ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اردوغان: برای عملیات نظامی در ادلب لحظه‌شماری می‌کنیم

روسیه عملیات نظامی احتمالی ترکیه در سوریه را عملیاتی علیه مقامات دولتی و نیروهای مسلح دمشق و «بدترین سناریوی ممکن» دانست.

در شمال غربی سوریه شرایط بحرانی‌تر از هر زمان دیگری گزارش می‌شود. نیروهای بشار اسد با حمایت روسیه برای تسلط کامل پیش می‌روند و شمار آواره‌گان روز به روز افزایش می‌یابد. ترکیه از بشار اسد و حامیانش خواسته «از ایستگاه‌های نظامی ترکیه» عقب بنشینند و تهدید کرده است: اگر عقب نروند، مانند عملیات‌های گذشته «می‌توانند شبی ناگهان بیایند». عملیاتی که اگر انجام شود به دنبال آن وضعیت برای آواره‌گان جنگی اما سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود. آنها که به گفته دبیر اجرایی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل «بین خشونت، سرما، کمبود غذا و شرایط ناامید کننده گرفتار شده‌اند». روسیه هم این اقدام را «بدترین سناریو ممکن» خوانده است.

یک مقر نظامی نظارتی ترکیه در نزدیکی شهر معره النعمان ادلب ــ عکس:‌ Omar HAJ KADOUR / AFP

یک روز پس از آنکه کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد نسبت به وضعیت در سوریه هشدار داد، رئیس جمهوری ترکیه از لحظه‌شماری برای آغاز عملیات نظامی در ادلب خبر داد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، چهارشنبه ۳۰ بهمن/ ۱۹ فوریه گفت: «ترکیه طرح عملیاتش در ادلب را آماده کرده است.»

او از مذاکره با روسیه بر سر ادلب اظهار ناخشنودی کرد و گفت: این مذاکرات «پاسخگوی نیاز ترکیه نبوده است».

اردوغان که نیروهای نظامی‌اش را در خاک سوریه مستقر کرده و کنترل بخش‌هایی از این کشور را در اختیار گرفته است، از نیروهای بشار اسد و حامیانش خواست «از مواضع نظامی ترکیه عقب بنشینند».

رئیس‌جمهوری ترکیه گفت اگر نیروهای نظامی دمشق و حامیانش «عقب نشینی نکنند، عملیات نظامی در ادلب آغاز خواهد شد».

او گفت: لحظه‌شماری برای آغاز عملیات ادلب آغاز شده و ترکیه حاضر نیست «سرنوشت ادلب را به دمشق بسپارد» و «آخرین هشدارها» را می‌دهد.

رئیس‌جمهوری ترکیه که در جمع نمایندگان حزب عدالت و توسعه سخن می‌گفت، از بشار اسد خواست «به خصومت ورزی‌اش با ادلب پایان دهد» و گفت: وارد «آخرین روزهایی می‌شویم» که دمشق زمان دارد به خشونت در ادلب پایان بدهد

او زمانی برای عملیات احتمالی اعلام نکرد اما گفت نیروهای نظام ترکیه مانند عملیات‌های گذشته «می‌توانند شبی ناگهان بیایند».

اردوغان مدعی شد که این اقدامات به منظور «امنیت ادلب برای مردم ترکیه» صورت می‌گیرد و دولتش حاضر است بدون توجه به هزینه «امنیت ادلب را تامین کند». او پیش از این گفته بود که تا پایان ماه جاری میلادی به بشار اسد و حامیانش برای پایان دادن به حملات نظامی در ادلب و عقب نشینی به پشت ایستگاه‌های بازرسی فرصت می‌دهد.

اظهارات اردوغان واکنش روسیه را به دنبال داشت. دیمتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین هرگونه عملیات نظامی ترکیه در ادلب را «بدترین سناریو ممکن» خواند و گفت: این اقدام را «عملیاتی علیه مقامات قانونی و نیروهای مسلح سوریه» می‌داند.

سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هم در یک کنفرانس خبری پس از دیدار با همتای اردنی، از آنکار خواست به توافق ۲۰۱۸ در باره ادلب پایبند باشد.

سوریه و حامیانش در تابستان ۲۰۱۸ با ترکیه که از برخی از گروه‌های مخالف بشار اسد حمایت می‌کند، برای «کاهش تنش در ادلب» به توافق رسیدند. اما هر یک از طرفین دیگری را به نقض توافق متهم می‌کنند. با این حال لاوروف مدعی شد که نیروهای بشار اسد «از توافق قبلی حمایت می‌کنند» و «تنها به تحریکات واکنش نشان می‌دهند».

براساس گزارش نهادهای بین‌المللی ناظر بر وضعیت حقوق بشر از آغاز درگیری‌ها در شمال غربی سوریه و ادلب در سه ماه گذشته حدود ۹۰۰ هزار تن آواره شده‌اند. یونیسف می‌گوید ۵۰۰ هزار تن از آواره‌گان کودک هستند.

اتحادیه سازمان‌های غیردولتی سوریه در استانبول در اطلاعیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد «با جابجایی گسترده آواره‌گان داخلی روبرویم،  یکی از بدترین‌ بحران‌های حفاظتی».

در بیانیه مطبوعاتی این اتحادیه  آمده است «اردوگاه‌ها بیش از حد شلوغ است و غیرنظامیان مجبورند به خوابیدن در فضای باز و زیر سرما. آنها جایی ندارند بروند و از بی‌جایی و کمبود امکانات فرار می‌کنند».

