ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران: جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی را به خارج نمی‌دهیم

در حالی که هر دو جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی که در نزدیکی تهران سقوط کرد پیدا شده، دلیل سقوط همچنان روشن نیست. رئیس سازمان هواپیمایی ایران می‌گوید ما خودمان به آن رسیدگی خواهیم کرد.

در پی سقوط هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۳۷ متعلق به خطوط هواپیمایی اوکراین در نزدیکی تهران، دو جعبه سیاه هواپیما پیدا شد. اوکراین و آلمان خواهان رسیدگی شده‌اند رئیس سازمان هواپیمایی ایران می‌گوید ما خودمان به آن رسیدگی خواهیم کرد.

سقوط هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۳۷ متعلق به خطوط هواپیمایی کشور اوکراین در نزدیکی تهران ـ چهارشنبه ۱۸ دی ـ عکس از اکبر توکلی ـ ایرنا

حوالی ساعت ۶ و ۲۲ دقیقه بامداد چهارشنبه ۱۸ دی/ ۸ ژانویه یک دستگاه هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۳۷ متعلق به خطوط هواپیمایی کشور اوکراین شش دقیقه پس از بلندشدن از باند فرودگاه «امام خمینی» با ۱۶۷ مسافر و ۹ خدمه در محدوده شاهد شهر سقوط کرد. محل سقوط مسکونی نبود.

این هواپیما تهران را به مقصد کی‌یف پایتخت اوکراین ترک می‌کرد.

۱۴۶ نفر از مسافران این هواپیما  ایرانی، ۱۰ نفر افغانستانی، ۵ نفر کانادایی، ۴ نفر سوئدی و ۲ نفر اوکراینی و ۹ نفر خدمه پرواز، تبعه کشور اوکراین بوده‌اند.

در میان ایرانی‌های جان باخته در این حادثه دانشجویان مقیم خارج از کشور دیده می‌شوند. مقام‌های ایرانی در برآوردهای اولیه دلیل سقوط هواپیما را نقص فنی اعلام کردند.

ساعاتی پس از این حادثه حسن رضایی‌فر، مدیرکل دفتر بررسی سوانح هوایی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: «هر دو جعبه سیاه بوئینگ ۷۳۷ هواپیمایی اوکراین پیدا شده است، اما فقط یکی از جعبه‌های سیاه سالم است و جعبه دیگری چند قطعه شده است.»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که در عمان به سر می‌برد پس از انتشار خبر سقوط هواپیما سفر خود را نیمه‌کاره رها کرد و به کی‌یف بازگشت. او در واکنش به این حادثه خواست تا از انتشار تئوری‌های بی‌پایه و بدون مدرک در این‌باره پرهیز شود.

زلنسکی اعلام کرد که یک تیم کارشناسی برای تحقیق درباره سقوط هواپیما به ایران اعزام خواهد کرد و دادستان عمومی اوکراین نیز یک پرونده جنایی در این رابطه تشکیل خواهد داد.

سفارت اوکراین در تهران پیش از این اعلام کرده بود که سقوط این هواپیما در نتیجه یک اقدام تروریستی نبوده است اما ظهر امروز منابع خبری آلمان گزارش دادند که اوکراین ارزیابی ایران در رابطه با سقوط هواپیمایش به دلیل فنی را نپذیرفته و خواهان بررسی جعبه سیاه هواپیما شده است.

این در حالی است که علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی ایران اعلام کرد که بر اساس قوانین ایکائو (سازمان جهانی هواپیمایی) رسیدگی به سوانح هوایی در کشور مورد سانحه و توسط سازمان هواپیمایی همان کشور انجام می‌شود، و سقوط بوئینگ ۷۳۷ خطوط هوایی اوکراین نیز توسط سازمان هواپیمایی ایران مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

عابدزاده البته افزود اوکراینی‌ها نیز می‌توانند در بررسی سانحه شرکت داشته باشند.

عابدزاده با بیان این‌که علت سقوط هواپیما هنوز مشخص نیست، گفت: «اطلاعی از نقص فنی احتمالی نداشته‌ایم و خلبان این هواپیما نیز تماسی با برج مراقبت نداشته است.»

حسن رضایی‌فر صبح چهارشنبه گفته بود که خلبان بوئینگ ۷۳۷ اوکراینی تا پیش از سقوط، اعلام وضعیت اضطراری نداشت.

آلمان نیز که سه تن از شهروندانش در این سانحه جان باخته‌اند اعلام کرد سفارتش در تهران «برای روشن شدن مسئله به شدت در تلاش است».

صبح چهارشنبه، سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نسبت به سانحه سقوط هواپیمای مسافری خطوط هوایی اوکراین در تهران ابراز تأسف کرد.

