ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بارندگی‌های احتمالی چندین استان ایران را در معرض سیل قرار خواهد داد

یک سامانه پربارش از دوشنبه هفته آینده ۲۷ استان ایران را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و از آن میان، ۱۰ استان در معرض سیل قرار خواهد داشت.

سازمان هواشناسی از ورود یک سامانه بارشی پرقدرت از دوشنبه هفته آینده، ۵ اسفند به ایران خبر داد.

سیل در استان سیستان و بلوچستان ـ عکس از آرشیو

صادق ضیائیان، مدیر پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی جمعه دوم اسفند به خبرگزاری «فارس»، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت:

«روز دوشنبه هفته آینده پنجم اسفند سامانه بارشی جدیدی از جنوب‌غرب به تدریج وارد کشور می‌شود و سبب بارش باران، رعدوبرق و وزش باد در جنوب غرب و سپس غرب کشور می‌شود ضمن آنکه در دامنه‌های جنوبی البرز در این روز بارش باران، وزش باد و در ارتفاعات بارش برف خواهیم داشت. سه‌شنبه هفته آینده ششم اسفندماه این سامانه تقویت می‌شود و نیمه غربی کشور، مرکز کشور، سواحل خزر، دامنه‌های جنوبی البرز، شمال‌شرق و شرق کشور را دربرمی‌گیرد.»

وب‌سایت دیده‌بان ایران در گزارشی هشدار داده است که این سامانه پربارش ۲۷ استان ایران را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و از آن میان، ۱۰ استان در معرض سیل قرار خواهد داشت: «به دلیل مهیا بودن شرایط برای آبگرفتگی های شدید معابر و سیلاب احتمال وقوع خسارت های شدید به زیرساخت ها در برخی استانهای جنوب غرب کشور بسیار بالاست.»

محمد سبزه‌زاری، مدیر کل هواشناسی استان خوزستان در همین زمینه گفت که سامانه بارشی پرقدرتی بعدازظهر یکشنبه ۴ اسفند وارد استان خوزستان می‌شود و تا چهارشنبه در این استان مستقر خواهد بود.

در آستانه نوروز ۹۸ نیز بارش‌های گسترده به سیلی بی‌سابقه در سرتاسر ایران انجامید.  ۲۵ استان از ۳۱ استان کشور به‌طور همزمان یا در فاصله زمانی کوتاه دچار سیل شدند و ۲۳۵ شهر و چهار هزار و ۳۰۴ روستا تحت تأثیر خسارات سیل قرار گرفتند. همچنین در جریان این سیلاب‌ها ۷۶ تن کشته و یک‌هزار تن زخمی شدند.

سیل ابتدای سال ۱۰ میلیون تن را تحت تأثیر قرار داد و نیم میلیون تن را آواره کرد که نیمی از آنها را کودکان تشکیل می‌دادند. خسارت سیل نیز چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برآورد شد که یک‌سوم آن به صنعت کشاورزی وارد شده است.

خطر وقوع سیل در حالی بار دیگر مطرح شده است که ایران اکنون با یک مشکل بهداشتی دیگر، شیوع ویروس کرونا(COVID-19) مواجه است. تا کنون چهار تن بر اثر کرونا در ایران جان داده اند و ۱۳ مورد ابتلا به این بیماری رسماً تأیید شده است.

شمار بیماران بیش از این‌ها تخمین زده می‌شود.

آخرین مورد بحران سیل در ایران در استان سیستان و بلوچستان رخ داد. مردم محلی و فعالان بلوچ به تندی از نحوه نابسنده امدادرسانی دولتی در این سیل و عدم پیشگیری از وقوع آن انتقاد کردند.

آرمیدا آلیس‌جابانا، معاون دبیرکل سازمان ملل سه‌شنبه ۱۱ ژوئن سال گذشته در آیین افتتاحیه نخستین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه در سالن اجلاس تهران با اشاره به سیل ابتدای سال نوی شمسی در ۲۵ استان ایران گفته بود که چنین حوادثی به دلیل بحران اقلیمی ناشی از گرمایش زمین در غرب آسیا تکرار خواهند شد و خطر بلایای طبیعی از «تاب‌آوری» ایران و دیگر کشورهای منطقه (یعنی میزان توان و تحمل نظام‌مند حکومت‌ها برای مقابله با آنها) فراتر رفته است.

آلیس‌جابانا خواهان توجه دولت‌های منطقه از جمله جمهوری اسلامی به محیط زیست و توسعه پایدار و نیز افزایش مقاومت زیرساخت‌ها در برابر بلایای طبیعی شده بود.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.