ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سیل در سیستان و بلوچستان‌: خسارت سنگین به بخش کشاورزی

با این‌که از یک هفته پیش آب در سیستان و بلوچستان فروکش کرده است هنوز دسترسی به ده‌ها روستا امکان‌پذیر نیست. سیل در سیستان و بلوچستان ۷۴۶ میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرد.

در حالی‌که یک هفته است آب در سیستان و بلوچستان فروکش کرده، دسترسی به ده‌ها روستا همچنان امکان‌پذیر نیست. با وجود ادامه امدادرسانی‌ها همچنان کمبودهایی وجود دارد. سیل در این استان ۷۴۶ میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرده است.

سیل در سیستان و بلوچستان ـ عکس از خبرگزاری تسنیم

خبرگزاری تسنیم دوشنبه ۳۰ دی در گزارشی درباره امدادرسانی‌ها به مردم سیل‌زده سیستان و بلوچستان اعلام کرد که به‌رغم تلاش‌های صورت‌گرفته همچنان راه ارتباطی بیش از ۲۰ روستا در این استان مسدود است و امکان تردد حتی با خودرو کمک‌دار هم وجود ندارد. خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نوشته است که راه دسترسی ۳۳ روستا قطع است.

معبر این روستاها اغلب بستر رودخانه‌های فصلی است و به همین دلیل تا وقتی که آب فروکش نکرده امکان امدادرسانی به‌صورت زمینی وجود ندارد. روستاهای باقی‌مانده اغلب در شهرستان‌های چابهار، کنارک، قصرقند، نیکشهر، فنوج و سرباز به‌ویژه مناطق عورکی، تلنگ، کاجو، توتان، محمدان، پیرسهراب، گرگان و سفیدکوه قرار دارند.

غلام‌حیدر زورقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد که بارش اخیر باران در بخش کشاورزی جنوب استان سیستان و بلوچستان ۷۴۶ میلیارد تومان خسارات برجای گذاشته که بیشترین آن در بخش اراضی کشاورزی بوده که ۲۱۱ میلیارد تومان خسارت را به‌خود اختصاص داده است.

به‌گفته زورقی، سیل اخیر به ۲۵ هزار و ۶۴۵ هکتار از اراضی زراعی، یک‌هزار و ۴۶۸ حلقه چاه و چاهک، ۱۶۲ باب استخر، ۶ واحد مرغداری، ۵۴۰ رشته قنات، ۶۲۰ کلونی زنبور عسل و... خسارت وارد کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان روز شنبه ۲۸ دی میزان خسارت به بخش کشاورزی در ۱۵ شهرستان سیل‌زده به‌جز بخش شیلات را بیش‌ از۶۴۰ میلیارد تومان اعلام کرده بود.

بیشتر این خسارت‌ها به مزارع و باغات به‌ویژه باغات میوهای گرمسیری به مساحت ۷ هزار هکتار، اراضی زراعی به مساحت ۲۵ هزار و ۶۴۵ هکتار، تلف شدن ۷ هزار و ۳۲۲ رأس دام سنگین و سبک، تخریب یک هزار و ۴۶۸ حلقه چاه و چاهک و ۵۴۰ رشته قنات، یک هزار و ۲۰۷ واحد دامداری، ۶۲۰ کلنی زنبور عسل، ۶ واحد مرغداری، ۱۶۲ باب استخر ذخیره آب، ۲۲۰ مورد بندسار حفاظتی مزارع و آبخیزداری، سیستم‌های نوین آبیاری در سطح ۴ هزار و ۳۹۵هکتار، ۱۰۲ کیلومتر لوله انتقال آب و ۱۶۱ کیلومتر جاده دسترسی به مزارع بوده است.

احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان یکشنبه ۲۹ دی ماه گفت بیش از ۱۰۰ هزار کیلومتر در این استان درگیر سیل بود که ۶۱ هزار کیلومتر مربع آن وضعیت بحرانی داشت و یک هزار و ۵۴۲ روستا در این منطقه آسیب دید که این تعداد بالای روستا و پراکندگی و عدم دسترسی، صعب‌العبور بودن و گستردگی مناطق، خدمت‌رسانی را سخت کرده بود.

استان سیستان و بلوچستان ۱۸۶ هزار کیلومترمربع وسعت دارد.

موهبتی همچنین اقدامات صورت گرفته برای روستاهایی که در معرض سیل قرار گرفته‌اند و راه دسترسی ندارند را کافی ندانست. او دلیل این امر را محدود بودن امدادرسانی به‌وسیله هلیکوپتر و دشواری توزیع کمک‌ها عنوان کرد.

او کمک‌رسانی با تراکتور و ماشین آلات سنگین به روستاهایی که راه دسترسی ندارند را مؤثر خواند.

امروز، دوشنبه ۳۰ دی، محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش به‌منظور بازدید از مناطق سیل‌زده و بررسی تخریب مدارس و آسیب‌های سیل سیستان و بلوچستان وارد فرودگاه کنارک شد. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز برای بازدید از مناطق سیل‌زده به سیستان و بلوچستان سفر کرده و همانند بهار امسال وعده داده بود که دولت سیل‌زدگان را تنها نمی‌گذارد.

بارش باران شدید که از شامگاه ۱۹ دی ماه در جنوب و جنوب شرق ایران آغاز شد، سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت تأثیر قرار داد اما در سیستان و بلوچستان نه تنها سبب جاری شدن سیل و تخریب زیرساخت‌های استان شد بلکه به دلیل پراکندگی جمعیت، ساکنان ۱۴ شهرستان و ۸۵۰ روستا را تحت تأثیر قرار دارد و راه ارتباطی اغلب روستاها را قطع کرد.

با فروکش کردن آب از دوشنبه ۲۳ دی کار امدادرسانی به سیل‌زدگان بیشتر شد.

بر اساس برآوردهای اولیه ۲۰ هزار واحد مسکونی تحت تاثیر سیل بوده و خسارت وارده به زیرساخت‌های استان بیش  از سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد شده که به جاده‌ها، تأسیسات آب و برق، بخش کشاورزی و منازل مسکونی آسیب زده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اکبر دهقانی ناژوانی

    ا سلام بنده اکبر دهقانی متخصص فیزیک هستم بنده مقاله علمی نوشته ام درباره بارشها و سیلابهای ویرانگر. این مقاله علمی است و به ما خیلی کمک می کند که تا این بارشها و سیلابها را درست بفهمیم و علتهای آنها را درک بکنیم و به عمق فاجعه بیشتر پی ببریم. این مقاله سه قسمتی است و می توان با وارد کردن اسم آن در گوگل آن را پیدا کرد. اسم آن عبارت است از « منشاء بارشها و سیلابهای ویرانگر » با باز کردن آن در گوگل قسمت سوم و دوم را ملاحظه می کنید، برای پیدا کردن قسمت اول روی قسمت دوم و یا سوم که کلیک و آن را باز کنید به آخر قسمت باز کرده که می رسید قسمت اول را پیدا خواهید کرد، لطف کنید برای فهم مطالب به ترتیب از قسمت اول شروع کنید به خواندن و مطلب علمی است و لطفا با دقت آن را بخوانید، اگر هم در این رابطه مایل هستید که با بنده تماس بگیرید با همین ایمیل بالا با بنده تماس بگیرید. خیلی ممنون به امید پیروزی برای ایران و ملت ایران Von meinem iPad gesendet