بوئینگ در صفحه توئیتر خود گفته است که از گزارش رسانه‌های ایران آگاه است و اطلاعات بیشتری را جمع‌آوری می‌کند.

اگرچه برای هواپیمای بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰، هواپیمای سقوط‌کرده روز چهارشنبه، مسئله‌ یا مشکلی پیش از این ثبت نشده است، اما جدیدترین نوع بوئینگ ماکس ۷۳۷ متعلق به خطوط هواپیمایی اتیوپی در ۱۹ اسفند / ۱۰ مارس سال گذشته سقوط کرد و تمام ۱۵۷ سرنشین آن کشته شدند. این دومین حادثه ناخوشایندی بود که در کمتر از پنج ماه بوئینگ ۷۳۷ با آن مواجه می‌شد. در اکتبر سال ۲۰۱۸ نیز یک پرواز شرکت هوایی «لیون ایر» در ساحل اندونزی سقوط کرد و همه سرنشین‌های آن کشته شدند.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

توضیح:

تیتر، تیزر، متن و عکس اصلی این خبر با اطلاعات تازه به روز شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • دلیل سقوط

    سقوط تو روز روشن نبوده ساعت 6:20 هوا تاریک هست اگر روشن بود خلبان میتوانست هواپیمای موتور خاموش رو بر زمین چمن فرود بیاره احتمال زیاد به دیوار بتنی برخورد کرده و قبلش یک انفجار داشته باید جعبه سیاه بررسی بشه شاید واقعا این هواپیما نقص فنی داشته البته سقوط در نزدیکی محل پرواز هم مشکوک هست

  • سقوط هواپیما نتیجه شلیک موشک ایران؟

    سقوط هواپیمای اکراینی بر فراز تهران نتیجه شلیک موشک پدافند ایران؟ گروه او‌پی‌اس (گروه نظارت/مانیتورینگ خطرات هوانوردی) می‌گوید حفره‌های مشاهده شده در بال‌ها و بدنه هوایپمای ساقط شده نشانه برخورد ترکش‌های موشک است. این موارد در گزارشی در اندیپندنت که می‌گوید برخی متخصصین مستقل هوانوردی معتقدند سقوط ناشی از شلیک موشک بوده، آمده است. لینک گزارش را در ادامه می‌گذارم. اما نکات برجسته شده در این گزارش را می‌توان در این رشته توئیت که اینجا در ادامه می‌آورم هم دید. این رشته توئیت را کاربری به نام عظیم نوشته است که در مورد مسائل دفاعی و نظامی توئیت می‌کند: در ماجرای هواپیمای خطوط هوایی مالزی که {بر فراز اوکراین} در ارتفاع بالاتر و سرعت بیشتری مورد هدف قرار گرفته بود ما اهمیت اثرات ترکش‌های سر جنگی موشک در شناسایی جهت و عامل حمله را دیدیم. موشک‌های پدافند هوایی برای بی‌اثر کردن مانورهای جنگنده‌ها برای فرار از موشک‌ها، منتظر برخورد با هدف نمی‌مانند و در نزدیکی هدف منفجر می‌شوند. و با پرتابه‌های شاتگان مانند هدف رو منهدم می‌کنند. اثرات اصابت ترکش (توجه کنید که سوراخ از خارج به داخل باز شده و لبه های سوراخ به داخل خم شدند) روی موتور هم دیده می‌شود. موتور اول متلاشی نشده و در محل سقوط دو تکه شده است. موتور دوم هم به همین ترتیب حتی فن موتور که بیشترین سرعت را دارد و در صورت هرگونه نقص فنی در هواپیما و متلاشی شدن در آسمان به بیشترین فاصله پرتاب می‌شود هم در صحنه سقوط افتاده است. ما از گذشته می‌دانیم که فقط انفجار موتور هواپیمایی بویینگ ۷۳۷ مثل نمونه ای که در فوریه سال ۲۰۱۹ در خصوص هوایی خطوط هوایی سوث وست امریکا روی داد نمی‌تواند موجب سقوط هواپیما بشود و استانداردهای ایمنی هواپیما این مورد رو در نظر گرفتند.

  • مسعود

    میگن پدافند خودی اشتباه زده 1: یا موشک بوده که انفجاری تو هوا گزارش نشده 2: یا توپ ضد هوایی بوده که پدافند ایران از توپ های 23 و 35 میلیمتری استفاده می کنه که با سوراخ های روی بدنه هواپیما مطابقت نداره سوراخ ها می تونه در اثر برخورد قطعات خورد شده خود هواپیما یا سنگهایی که در زمان برخوردش پرتاب شده ایجاد شده باشد البته احتمال داره توپ هواپیمای جنگنده این سوراخ رو ایجاد کرده باشه که با توجه به این که سقوط تو روز روشن بوده بعیده