ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مذاکرات آمریکا و طالبان در دوحه پایان یافت

در پی پایان گرفتن مذاکرات آمریکا و طالبان در دوحه، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر اعلام کرد که توافق‌نامه نهایی صلح به‌زودی امضا خواهد شد. زلمی خلیل‌زاد نیز به پاکستان رفت.

طالبان اعلام کردند که مذاکرات صلح با آمریکا در دوحه قطر پایان یافت و توافق‌نامه نهایی صلح به‌زودی امضا خواهد شد. زلمی خلیل‌زاد از دوحه مستقیماً به پاکستان رفت.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان ـ عکس از آرشیو

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر به رسانه‌ها اعلام کرد که مذاکرات صلح این گروه با آمریکا به پایان رسیده است و سند توافق‌نامه‌ نهایی صلح و ضمایم آن تا پایان ماه جاری میلادی امضا می‌شود و دو طرف قرار است اطلاعیه‌های جداگانه‌ای در این‌باره منتشر کنند که در آن تاریخ امضای توافق‌نامه نیز ذکر شده است.

همزمان با پایان گفت‌وگوها میان آمریکا و طالبان در دوحه، زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ ویژه‌ آمریکا در امور صلح افغانستان از دوحه به پاکستان رفت تا در نشستی درباره‌ مهاجران افغانستان در اسلام‌آباد شرکت کند. این نشست امروز دوشنبه، ۲۸ بهمن / ۱۷ فوریه با حضور نمایندگان افغانستان، پاکستان و جامعه بین‌المللی آغاز شد.

محمد اشرف غنی، رئیس‌ جمهوری افغانستان روز یکشنبه پس از دیدار با مایک پمپئو وزیر خارجه و مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در حاشیه نشست امنیتی مونیخ آلمان، از انجام توافق میان آمریکا و طالبان در چند روز آینده خبر داده بود.

اشرف غنی از تأیید توافق ایالات متحده و طالبان خودداری کرد اما گفت که «اطلاعیه مناسبی» در یک هفته تا ۱۰ روز آینده نهایی می‌شود.

با این حال رئیس جمهوری افغانستان بر اهمیت توقف جنگ تأکید کرد: «ما باید ابتدا این جنگ را متوقف کنیم و سپس برای متوقف کردن جنگ باید یک راه حل سیاسی پیدا کنیم. بقیه مسائل پیچیده و غیرقابل اطمینان است.»

غنی همچنین از «آزمودن تعهد طالبان در راه صلح» سخن گفت و افزود: «آزمون مهم این خواهد بود که آیا آن‌ها (طالبان) انتخابات را همچون یک راهکار مهم برای مراجعه به مردم افغانستان خواهند پذیرفت؟ یا هنوز هم دیدگاه فتح را خواهند داشت؟»

غنی از طالبان خواست بهترین افراد خود را در هلمند، پکتیا، قندهار و دیگر شهرها نامزد کنند تا ببینند در میان مردم چه میزان قدرت دارند.

آقای غنی در حاشیه نشست امنیتی مونیخ با زلمی خلیل‌زاد نیز دیدار کرد.

خلیل‌زاد روز گذشته (یکشنبه) در توئیتر خود نوشت که نمی‌شود پیروزی را در روند صلح ضمانت کرد و باید همگان برای پیروزی روند صلح تلاش کنند.

او افزود باید از فرصت پیش آمده در کاهش خشونت‌ها، برای پایان دادن به جنگ‌های بیش از چهار دهه در افغانستان درست بهره‌برداری شود.

خلیل‌زاد به دیدارش با اشرف غنی نیز اشاره‌‌ای کرد و گفت: «ما درباره فرصت کاهش خشونت‌ها و اهمیت آمادگی برای روند صلح فراگیر افغانستان گفت‌وگو کردیم. ما از همه افغان‌ها می‌خواهیم که از فرصت سود جویند و بیش از چهار دهه بدبختی‌ها را پایان دهند.»

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در مونیخ گفته بود در روند صلح باید به طالبان فرصت داده شود، اما همزمان از نسبت به خطرهای احتمالی در این روند نیز هشدار داده بود: «برای پایان خشونت‌ها یک توافق سیاسی بهترین راه است، اما این تنها گزینه نیست. این به معنای تقبل برخی از خطرها، توانمندسازی دیپلمات‌های‌مان و کار کردن با همکاران وهم پیمانان ما در افغانستان برای دست‌یابی به چنین توافق سیاسی است.»

