ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

با تداوم اختلافات بر سر رابطه با ایران، مذاکرات قطر و عربستان سعودی به شکست انجامید

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد مذاکرات میان عربستان سعودی و قطر خبر به‌دلیل اختلافات بر سر سیاست خارجی دوحه و رابطه با جمهوری اسلامی ایران با شکست مواجه شده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از شش منبع آگاه از شکست مذاکرات میان عربستان سعودی و قطر خبر داد. به گفته این منابع، قطر درخواست عربستان را برای تغییر در مواضع دوحه نسبت به تهران، نپذیرفته است.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی - مذاکرات میان قطر و عربستان سعودی به‌دلیل اختلافات میان دو کشور و مسئله رابطه با جمهوری اسلامی ایران به شکست انجامید (عکس‌ها از Fayez Nureldine / AFP)

منابع آگاه به خبرگزاری رویترز اعلام کردند عربستان سعودی به نمایندگی از جمع‌ کشورهایی که قطر را در محاصره سیاسی و اقتصادی قرار داده‌اند، در ماه دسامبر و پس از خودداری شیخ تمیم، امیر قطر از شرکت در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس در عربستان  پرونده مذاکره با این کشور را بسته است. بدین ترتیب اختلافات میان دوحه و ریاض و محاصره سیاسی و اقتصادی دوحه به قوت خود باقی خواهد بود.

مقامات عربستان و قطر که قبلا از پیشرفت در مذاکرات خبر داده‌ بودند، هنوز به صورت رسمی در این‌باره اظهارنظر نکرده‌اند.

عربستان سعودی به همراه امارات متحده عربی، بحرین و مصر از ژوئن ۲۰۱۷ تاکنون روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود را به‌خاطر اتهام «حمایت از تروریسم» با دوحه قطع کردند. این کشورها برداشتن محاصره اقتصادی و سیاسی را به پذیرش ۱۳ درخواست منوط کرده‌اند که یکی از مهمترین آن‌ها کاهش روابط با جمهوری اسلامی ایران است. تعطیلی شبکه رسانه‌ای الجزیره و بستن یک پایگاه نظامی ترکیه در خاک قطر نیز از دیگر موارد مطرح به‌شمار می‌رود. دوحه تاکنون با رد این اتهامات از پذیرش درخواست‌های مذکور خودداری کرده و می‌گوید این بایکوت برای تضعیف حاکمیت قطر انجام شده است.

براساس اعلام منابع رویترز که شامل چهار دیپلمات غربی و دو منبع آگاه می‌شود، قطر در جریان این مذاکرات رفت و آمد آزادانه شهروندانش به کشورهای بایکوت‌کننده، دسترسی به حریم هوایی این کشورها و بازگشایی مرز زمینی این کشور با عربستان را به عنوان اولویت‌های خود مطرح کرده است. اما ریاض از دوحه خواسته با توجه به حمایت قطر از طرف متخاصم (ایران) در برخی از مناقشات منطقه‌ای، یک تغییر اساسی را در رفتار خود نشان دهد.

به گفته یکی از دیپلمات‌ها، عربستان سعودی خواهان توافق جدیدی با قطر و تعهدات تازه‌ای برای این کشور بوده است.

یک منبع قطری نیز در واکنش به این خبر گفت: گفتگوها ادامه پیدا نکرد چرا که انتظارات از قطر «غیرواقع‌بینانه» بود و قطر نمی‌خواهد به یک کشور «نیابتی» تبدیل شود.

روابط نزدیک قطر با ایران خللی در جبهه واحد کشورهای عربی خاورمیانه علیه حکومت ایران محسوب می‌شود. شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر ماه گذشته به ایران آمد و با مقامات ارشد جمهوری اسلامی دیدار کرد. برخی او را حامل پیام‌های واشنگتن به تهران می‌دانند.

در همین رابطه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.