواهد داد.

 نقش شرکت تبلیغاتی «سماءات»

طبق اعلام توییتر مرکز فعالیت این حساب‌ها از یک شرکت تبلیغاتی مستقر در ریاض به‌نام «سماءات» بوده است. این شرکت به بسیاری از چهره‌های عالی‌رتبه عربستان و چند پلتفرم خبری متصل است.

وب‌سایت شرکت سماءات از دسترس خارج شده است اما محتوای این وب‌سایت که در آرشیو اینترنت وجود دارد نشان می‌دهد تبلیغات مربوط به کنفرانس سالانه «ابتکار سرمایه‌گذاری در آینده» که از سوی بن ‌سلمان، ولیعهد، برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی برگزار می‌شود و گردهمایی‌های «نشست ریاض» که در زمان بازدید دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده از عربستان در ۲۰۱۷ برگزار شد، برعهده «سماءات» بوده است.

دو پلتفرم خبری با نام‌های HashKSA و SaudiNews50 نیز در لیست پروژه‌های سماءات قرار دارند. این دو پلتفرم که در میان قشر جوان عربستان محبوبیت دارند، با میلیون‌ها فالوئر در توییتر فعال‌اند و هر دو در حمایت از دولت عربستان توییت می‌کنند.

در اواخر سال ۲۰۱۸ وب‌سایت «سماءات» با SaudiNews50 بر روی سرور مشترک قرار داشتند و وب‌سایتی به نام Vision2030.com که نام طرح اصلاحات اقتصادی ولیعهد عربستان است این سرورها را میزبانی می‌کرده است.

شرکت «سماءات» به احمد الجبرین تعلق دارد (طبق اطلاعات حساب لینکدین و دیگر حساب‌های او در شبکه‌های اجتماعی).

در گزارشی که در نوامبر ۲۰۱۹ از سوی اف بی آی منتشر شد نیز آمده است یک مرد، به همین نام، شرکتی سعودی که به تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی اختصاص دارد و در خدمت خانواده پادشاهی‌ست را کنترل می‌کند.

دو پرونده و یک مظنون: احمد الجبرین

توییتر و وزارت دادگستری ایالات متحده از تایید یکی بودن این اشخاص خودداری کردند اما یک منبع دولتی به رویترز اعلام کرده پلیس ایالات متحده معتقد است این دو ارجاع به یک نفر‌ اند. الجبرین به نام احمد الموتیری نیز شناخته می‌شود. او متهم به واسطه‌گری میان مقامات عربستان و دو کارمند سابق توییتر است که از جایگاهشان برای دسترسی به نشانی ایمیل، شماره تلفن و آدرس‌های اینترنتی منتقدان حکومت عربستان استفاده می‌کردند.

بر اساس گزارش‌ اف‌بی‌آی، توییتر در سال ۲۰۱۵ متوجه دسترسی بدون اجازه به اطلاعات شخصی کاربرانش شد. مشخص نیست چرا این شرکت پیشتر علیه شرکت سماءات اقدام نکرده است.

توییتر پیشتر اعلام کرده بود دیگر هیچ تبلیغات سیاسی‌ای را منتشر نخواهد کرد. این شرکت می گوید پیام‌های سیاسی باید در دسترس باشند و نه اینکه خریداری شوند.

جک دورسی، رئیس توییتر در همین رابطه گفته بود که تبلیغات سیاسی پولی در شبکه‌های آنلاین خطرات قابل توجهی را بر روند تفکر در عرصه سیاست وارد می‌کنند و ممکن است به انتشار اطلاعات غلطِ تأیید نشده و به اصطلاح «جعلیات» و تحریف محتوای ویدئویی دامن بزنند.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.