ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افزایش تنش در ادلب: درگیری نیروهای بشار اسد و ترکیه ادامه دارد

ترکیه اعلام کرد نیروهای رژیم سوریه یک سرباز ترکیه را در انفجار یک بمب کشته‌اند و ترکیه به تلافی ۲۱ نقطه متعلق به رژیم سوریه را مورد هدف قرار داده است. خودداری طرفین درگیر از برقراری آتش‌بس در ادلب، به بحران انسانی دامن زده است.

به‌رغم درخواست سازمان ملل متحد مبنی بر آتش‌بس فوری در ادلب، درگیری‌های نظامی در این استان ادامه دارد. ترکیه اعلام کرد نیروهای رژیم سوریه یک سرباز ترکیه را در انفجار یک بمب کشته‌اند و ترکیه به تلافی ۲۱ نقطه متعلق به رژیم سوریه را مورد هدف قرار داده است. رئیس جمهوری ترکیه نیز از نشست قریب‌الوقوع این کشور با رهبران سیاسی روسیه، آلمان و فرانسه برای گفتگو درباره وضعیت ادلب خبر داد. در این میان خودداری طرفین از برقراری آتش‌بس به وضعیت بحرانی آوارگان دامن زده است.

تصویر هوایی از کاروان سربازان و خودروهای زرهی ترکیه که پس از ورود به سوریه به سمت جنوب استان ادلب در حرکت‌اند. ترکیه به‌رغم درخواست سازمان ملل برای آتش‌بس نیروهای بیشتری را به ادلب فرستاده است. درگیری میان نیروهای شورشی تحت حمایت این کشور و نیروهای رژیم سوریه که از پشتیبانی هوایی روسیه برخوردار است، نزدیک به ۹۰۰ هزار سوری را آواره کرده و جان هزاران نفر را تهدید می‌کند. (Photo by Omar HAJ KADOUR / AFP)

وزارت دفاع ترکیه روز شنبه ۲۲ فوریه/ ۳ اسفند اعلام کرد نیروهای رژیم بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، یک سرباز ترکیه را با انفجار یک بمب کشته‌اند و ارتش ترکیه نیز حمله «نفرت‌انگیز» سوریه را تلافی کرده و ۲۱ هدف متعلق به رژیم سوریه را نابود کرده‌اند. تاکنون ۱۶ سرباز ترکیه در درگیری‌های ادلب کشته‌ شده‌اند.

رژیم سوریه از ماه دسامبر عملیاتی را با پشتیبانی روسیه برای بازگشایی بزرگراه راهبردی حلب – دمشق که از سال ۲۰۱۲ در دست شورشیان بود و تصرف ادلب، آخرین منطقه تحت کنترل شورشیان، آغاز کرده است. ترکیه نیز از نیروهای شورشی مخالف رژیم سوریه حمایت می‌کند.

ادامه درگیری‌ها در استان ادلب، حاکی از آن است که مذاکرات میان آنکارا و مسکو برای کاهش تنش به نتیجه نرسیده است. این درگیری‌ها تاکنون نزدیک به ۹۰۰هزار نفر از غیرنظامیان ساکنان ادلب (نزدیک به ۵۰۰هزار کودک) را به ترک منازل خود مجبور کرده است.

سازمان ملل روز جمعه هشدار داد ادامه درگیری‌ها در ادلب ممکن است به راه افتادن «حمام خون» دیگری بینجامد و خواهان آتش‌بس فوری شد. سازمان ملل پیشتر نیز اعلام کرده بود طرفین درگیر علاوه بر یکدیگر مردم بی‌دفاع را که پیاده یا سوار بر خودروها به سمت مناطق امن‌تر راه افتاده‌اند و اردوگاه‌های آوارگان را نیز هدف قرار می‌دهند.

گفتگوهای بی‌نتیجه میان آنکارا و مسکو و نشست چهارجانبه در ماه مارس

در همین رابطه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد روز جمعه با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه تماس تلفنی داشته و در ۵ مارس برای گفت‌وگو درباره وضعیت در شمال غربی سوریه نشستی را با حضور این رهبران سیاسی برگزار خواهد کرد.

به نوشته خبرگزاری الجزیره، اردوغان محل این نشست را مشخص نکرد، اما گفت ترکیه «نقشه راهش را برای سوریه تعیین کرده» و «تصمیمات خود را روشن و شفاف به روسای جمهوری روسیه و فرانسه و صدراعظم آلمان اعلام کرده است».

ماکرون و مرکل روز جمعه نسبت به وضعیت آوارگان ادلب و بحران انسانی در این منطقه ابراز نگرانی کرده بودند. کرملین نیز اعلام کرده است که برگزاری یک نشست چهارروزه به همین منظور را بررسی می‌کند.

