ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نشست ویژه در کابل: تنش‌های ایران و آمریکا بر روند صلح در افغانستان تأثیر منفی می‌گذارد  

در نشست مؤسسه مطالعات استراتژیک افغانستان سیاستمداران این کشور تأکید کردند که تنش‌ها میان ایران و آمریکا، دستیابی به صلح در افغانستان را دشوار خواهد کرد.

در کابل مؤسسه مطالعات استراتژیک افغانستان نشست ویژه‌ای درباره تنش‌ها میان ایران و آمریکا و تأثیر آن بر افغانستان برگزار کرد. سیاستمداران افغان تأکید کردند که این تنش‌ها راه دستیابی به صلح در افغانستان را با دشواری روبه‌رو خواهد کرد.

عکس از آرشیو

در پی افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا در ماه‌های اخیر پنج‌شنبه ۱۰ بهمن / ۳۰ ژانویه مؤسسه مطالعات استراتژیک افغانستان نشستی را با عنوان «ارزیابی تنش‌های ایران و آمریکا و تبعات آن برای افغانستان» در کابل برگزار کرد که در آن شماری از سیاستمداران افغانستانی نگرانی خود را از افزایش این تنش‌ها بیان کردند.

به‌گزارش شبکه طلوع‌نیوز افغانستان، شرکت‌کنندگان اعتقاد داشتند که بالا گرفتن تنش‌ها بین ایران و آمریکا بی‌ارتباط با مذاکرات صلح افغانستان نیست و بر روند صلح اثرگذار است.

محمود صیقل، نماینده پیشین افغانستان در سازمان ملل متحد در این نشست گفت: «تنش‌ها شاید گفت‌وگوهای صلح میان آمریکا و طالبان را با چالش روبه‌رو کند به‌ویژه آن‌که گفت‌وگو بین ایران و آمریکا وجود ندارد یا اگر هم وجود دارد خیلی کم است.»

دولت افغانستان بر حل تنش‌ها میان آمریکا و ایران از راه سیاسی تأکید می‌کند. صدیق صدیقی، سخنگوی رئیس‌جمهوری افغانستان در این‌باره گفت: «اهداف اساسی سیاست خارجی دولت افغانستان بیشتر بر منافع مردم و کشور ما استوار است و ما همواره بر حل تنش‌ها از طریق دیپلماسی تأکید کرده‌ایم.»

بارنت روبین، عضو ارشد مرکز همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه نیویورک نیز از ادامه تمایل ایران در کمک به آمریکا برای دستیابی به صلح با طالبان سخن گفت و افزود: «درست است که بی‌ثباتی، جنگ، درگیری، هراس و خشونت در افغانستان تأثیرات منفی زیادی بر دیگران دارد، اما ایران در خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان منافع خود را می‌بیند، از این رو تأکید می‌کند که طالبان در ثبات سیاسی آینده سهم داشته باشد.»

آرین شریفی، رئیس پیشین «تهدیدات دفتر شورای امنیت ملی افغانستان» نیز درباره نقش ایران در افغانستان گفت: «در سال ۲۰۱۷ شورای نظامی [طالبان] در مشهد ایجاد شد، آن‌ها [طالبان] در مشهد هستند در بعضی نقاط دیگر نیز دفتر دارند. آن‌ها همان گروهی از طالبان هستند که با ایران رابطه دارند.»

سیاستمداران افغانستان همواره اطمینان داده‌اند که از خاک این کشور برای حمله علیه کشور دیگری استفاده نمی‌شود، اما تأثیرات اقتصادی تنش میان ایران و آمریکا در افغانستان آشکار است.

مسئولان اتاق صنایع و معادن ولایت هرات در همسایگی ایران در اوایل ماه جاری ژانویه اعلام کردند که تحریم‌های آمریکا علیه ایران موجب شده تا میزان واردات اقلام تجارتی از ایران به ولایت هرات به‌شکل قابل توجهی کاهش یابد.

به‌گفته حمیدالله خادم، رئیس اتاق صنایع و معادن ولایت هرات، تحولات اخیر میان ایران و آمریکا حدود ۵۰ درصد بر وضعیت سرمایه‌گذاری در هرات تأثیر منفی داشته است.

برآورد می‌شود که افغانستان ۳۵ درصد مواد سوختی و ساختمانی خود را از ایران وارد می‌کند.

نگرانی دیگر افغانستان این است که با بد‌تر شدن اوضاع، مهاجران افغان ساکن ایران مجبور به بازگشت شوند و بازگشت مهاجران به کشوری که به آوارگان داخلی خود نمی‌تواند رسیدگی کند وضعیت را آشفته‌تر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.