ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس اقلیم کردستان: حمله به سفارت آمریکا غیرقابل قبول است

دومین روز تجمع طرفداران الحشد الشعبی مقابل سفارت آمریکا با شلیک گاز اشک‌آور همراه شد و معترضان منطقه را کاملاً تخلیه کردند. بارزانی حمله به سفارت آمریکا را مغایر با منافع عراق خواند.

در پی شلیک گاز اشک‌آور از سوی سربازان آمریکایی برای پراکنده کردن طرفداران الحشد الشعبی از مقابل سفارت آمریکا در دومین روز تجمع اعتراضی آن‌ها، نیروهای الحشد الشعبی اطراف سفارت را به‌طور کامل تخلیه کردند. سفارت آمریکا همه خدمات کنسولی خود در بغداد را معلق کرد. نچیروان بارزانی آمریکا را متحد و دوست عراق خواند و حمله به سفارت این کشور را مغایر با منافع عراق دانست.

نیروهای امنیتی عراق پس از دو روز ناآرامی در مقابل سفارت آمریکا در بغداد، در محل مستقر شدند.

نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق چهارشنبه ۱۱ دی / یکم ژانویه در پی حمله به سفارت آمریکا در بغداد، گفت: «تجمع و تظاهرات مدنی، حق قانونی است اما به‌کارگیری خشونت، حملات و رفتارهای نامسئولانه برای هدف قرار دادن سفارت‌خانه‌ها و هیئت‌های دیپلماتیک، اقدام خطرناکی به‌شمار می‌رود.»

او ضمن ابراز «نگرانی شدید از اتفاقات اخیر و حمله به سفارت آمریکا»، افزود: «آمریکایی‌ها متحدان و دوستان عراق و اقلیم کردستان هستند. آن‌ها شرکای مهمی در آزادسازی عراق و پیروزی بر تروریست‌های القاعده و داعش و مقابله با خطرات تروریسم‌اند و عراق و اقلیم کردستان نیازمند حمایت و همکاری با آمریکا و ائتلاف جهانی ضدداعش هستند. نمایندگان کشورها و دیپلمات‌ها میهمان‌های عراق‌اند و باید ضمن احترام، از آن‌ها حفاظت شود.»

بارزانی از مسئولان مربوطه خواست به مسئولیت خود در حفاظت از دیپلمات‌ها عمل کنند و اجازه ندهند که سفارت‌خانه‌ها، نهادها و هیئت‌های دیپلماتیک مورد حمله قرار گیرند.

نیروهای آمریکایی یکشنبه ۸ دی / ۲۹ دسامبر در تلافی کشته شدن یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی توسط راکتی که از یک پایگاه نظامی عراق پرتاب شده بود، به پایگاه‌های کتائب حزب‌الله در عراق و سوریه حمله هوایی کرد. کتائب حزب‌الله از نیروهای زیرمجموعه الحشد الشعبی است. در جریان این حملات دست‌کم ۲۷ نفر از شبه‌نظامیان از جمله ابوعلی الخزعلی فرمانده تیپ ۴۵ الحشد الشعبی کشته و ۵۱ نفر زخمی شدند.

در پی این حملات هزاران معترض و شبه‌نظامی خشمگین سه‌شنبه ۱۰ دی / ۳۱ دسامبر در برابر سفارت ایالات متحده در بغداد گرد آمدند و سپس به آن حمله کردند. گروهی از آن‌ها شب را هم در این محل گذراندند. به‌گزارش الجزیره، صدها نفر از اعضا و طرفداران الحشد الشعبی روز چهارشنبه نیز برای دومین روز پیاپی در مقابل سفارت آمریکا تجمع و به سوی آن سنگ پرتاب کردند. سربازان آمریکایی نیز برای پراکنده کردن آن‌ها دست به شلیک گاز اشک‌آور زدند.

با گذشت ساعاتی سازمان الحشد الشعبی بیانیه‌ای منتشر کرد و از طرفداران خود در مقابل سفارت آمریکا خواست تا «به احترام تصمیم دولت عراق و حفظ اقتدار کشور» از این سفارت‌خانه دور شوند.

محمدعلی الحکیم، وزیر امور خارجه عراق نیز روز چهارشنبه در صفحه توئیتر خود ضمن اعلام این‌که با عادل عبدالمهدی، فرمانده کل نیروهای مسلح عراق درباره پایان دادن به اعتراضات در برابر سفارت آمریکا صحبت کرده است، نوشت: «حفاظت از دیپلمات‌ها و هیئت‌های دیپلماتیک مسئولیت دولت عراق است که براساس توافق‌نامه ژنو در این‌باره متعهد شده است.»

به گزارش رویترز، در پی ناآرامی‌های پیش آمده، سفارت آمریکا در بغداد شامگاه چهارشنبه همه خدمات کنسولی خود را به حالت تعلیق در آورد.

به‌دنبال حمله روز گذشته به سفارت آمریکا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در پیامی توئیتری ایران را مسئول حمله به سفارت دانست و از دولت عراق خواست تا از نیروهایش برای محافظت از سفارت استفاده کند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی امروز چهارشنبه ۱۱ دی در دیدار با گروهی از پرستاران به ترامپ پاسخ داد و گفت: «رئیس جمهوری آمریکا در مطلبی گفته ما این مسائل را از چشم ایران می‌بینیم و به آن پاسخ خواهیم داد. اما باید به آن‌ها گفت اولاً غلط می‌کنید زیرا این موضوع ربطی به ایران ندارد. ثانیاً باید منطقی باشید و بفهمید که علت اصلی این قضایا چیست. البته آن‌ها منطقی نیستند.»

وزارت دفاع آمریکا در پی حمله به سفارت آمریکا در بغداد اعلام کرد که ۷۵۰ سرباز از لشکر ۸۲ نیروهای هوابرد را به خاورمیانه اعزام کرده است. برخی منابع آگاه آمریکایی به رویترز گفته‌اند که ۷۵۰ سرباز هوابرد ابتدا در کویت مستقر خواهند شد و چهار هزار سرباز دیگر ممکن است در روزهای دیگر به منطقه اعزام شوند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.