منابع آگاه می‌گویند که پس از امضای توافق میان آمریکا و طالبان، گفت‌وگوهای میان افغان‌ها (دولت افغانستان، سیاستمداران افغان و طالبان) آغاز می‌شود.

با این حال، گروهی از سیاستمداران افغانستان می‌گویند که هنوز توافق ملی و سیاسی درباره صلح در افغانستان وجود ندارد و باید ایجاد چنین توافق عمومی‌ای مأموریت جدی کابل باشد.

توافق احتمالی صلح بین آمریکا و طالبان امکان خروج بخشی از سربازان آمریکایی از افغانستان را فراهم می‌کند. این موضوع یکی از مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا است. از هم‌اکنون نیز مدتی است که خروج سربازان آمریکایی از افغانستان آغاز شده. در حال حاضر ۱۳ هزار سرباز آمریکایی در افغانستان حضور دارند. مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که نیروهای نظامی این کشور می‌توانند به ۸ هزار و ۶۰۰ نفر کاهش یابند و مأموریت اصلی مبارزه با تروریسم و ​​همچنین مشاوره و آموزش محدود نیروهای افغان را پیش ببرند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مینا

    جریان طالبان پس از شکست روسیه در افغانستان, عمدتا برخاسته از ملیت پشتون (در نواحی مرزی مشترک با پاکستان) و اساسا به خاطر خستگی و انزجار مردم افغانستان از درگیری های نظامی و کشمکشهای داخلی مابین "مجاهدین" و فساد افسار گسیختهء "مجاهدین" بود که به سر کار آمد. اما پس از چندی ملت افغان دید که چه اشتباه بزرگی کرده است و چندان فرقی بین طالبان و مجاهدین نیست. یک دلیل اصلی موفقیت طالبان در حفظ و گسترش مناطق تحت نفوذش, تکیه کردن ارتش امریکا از روز اول به مجاهدین فاسد می باشد. جنگ افغانستان طولانی ترین جنگ در تاریخ آمریکا است و هیچ بعید نیست که تبدیل به طولانی ترین جنگ در تاریخ جهان نیز بشود. بدین دلیل ساده که این جنگی است که پس از یازده سپتامبر ۲۰۰۱ شروع شده, و دوران پس از ۱۱ سپتامبر دوران "جنگهای پایان ناپذیر" (Endless Wars) و "جنگهای تمام عیار" (Full Spectrum War) است. بدون تغییری ریشه ای و رادیکال در مناسبات و روابط غالب بین المللی, نه جنگ افغانستان و نه هیچکدام از جنگهایی که پس از ۱۱ سپتامبر شروع شده اند پایانی به خود خواهند دید. مذاکرات اخیر بیش از هر چیز امری تبلیغاتی برای کارزار انتخاباتی ترامپ در آمریکاست, که با اتکا به آن مثلا ژست "صلح طلب" بگیرد و مقداری بیشتر رای بیاورد. یکی از بهترین منابع خبری در مورد افغانستان "جمعیت انقلابی زنان افغانستان" (راوا) می باشد. http://pz.rawa.org/pz/

  • حقیقتگو

    طالیبان ها اززمره مردمان عادی و کارگران و کشاورزان بودند که امریکا واروپا آنها را با ترقیب پول وروان کردن اسلحه برعلیه روس ها درافغانستان شورانید ووعده های آنچنانی برای حکومت کردن درافغانستان به آنها داد ...ولی برخلاف قول ووعده های امریکا به آنها تا بهال اجازه حکومت کردن برافغانستان را نداشتند وبه همین دلیل کینه ونفاق و کشتار بین طالیبان و امریکا ظهور کرد وهرآنچه امریکا افغانستان برپا کرد مورد هجوم طالیبن ها قرارگرفت و بسیاری ازمردم افغانستان که خواهان زندگی همانند کشورهای غربی بودند مورد خشم و کشتار طالیبان واقع شدند...حالا امریکا همان قول ها وعده هائی که به طالیبان ها داده بوده وازآنها سرباززده بوده است محترمانه خدمت طالیبان ها تقدیم می کند...واقعا" چه فاجعی شرم آور وحیرت آور...