ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتخابات مجلس شورای اسلامی و چشم‌انداز پیش‌رو ــ گفت‌وگو با حسن شریعتمداری‎

حسن شریعتمداری، دبیرکل شورای مدیریت گذار معتقد است «انتخابات مجلس تنها یک نمایش از جانب ولی فقیه برای ایجاد یک پایگاه اجتماعی و بیعت با نظام است.»

کمتر از یک ماه به انتخابات دوم اسفندماه در ایران مانده است. اصلاح‌طلبان به صورت گسترده توسط شورای نگهبان ردصلاحیت شده‌اند و احتمالا حضور کم‌رمقی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی خواهند داشت. در اردوگاه اصول‌گرایان اوضاع به گونه دیگری است. در تهران دعوای اصلی اصول‌گرایان بر سر لیست واحد و سرلیستی و احتمالا ریاست مجلس آینده است. اما اوضاع در شهرستان‌ها کامل بر وفق مراد این گروه است. کاندیداهای نهایی اصول‌گرایان در ۱۵۰ حوزه انتخابیه مشخص شده و ۱۶۵ نفر از نمایندگان این جناح، بدون رقیب آماده حضور در مجلس هستند. حسن شریعتمداری، تحلیلگر سیاسی در گفت‌و‌گو با «زمانه» این انتخابات را «نمایشی» برای «بیعت با نظام» می‌داند.

گفت‌وگوی زمانه با حسن شریعتمداری را بشنوید:

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

با توجه ردصلاحیت‌های گسترده کاندیداهای اصلاح‌طلبان و در مقابل، تأیید صلاحیت اکثریت کاندیداهای اصول‌گرا و همچنین نظارت فراگیر شورای نگهبان ــ که گویا دیگر قرار نیست تنها به دوران انتخابات محدود شود ــ پروژه‌ای در راستای یک دست‌سازی قدرت در حاکمیت جمهوری اسلامی از جمله مجلس در جریان است. حسن شریعتمداری، دبیرکل شورای مدیریت گذار اما معتقد است مجلس شورای اسلامی هیچ گاه قدرتی نداشته که حال بخواهند آن را یک دست کنند.

حسن شریعتمداری معتقد است «این انتخابات در حال حاضر تنها یک نمایش از جانب ولی فقیه برای ایجاد یک پایگاه اجتماعی و بیعت با نظام است.»

به گفته حسن شریعتمداری شرکت‌کنندگان در این نمایش (انتخابات)، به نوعی در قبال خون‌­های ریخته‌شده و آنچه که بر سر مردم می‌آید، مسئول هستند.

حسن شریعتمداری ایجاد دوباره صف رأی‌دهندگان را با وجود نارضایتی عمومی و توجه به حوادث اخیر همانند اعتراضات آبان و دی ۹۸ و نیز سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی را محتمل می‌داند و معتقد است حکومت از پایگاه چند درصدی‌ای هوادارانش برای این امر استفاده خواهد کرد.

بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی، اسد بیناخواهی

صلاحیت‌ ۹۰ نفر از نمایندگان فعلی مجلس برای انتخابات مجلس یازدهم پذیرفته نشده است. در این زمینه مشاجره‌هایی میان روحانی و اعضای دولتش با عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان نیز رخ داد. روحانی در نشست با استانداران و فرمانداران درباره رد صلاحیت‌ها گفت به‌عنوان رئیس‌جمهوری اقداماتی انجام داده‌ و نامه‌هایی نوشته اما «مصلحت ندیده» این نامه‌ها را منتشر کند. بیش از ۱۶ هزار نفر برای کاندیداتوری انتخابات در سراسر ایران و از احزاب و جریان‌های مختلف ثبت نام کردند. گمانه‌زنی‌ها در مورد حضور برخی کاندیداها که در دولت محمود احمدی‌نژاد دارای پست و مقام بودند و یا از حلقه یاران او محسوب می‌شدند، احتمال ارائه لیست مستقل اصول‌گرایان نزدیک به رئیس‌ دولت پیشین جمهوری اسلامی را تقویت کرده است.

    در همین زمینه:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.