ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران در ۲۰۲۰

مقام‌های آمریکایی مدعی هستند که با تشدید تحریم‌های ایران در سال ۲۰۲۰، مخارج جمهوری اسلامی در زمینه سیاست خارجه را بیش از پیش محدود خواهند کرد.

به گفته برخی مقامات ارشد وزارت خارجه ایالات متحده، تحریم‌ها علیه ایران در سال آینده میلادی تشدید خواهد شد. آمریکا قصد دارد با این کار جلوی مخارج ایران در زمینه سیاست خارجه را بگیرد.

تصویر توئیت «بازی تاج و تخت» با عبارت «تحریم‌ها در راه‌اند» در برابر ترامپ در نخستین نشست کابینه در سال جاری میلادی،‌ دوم ژانویه ــ منبع: AFP

مقامات وزارت خارجه آمریکا دوشنبه ۳۰ دسامبر/ ۹ دی نیز گفتند که کارزار فشار حداکثری بر ایران در سال ۲۰۲۰ شدت خواهد یافت.

به گزارش شبکه خبری «سی‌ ان‌ بی‌ سی»، یک مقام ارشد وزارت خارجه دوشنبه به خبرنگاران گفت: «تحریم‌های بیشتری خواهد آمد و مشکلات و چالش‌های اقتصادی ایران در ۲۰۲۰ پیچیده خواهد بود. آنها همین حالا در رکود هستند، و همچنین می‌بینیم که ایران در انزوای دیپلماتیک بیشتری فرو می‌رود.»

یک مقام ارشد دیگر وزارت خارجه افزود که دستگاه اداری ترامپ تقریباً هزار فرد و نهاد مرتبط با فعالیت‌های مخرب ایران را تحریم کرده است.

او نیز گفت: «کار ما این است که رژیم را از درآمدی که برای سیاست خارجه توسعه‌طلبانه خود نیاز دارد محروم کنیم، و به این وسیله ایران نسبت به سه سال پیش که ما دولت را به دست گرفتیم پول کمتری برای خرج کردن دارد.»

آخرین تحولات میان ایران و ایالات متحده روز یکشنبه ۲۹ دسامبر/ ۸ دی رقم خورد. دونالد ترامپ دستور داد که ارتش آمریکا پنج پایگاه کتائب حزب‌الله در عراق را هدف «ضربات دفاعی» قرار دهد. این حملات به تلافی یک رشته حملات به پایگاه‌های عراقی میزبان سربازان آمریکایی رخ داد.

دو روز پیش از حمله آمریکا به کتائب حزب الله، پرتاب یک راکت به یک پایگاه نظامی عراق نزدیک کرکوک به کشته شدن یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی منجر شده بود.

برایان هوک حملات هوایی آمریکا به پایگاه‌های الحشد الشعبی در عراق و سوریه را پیامی برای ایران دانست و گفت در دو ماه گذشته گروه‌های نیابتی ایران بیش از ۱۲ بار به پایگاه‌های آمریکا در عراق حمله کرده‌اند و حملات هوایی آمریکا یک «اقدام دفاعی» بود.

اوایل ماه دسامبر، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیروهای تحت حمایت ایران را عامل دنباله‌ای از حملات به پایگاه‌هایی در عراق دانست و هشدار داد که هر حمله دیگری به آمریکایی‌ها یا متحدان ایالات متحده «پاسخی کوبنده در پی خواهد داشت.»

او در کنفرانس مطبوعاتی روز ۱۱ دسامبر گفته بود که تا وقتی رفتارهای شرورانه ایران ادامه یابد، کارزار فشار حداکثری نیز ادامه دارد.

پمپئو سپس یک دور جدید تحریم علیه ایران اعلام کرد که این بار شامل بزرگترین شرکت حمل و نقل ایران و بزرگترین شرکت هوایی (ماهان) می‌شد. این شرکت‌ها متهم شده اند که به ایران برای توسعه سلاح‌های کشتار جمعی کمک کرده اند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در پاسخ گفت که تهران از پس تحریم‌های آمریکا برمی‌آید.

تنش‌ها میان ایران و ایالات متحده در پی خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران بالا گرفت.

هرچند دولت ایالات متحده سیاست فشار حداکثری خود علیه جمهوری اسلامی را کارساز ارزیابی می‌کند، شماری از تحلیلگران آمریکایی آن را شکست‌خورده یا عامل بالقوه جنگی دیگر می‌دانند. شماری از فعالان مدنی و حقوق بشر نیز نسبت به تأثیر منفی تحریم‌ها بر مردم ایران و نیز مشکلاتی همچون کمبود دارو و وسایل پزشکی هشدار داده اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.