ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سرکوب مزدی: سهم مزد در هزینه تولید به تنها پنج درصد کاهش یافته است

سال ۸۴ سهم مزد کارگران در هزینه تمام‌شده‌ تولید ۱۷ درصد بود. حالا این سهم همزمان با فقیرترشدن کارگران، ۱۲ درصد نیز کاهش یافته است. لابی کارفرمایان با حمایت دولت دلیل اصلی است.

سهم مزد کارگران در هزینه تمام‌شده‌ تولید از ۱۷ درصد در سال ۸۴ به پنج درصد در حال حاضر کاهش یافته است. علی خدایی، نماینده نهاد غیرمستقل «خانه کارگر» در شورای عالی کار با اعلام این آمار درباره نتیجه جلسه برگزارشده برای تعیین حداقل مزد افزود که لابی کارفرمایان با حمایت نمایندگان دولت به سرکوب مزدی کارگران انجامیده است.

اعتراض کارگری به حداقل دستمزد پیشنهادی، دی ۱۳۹۵ ــ عکس: آرشیو

علی خدایی در اشاره به طرح «مزد منطقه‌ای» یا «مزد حرفه‌ای» که از سوی کارفرمایان و تعدادی از نمایندگان مجلس به عنوان جایگزین حداقل دستمزد سراسری طرح شده، از لابی گسترده کارفرمایان و همراهی نمایندگان دولت با آن‌ها خبر داد و گفت: «عده‌ای از افراد موقع تعیین دستمزد لابی‌هایی را فراهم می‌کنند که برای به انحراف کشیدن مذاکرات مزد کارگران مباحثی مطرح می‌کنند و گاهی دوستان در دولت هم با آن همراهی می‌کنند.»

خدایی در اشاره به مباحث درون کمیته مزد و شورای عالی کار گفت: «عده‌ای می‌خواهند همه کاستی‌ها را با حقوق کارگر جبران کند. خیلی از افراد حاضر در کمیته دستمزد مؤلفه‌های تاثیرگذار در تولید را نمی‌بینند و فقط به دستمزد کارگر توجه دارند».

خدایی درباره سهم مزد در هزینه تمام‌شده تولید با اتکا به محاسبات درون شورای عالی کار گفت: «از مواردی که در کارگروه تخصصی مزد محاسبه می‌شود بر طبق اطلاعاتی که از گذشته وجود دارد سهم دستمزد کارگر از هزینه تمام شده کالا و خدمات به طور میانگین ۵ درصد شد، در حالی که این رقم در سال ۸۴ حدود ۱۷ درصد بود و این مشخص است که دستمزد کارگر به اندازه سایر مؤلفه‌های تاثیرگذار رشد نکرده است و مزد کارگر سرکوب شده است.»

بیش از ۷۰ درصد کارگران ایران حداقل‌بگیرند. حداقل مزد که هرسال توسط شورای عالی کار تعیین می‌شود طبق قانون کار باید تورم را جبران و هزینه یک خانوار را تامین کند. اما بویژه در سال‌های اخیر دستمزد واقعی کارگران کاهش یافته و به گفته‌ی فعالان کارگری در بهترین حالت تامین کننده ۳۰ درصد هزینه کارگران است.

جلسه بعدی کمیته مزد برای تعیین هزینه سبد معیشت خانوار به انتشار نرخ تورم دی ماه از سوی مرکز آمار ایران منوط شده و قرار است چانه‌زنی بر سر حداقل دستمزد سال آینده در اواسط بهمن ادامه یابد.

تشکل‌های مستقل کارگری خواستار تعیین حداقل مزد به میزان ۹ میلیون تومان شده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.