ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا و طالبان ۱۰ اسفند توافقنامه صلح امضاء می‌کنند

طرح «کاهش چشمگیر خشونت» به عنوان پیش‌شرط توافقنامه آمریکا و طالبان از شنبه به مدت یک هفته به اجرا گذاشته می‌شود. براساس این طرح طالبان اقدامات نظامی را متوقف خواهد کرد.

قرار است در افغانستان از بامداد شنبه ۲۲ فوریه/ ۳ اسفند «طرح کاهش خشونت» به مدت یک هفته اجراء شود. در روز پایانی اجرای این طرح توافقنامه صلح آمریکا و طالبان امضاء خواهد شد.

مذاکرات آمریکا با طالبان در دوحه که در چندین دور برگزار شد

در افغانستان از نیمه شب جمعه ۲۱ فوریه/ ۲ اسفند طرح «کاهش چشمگیر خشونت» به اجرا گذاشته می‌شود. این طرح مقدمه‌ای برای امضاء نهایی توافقنامه صلح آمریکا و گروه طالبان پس از حدود دو سال مذاکره است.

وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای، زمان امضاء توافقنامه با گروه طالبان را ۲۹ فوریه/ ۱۰ اسفند اعلام کرد.

گروه طالبان هم با صدور بیانیه‌ای امضاء توافقنامه صلح در تاریخ اعلام شده را تایید و اعلام کرد:

«اکنون هردو طرف بخاطر امضاء توافق‌نامه شرایط مناسب امنیتی را قبل از رسیدن تاریخ مذکور فراهم می‌سازند، نماینده‌های بلندرتبه شماری از کشورها و سازمان‌ها را برای شرکت در مراسم امضاء، دعوت می‌نمایند، اقدامات لازم را در مورد آزادی زندانیان انجام می‌دهند، با گروه‌های سیاسی مختلف کشور زمینۀ مذاکرات بین‌الافغانی را فراهم می‌کنند و در نهایت راه برای خروج همه نیروهای خارجی و عدم ضرر رساندن از خاک افغانستان به کسی دیگر را هموار می‌نمایند».

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به این توافقنامه در توییتر نوشت: «پس از دهه‌ها جنگ، ما با طالبان برای کاهش خشونت‌ها در افغانستان به یک تفاهم رسیده‌ایم. این یک گام مهم در مسیر طولانی صلح است.».

در افغانستان نیز عبدالکبیر واثق، معاون سخنگوی دفتر شورای امنیت ملی به روزنامه «هشت صبح» گفت: «مرحله کاهش خشونت فردا (بامداد شنبه) به اجرا گذشته می‌شود و برای یک هفته دوام خواهد کرد».

یک مقام ارشد حکومت افغانستان به شرط افشاء نشدن نامش به این روزنامه گفت: «براساس جزییات توافق طرح کاهش خشونت، طالبان حملات در مسیر شاهراه‌ها، اماکن عمومی، مراکز شهرها و مواضع ارتش و پلیس را در جریان هفت روز توافق‌شده، متوقف می‌کنند».

این طرح به دولت افغانستان اجازه می‌دهد «در صورتی که گروه طالبان به مواضع حکومتی حمله کند، مدیریت عملیات بر ضد این گروه را برعهده بگیرد».

رسانه‌های افغانستان به نقل از منابع خود این طرح را «پیش‌شرط توافقنامه صلح» آمریکا و گروه طالبان عنوان و دولت اشرف غنی را به عقب‌نشینی از مواضع پیشین متهم می‌کنند.

دولت افغانستان پیش از این «آتش‌بس» را پیش‌شرط شروع گفت‌وگوهای صلح عنوان کرده بود، اما صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان، سه‌شنبه ۲۹ بهمن گفت که دولت با «طرح کاهش چشمگیر خشونت» موافقت کرده است. او مدعی شد که آمریکا جزییات توافق با گروه طالبان را به دولت افغانستان اطلاع داده است، اما از بیان جزییات این توافق که بدون حضور دولت افغانستان حاصل شد، خودداری کرد.

گفت‌وگوهای موسوم به صلح میان افغانستان و گروه طالبان حدود دو سال قبل آغاز شد. آخرین دور این مذاکرات ۲۸ بهمن/ ۱۷ فوریه در دوحه،پایتخت قطر، خاتمه یافت.

قرار است پس از امضاء این توافقنامه گفت‌وگو میان طالبان با حکومت و گروه‌های سیاسی افغانستان آغاز شود.

گروه‌های حقوق بشری، به ویژه فعالان حقوق زنان در افغانستان در ماه‌های گذشته بارها از شرکت دادن طالبان در قدرت در افغانستان انتقاد کرده اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.