ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مذاکرات صلح افغانستان: «کاهش خشونت» به جای آتش‌بس

وزیر خارجه پاکستان اعلام کرد که طالبان آماده «کاهش خشونت‌ها» است. دولت افغانستان اما می‌گوید کاهش خشونت‌ها به معنای آتش‌بس نیست.

یکی از وعده‌های انتخاباتی دونالد ترامپ خروج بخشی از سربازان آمریکایی از افغانستان است. پیشرفت‌هایی برای از سرگیری مذاکرات صلح دوحه قطر حاصل شده است. وزیر خارجه پاکستان اعلام کرد که طالبان آماده «کاهش خشونت‌ها» است. دولت افغانستان اما می‌گوید کاهش خشونت‌ها به معنای آتش‌بس نیست.

هیأت مذاکره‌کننده طالبان در دوحه قطر (عکس: آرشیو)

به گزارش آسوشیتدپرس شاه محمود قریشی، وزیر  خارجه پاکستان پنجشنبه ۱۶ ژانویه/ ۲۶ دی از آمادگی طالبان برای «کاهش خشونت‌ها» خبر داد. قریشی گفت:

«امروز پیشرفت خوبی اتفاق افتاد. طالبان برای کاهش خشونت‌ها اعلام آمادگی کردند و من فکر می‌کنم تصمیم آن‌ها باعث می‌شود یک گام به معاهده صلح نزدیک شویم. پاکستان به مسئولیتی که به عهده داشت، به حد کافی عمل کرد. خواست ما این است که همه منطقه به طرف صلح گام بردارد تا افغانستان و مردم پاکستان از منفعت آن بهره‌مند شوند.»

سلام رحیمی، وزیر دولت در امور صلح افغانستان حاشیه در نشست انستیتوی مطالعات استراتژیک افغانستان اعلام کرد که دولت از پیشنهاد «کاهش خشونت» طالبان بی‌خبر است. رحیمی یادآوری کرد که خواست دولت افغانستان آتش‌بس است.

مذاکرات صلح آمریکا با طالبان به سبب بالا گرفتن خشونت‌ها به مدت چندین ماه متوقف شده بود. دولت آمریکا از سرگیری مذاکرات را منوط به «کاهش خشونت‌ها» در افغانستان کرده بود. آسوشیتدپرس می‌نویسد طالبان اکنون پیش‌نویس تفاهم‌نامه‌ای را به آمریکا پیشنهاد داده که بر آن اساس خشونت‌ها به مدت ۷ تا ۱۰ روز کاهش می‌یابد. روشن نیست که «کاهش خشونت‌ها» شامل شهرهای کوچک و مناطق دورافتاده افغانستان نیز بشود.

صدیق صدیقی، سخنگوی دولت افغانستان تأکید کرده که «کاهش خشونت‌ها» کافی نیست. امرالله صالح، رئیس سابق سازمان استخباراتی افغانستان (ریاست عمومی امنیت ملی) و از مشاوران محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری آن کشور با انتشار پیامی در توییتر در انتقاد از عبارت «کاهش خشونت‌ها» نوشت:

«طرح حکومت افغانستان برای آغاز گفت‌وگوهای صلح، تأمین آتش‌بس است. کاهش خشونت معنای دقیق نظامی، حقوقی و جنبه‌ عملی ندارد. هدف ما از آتش‌بس، همانند آتش‌بسی است که دو سال پیش، در روزهای عید درکشور برقرار شد و تعریف واضح داشت.»

توافق احتمالی صلح بین آمریکا و طالبان امکان خروج بخشی از سربازان آمریکایی از افغانستان را فراهم می‌کند. این موضوع یکی از مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی دونالد ترامپ است.

فرماندهی ارتش آمریکا در افغانستان با وجود توقف مذاکرات صلح خروج نظامیان آمریکایی از آن کشور را آغاز کرده است. ژنرال آستین اسکات میلر، فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان اعلام کرده است که تاکنون بیش از دو هزار نظامی آمریکا از افغانستان خارج شده‌اند.

به گفته یک سخنگوی ارتش آمریکا در کابل، در حال حاضر ۱۳ هزار سرباز آمریکایی در افغانستان حضور دارند. مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که نیروهای نظامی این کشور می‌توانند به ۸ هزار و ۶۰۰ نفر کاهش یابند و مأموریت اصلی مبارزه با تروریسم و ​​همچنین مشاوره و آموزش محدود نیروهای افغان را به پیش ببرند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.