هنریتا فور، مدیر اجرایی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) هم در واکنش به این وضعیت گفته است: «کودکان و خانواده‌ها بین خشونت، سرما، کمبود غذا و شرایط ناامید کننده گرفتار شده‌اند. وقت آن است اسلحه‌ها خاموش شوند».

میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، یک روز قبل سطح بحران انسانی در سوریه را «هولناک» خوانده و گفته بود «در سال جاری ۳۰۰ تن در حملات نظامی شمال غربی سوریه کشته شدند».

او دولت بشار اسد و حامیانش را مسئول کشته شدن ۹۳ درصد کسانی که در حملات نظامی جان باختند، معرفی کرده بود.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • تقی

    جناب آرمان, تنها کسانی که چنین احساساتی هیستریک علیه روسیه دارند (و در پشت ذهنشان هنوز که هنوز "شوروی" می بینند) سلطنت باختگانی هستند که پس از ۴۰ سال عقدهء سرنگونی اشان هر روزه فقط تشدید و بدتر و بدتر می شود. برای اینان هنوز منبع تمامی شرارتها در جهان (و کهکشان!) حزب دموکرات آمریکا و روسیه و "کمونیستها" و حزب توده هستند. و ناجی مردم ایران حزب جمهوری خواه آمریکا, ارتش و بمب افکنهای آمریکا می باشد. طنز تلخ و تاریک تاریخ در این است که این ***چنان در عقده های خویش درگیرند که پس از چهار سال هنوز نفهمیده اند که چگونه ترامپ در جیب پوتین هست و "قهرمان" آمریکایی اشان چیزی نیست جز عروسک روسیه.

  • آرمان

    جناب اقای نقی از آنجا که من فاقد دانش لازم نظامی هستم نمیتوانم در باره پیشنهاد شما اظهار نظر کنم، ولی مطمئن هستم که نظامیان ترکیه که تحصیل کرده آمریکا هستند و مشاوران پیمان ناتو به اندازه کافی دانش نظامی دارند که ترکیه را راهنمائی کنند و احتمالا از طریق ماهواره اطلاعات را به ترکیه میدهند. اما در رابطه نتایج جنگ و درد و رنجی که جنگ نصیب مردم عادی میکند میتوانم بگویم که دانش کافی دارم که اظهار نظر کنم. جنگ هر گز راه حل نبوده و نیست، جنگ توحش انسانی است که تنها باعث رنج و درد مردم عادی میشود و برای من که نه هوادار اردوغان قدرت طلب هستم و نه طرفدار استبداد اسد و نه بدیل سومی در برابر مردم سوریه میبینم که از آنها دفاع کنم، تنها یک آرزو باقی میماند و آن بر قراری صلح و آرامش برای مردم است. چرا من خاورمیانه ای باید بر طبل جنگ بکوبم؟ آیا به اندازه کافی در خاور میانه خون در خیابان ها جاری نیست که من هم جانب یکی از طرفین این جنگ بی معنی را بگیرم؟ چرا برای صلح و دوستی در خاورمیانه مبارزه نکنیم؟ چرا به جنگ پشت نکنیم؟ آیا ما شایسنه زندگی در صلح و دوستی در کنار یگ دیگر نیستیم؟ چرا ما اتحادیه ای مثل اتحادیه اروپا بر قرار نکنیم که با احترام به حق حاکمیت یکدیگر به کشور های یکدیگر سفر کنیم در کافه ای در استانبول بنشینیم و چای گرمی با باقلوا بخوریم و بعد به شام برویم و یا در حلب زیتون ناب تناول کنیم؟ مگر ما حق نداریم که متمدن زندگی کنیم؟ You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. I hope someday you'll join us. And the world will live as one.”

  • کاروان نظامی ترکیه مورد هدف قرار گرفت .

    وزارت دفاع روسیه: یک کاروان نظامی ارتش ترکیه را مورد هدف قرار دادیم. ▪️خبرگزاری‌های ترکیه پیشتر از کشته شدن دو سرباز ترکیه به واسطه بمباران جنگنده‌های روسیه خبر داده بودند اما گویا تعداد کشته‌ها بیشتر است زیرا روسیه اعلام کرده یک کاروان شامل تانک و نفربر و تجهیزات نظامی را مورد هدف قرار داده است. ◾️انقلاب روژاوا

  • یک جنگنده سوخو۲۴ روسی هدف قرار گرفته،

    ‏«ظاهرا یک جنگنده سوخو۲۴ روسی توسط موشک دوش پرتاب MANPADS هدف قرار گرفته، درصورت صحت این خبر و کشته شدن خلبانان روس، وضعیت ادلب، سوریه و روابط میان مسکو و آنکارا رادیکال و به صورت کامل تغییر خواهد کرد». ✍️ از توییتر عمار گلی ◾️انقلاب روژاوا

  • ترکیه رسما آغاز عملیات نظامی در ادلب را اعلام کرد.

    ترکیه رسما آغاز عملیات نظامی در ادلب را اعلام کرد. روزنامه صباح : آغاز عملیات نظامی ارتش ⁧ #ترکیه⁩ در منطقه نیرب در نزدیکی ادلب سوریه. ◾️انقلاب روژاوا

  • نقی

    ترکیه باید بدون تعلل به ارتش رژیم اسد و حامیانش حمله کند و عملیات هوائی روسیه را در منطقه محدود سازد .با مسلح کردن مخالفین اسد به پدافند هوائی موشکی روسیه قادر به عملیات هوائی نخواهد شد.