ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قاضی صلواتی وکیلان مدافع سها مرتضایی را از ورود به شعبه منع کرد

بنا بر اعلام یک منبع نزدیک به سها مرتضایی، پرونده این دانشجوی زندانی روز سه‌شنبه ۱۷ دی ماه برای طی مراحل دادرسی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شده است.

به دستور قاضی ابوالقاسم صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، محمدهادی عرفانیان و مصطفی نیلی، دو وکیل مدافع سها مرتضایی، دانشجوی محروم از تحصیل و محبوس در زندان قرچک ورامین، از ورود به این شعبه دادگاه منع شدند.

سها مرتضایی فعال دانشجویی و دبیر پیشین شورای صنفی کل دانشجویان تهران که رتبه ۱۰ کنکور دکتری رشته علوم سیاسی را به دست آورده قبل از بازداشت، در اعتراض به ستاره‌دار شدن و محرومیت از تحصیل در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دست به تحصن زده بود

بنا بر اعلام یک منبع نزدیک به سها مرتضایی، پرونده این دانشجوی زندانی روز سه‌شنبه ۱۷دی ماه برای طی مراحل دادرسی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شده است.

به گفته همین منبع پس از گذشت یک هفته از ارجاع پرونده به این شعبه، وکیلان مدافع سها مرتضایی به دلیل ممانعت قاضی صلواتی همچنان موفق به گرفتن تأییدیه وکالت از او نشده‌اند:

«شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب در میان وکلا به عملکرد فراقانونی و نادیده گرفتن حقوق زندانی معروف است. قاضی صلواتی در این شعبه در پذیرش یا عدم پذیرش وکیل، اختیار تام دارد و در برخی موارد دیده شده که حتی پس از پذیرش وکالت از سوی او، وکلا اجازه حضور در دادگاه را پیدا نمی‌کنند.»

این منبع نزدیک به سها مرتضایی گفته است برای اینکه از تودیع وثیقه و آزادی موقت سها مرتضایی جلوگیری شود، پرونده این زندانی سیاسی را بیش از دو هفته برای تعیین شعبه معطل گذاشته‌اند و عملا با این کار تقصیرات را به گردن امور اداری انداخته‌اند تا کسی پاسخگوی در زندان ماندن این فعال دانشجویی نباشد.

سها مرتضایی روز ۵ دی ماه در اعتراض به بلاتکلیفی خود، ادامه بازداشتش و عدم تودیع وثیقه از سوی قاضی دادگاه، اعلام اعتصاب غذا کرد.

او در یک پیام تلفنی از زندان قرچک اعلام کرد:

«آنچه من اکنون شاهدش هستم همان بی‌عدالتی و تبعیضی است که برای آن زندانی شده‌ام. چون توان مالی تامین وثیقه را ندارم باید در زندان بمانم. در اعتراض به این روند ناعادلانه تا زمان تعیین تکلیف دست به اعتصاب غذا می‌زنم.»

سها مرتضایی در همین پیام گفته بود در بند امنیتی زندان قرچک و همراه با زندانیان جرایم خطرناک به سر می‌برد و از سوی مسئولان زندان حتی اجازه صحبت با زندانیان عادی به او داده نمی‌شود.

این دانشجوی زندانی اما با درخواست دوستان و همچنین قول مساعد رئیس زندان قرچک مبنی بر رسیدگی به خواست‌هایش، روز یک‌شنبه ۲۲ دی ماه به اعتصاب غذای خود پایان داد.

مصطفی نیلی، وکیل این زندانی با اعلام خبر پایان اعتصاب غذای سها مرتضایی در توئیتر خود نوشت:

«سها مرتضایی امروز از زندان قرچک با من تماس گرفت. اعتصاب غذایش را شکسته ولی از عوارض آن رنج می‌برد. ‏ادامه‌ نگهداری وی در زندان قرچک خلاف موضوع تفکیک جرایم در نگهداری زندانیان است.»

بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی، عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان از مصادیق بارز شکنجه و نقض «حق حیات» به معنای یک اصل مسلم حقوق بشر است.

سها مرتضایی از بیماری قلبی رنج می‌برد و به دلیل عوارض جسمانی اعتصاب غذا، به چند بیماری گوارشی نیز مبتلا شده است اما به وسیله مسئولان امنیتی زندان قرچک، از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است.

این دبیر سابق شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تهران که در اعتراضات سراسری دی ماه ۹۶ به دلیل فعالیت‌های دانشجویی از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شده بود، در تابستان سال گذشته توسط دادگاه انقلاب تهران به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.

این فعال دانشجویی در جریان روزهای خیزش سراسری آبان ماه امسال از سوی مأموران امنیتی با ترفند ویژه‌ای به صورت شبانه از جلوی یکی از خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه تهران ربوده شد و اکنون در بند امنیتی زندان قرچک، بدون رعایت اصل تفکیک جرایم، در کنار مجرمان خطرناک به سر می‌برد.

مسئولان حراست دانشگاه تهران با تلاش برای متقاعد کردن خانواده این فعال دانشجویی قصد داشتند او را برای اعمال شکنجه روانی به تیمارستان منتقل کنند. در نهایت اما در آذر ماه از سوی دادگاه انقلاب تهران برای این دانشجوی محروم از تحصیل مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان وثیقه تعیین شد که به دلیل عدم توان مالی خانواده مرتضایی، این وثیقه بعد از هفته‌ها با سند ملکی معادل‌سازی شد و از سوی دوستان و نزدیکان این زندانی سیاسی، به دادگاه ارائه شد.

با وجود این ابوالقاسم صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران تا این لحظه از پذیرش وثیقه این زندانی سیاسی و موافقت با آزادی موقت او خودداری کرده است.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.