ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حفتر صادرات نفت لیبی را به یک چهارم کاهش داد

شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد تولید نفت در لیبی پس از محاصره یک هفته‌ای نیروهای ژنرال حفتر سه چهارم کم شده و به حدود ۳۲۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

 موسسه ملی نفت لیبی در بیانیه‌ای خواهان توقف محاصره میدان‌های نفتی از سوی نیروهای حفتر شد. طبق بیانیه این موسسه نیروهای حفتر صادرات نفت این کشور را به یک چهارم رسانده‌اند. سازمان ملل متحد نیز نقض تحریم‌های تسلیحاتی لیبی از سوی کشورهای حاضر در کنفرانس صلح در برلین را محکوم و اعلام کرد؛ ورود محموله‌های تسلیحاتی پیشرفته به فرودگاه‌های لیبی این کشور را در معرض ازسرگیری و تشدید جنگ داخلی قرار می‌دهد.

تصویر فوق مربوط ۲۹ ژوئن ۲۰۱۹ است. نیروهای دولتی لیبی موشک‌های ساخت چین را که توسط امارات متحده عربی در اختیار نیروهای حفتر قرار گرفته، تصرف کرده‌اند. سازمان ملل روز شنبه ۲۵ ژانویه ۲۰۲۰ در بیانیه‌ای اعلام کرد بسیاری از کشورها با تقض تحریم‌های تسلیحاتی به تجهیز طرفین درگیر در لیبی ادامه می‌دهند (Photo by - / AFP)

سازمان ملل متحد که تحت عنوان «ماموریت پشتیبانی سازمان ملل متحد در لیبی» در این کشور حضور دارد، روز شنبه ۲۵ ژانویه/۵ بهمن در بیانیه‌ای اعلام کرد: بسیاری از کشورهای حامی طرفین متخاصم در لیبی، تحریم‌های تسلیحاتی مورد توافق در کنفرانس برلین را نقض کرده‌اند. نمایندگان عالی‌رتبه کشورهای حاضر در این نشست که  ۱۹ ژانویه/ ۲۹ دی برگزار شد، ازجمله روسیه، ترکیه، فرانسه، ایتالیا، بریتانیا، ایالات متحده و امارات متحده عربی توافق کرده بودند ضمن رعایت تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه لیبی، طرفین درگیر را وادار به آتش‌بس کنند.

حفتر و نیروهای خودخوانده «ارتش ملی لیبی» که مورد حمایت کشورهای روسیه، امارات متحده عربی و مصر قرار دارند، از چهارم آوریل ۲۰۱۹ عملیاتی را علیه دولتِ لیبی و برای تصرف طرابلس آغاز کردند. مناقشات نظامی ناشی از این عملیات به کشته شدن بیش از ۳هزار نفر منجر شده است و در پی آن بیش از ۲۰۰هزار نفر در مناطق مختلف لیبی مجبور به ترک خانه‌هایشان شده‌اند.

حفتر هم‌اکنون شرق لیبی و بخش وسیعی از جنوب این کشور را تحت کنترل خود درآورده است.

آتش بس میان دولت لیبی که مورد حمایت سازمان ملل قرار دارد و نیروهای خودخوانده «ارتش ملی لیبی» به فرماندهی خلیفه حفتر، با ابتکار و فراخوان کشورهای ترکیه و روسیه از ۱۲ ژانویه/۲۲ دی آغاز شد. در بیانیه سازمان ملل آمده است:

«اعلام آتش‌بس به کاهش چشمگیر درگیری‌ها در طرابلس انجامید، اما در ده روز گذشته مشاهده شده است که محموله‌های بار و هواپیماها وارد فرودگاه‌های شرق و غرب لیبی شده و دوطرف تسلیحات پیشرفته، ماشین‌های زرهی، مشاوران و نیروهای تازه‌نفس دریافت کرده‌اند. سازمان ملل اقدامات فوق را که با نقض تحریم‌ها، لیبی را در معرض خطر دور جدیدی از درگیری‌های خشونت‌بار قرار می‌دهد، محکوم می‌کند.»

در همین رابطه روز یکشنبه ۲۶ ژانویه/۶ بهمن رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در واکنش به نقض آتش‌بس در لیبی اعلام کرد نمی‌توان از حفتر انتظار داشت به قرار داد آتش‌بس احترام بگذارد. به نوشته خبرگزاری رویترز، رئیس جمهوری ترکیه که نیروهای ارتش این کشور را در حمایت از دولت به لیبی فرستاده و نیروهای حفتر را «نامشروع» می‌داند درباره نقض آتش‌بس گفت: «نمی‌توان از شخصی مانند حفتر انتظار رحم و فهم داشت».

براساس گزارش خبرگزاری الجزیره دولت طرابلس نیز در روزهای گذشته نیروهای حفتر را به هدف قرار دادن مناطق مسکونی و ارتکاب جنایت جنگی متهم کرده است.

تهدید درآمد نفتی لیبی

نیروهای حفتر یک روز پیش از کنفرانس برلین در ۱۹ ژانویه، میدان‌های نفتی اصلی شرق را در محاصره قرار دادند. این اقدام که به بستن شریان اصلی درآمد اقتصادی این کشور منجر شده است در اعتراض به مداخله نظامی ترکیه در لیبی انجام شد. صادرات نفت در بنادر اصلی این کشور متوقف شده است.

به نوشته الجزیره شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد؛ تولید نفت در لیبی پس از محاصره یک هفتگی نیروهای ژنرال خلیفه حفتر سه چهارم کاهش پیدا کرده و از ۱,۲ میلیون بشکه در روز به حدود ۳۲۰ هزار بشکه در روز رسیده است. در بیانیه این موسسه که روز شنبه ۲۵ ژانویه/۵ بهمن منتشر شد، ضرر محاصره میدان‌های نفتی و بنادر شرق و جنوب لیبی ۲۵۶ میلیون دلار برآورد شده است.

شرکت ملی نفت لیبی در این بیانیه خواهان توقف فوری محاصره و اطمینان از روند تامین سوخت و بازگرداندن درآمد حیاتی نفت به لیبی شده است. صنعت نفت این کشور از زمان سقوط معمر قذافی تاکنون بارها مورد هدف حملات  قرار گرفته است. ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا نیز نسبت به بحران انسانی حاصل از این محاصره هشدار داده‌اند و خواهان توقف آن شده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.