رئیس جمهوری ترکیه در خلال صحبت‌هایش گفت: در تماس تلفنی روز جمعه به پوتین راه‌حل کاهش تنش در ادلب را بازگشت به توافق صلح سوچی ست اعلام کرده است. توافق سوچی که در سال ۲۰۱۸ امضا شد، به ترکیه اجازه می‌دهد که برای جلوگیری از حمله نیروهای اسد در ادلب پست دیده‌بانی برقرار کند.

یکی از مقامات ترکیه روز پنج‌شنبه به رویترز گفته بود موضع روسیه مبنی بر خروج نیروهای ترکیه از ادلب و تخلیه پست‌های دیده‌بانی این کشور در این استان یکی از موارد اختلاف میان دو کشور است.

ترکیه که تاکنون هزاران سرباز را به همراه تجهیزات به ادلب فرستاده است، هفته گذشته رژیم سوریه را به حمله نظامی تهدید کرده بود. حمله‌ای که سایه آن همچنان بر سر مردم ادلب وجود دارد.

تصویر هوایی از یک کمپ جدید برای آوارگان در روستای «معره مصرین» استان ادلب. ۲۲ فوریه/۳ اسفند (عکس از Aref TAMMAWI / AFP)

بحران انسانی آوارگان و اصرار طرفین درگیر بر حفظ مواضع خود

۳,۷ میلیون نفر از میلیون‌ها نفری که از ابتدای جنگ سوریه آواره شده‌اند، به ترکیه پناه آورده‌اند و بنا بر اعلام دیوید سوانسون، سخنگوی اداره کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل، موج جدید پناهجویان که بیش از ۷۰۰ هزار سوری را شامل می‌شود، در حال فرار به طرف مرزهای ترکیه هستند.

آنکارا اما می‌گوید توان پذیرش پناهجویان بیشتری را ندارد و مرزهای خود را با سوریه بسته است.

از سوی مقابل نیروهای رژیم بشار اسد با حمایت جنگنده‌های روسی و گروه‌های نظامی وابسته به جمهوری اسلامی ایران توانسته‌اند بزرگراه استراتژیک ام۵ که چهار شهر بزرگ سوریه را به هم وصل می‌کند، تصرف کرده و کل نواحی اطراف حلب را برای اولین بار از ۲۰۱۲ تاکنون، از شورشیان اسلامگرای مخالف دولت پس بگیرند.

وزیر حمل و نقل رژیم سوریه روز شنبه اعلام کرد این بزرگراه برای استفاده عمومی باز شده است.

در این میان و با اصرار طرفین بر پیشروی‌های بیشتر، وضعیت آوارگان و جان آن‌ها به مذاکرات آینده و تصمیمات رهبران سیاسی طرفین به‌ویژه روسیه، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران (دیگر متحد بشار اسد) بستگی دارد. به گفته یک منبع آگاه به رویترز، ترکیه، روسیه و ایران قرار است در اوایل ماه مارس (اسفند) در تهران، درباره سوریه و تحولات ادلب گفتگو کنند.

هنریتا فور، مدیر اجرایی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) پیشتر درباره وضعیت آوارگان گفت: «کودکان و خانواده‌ها بین خشونت، سرما، کمبود غذا و شرایط ناامید کننده گرفتار شده‌اند. وقت آن است اسلحه‌ها خاموش شوند».

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کاوشگر

    بیچاره مردم که اسیر دو نیروی ارتجاعی شده اند و توسط اردوغان این لات محله به گروگان گرفته شده اند. مردم نه راه پس دارند و نه راه پیش و این وسط شده اند کالای مورد معامله بین اسد و اردوغان. بدبختی اینجاست که هیچ یک از آنها خیر مردم را نمیخواهند و تنها به فکر قدرت نمائی هستند. سازمانهای بین المللی هم که در خواب خوش خرگوشی فرو رفته اند.

  • طاهر

    تركيه با اين تحركات نمايشي ونصفه نيمه به هيچ دستاوردي نخواهد رسيد،همانطور كه طرف مقابل به هيچ تعهدي پايبند نمانده واراده اش را بطور قاطع وپيگير در زمين وهوا ثابت كرده، تركيه (غرب وناتو وسازمان ملل) هم اگر قصد جلوگيري از كشتار دارند بايد به مقابله با اين وضعيت بپردازند،اينكه سازمان ملل با وجود زدن بيمارستان ومدارس و آوارگي ازسوي يكطرف دعواكنار آمده و با طرف ديگر استانداردش متفاوت است ودست به عصا است زياد انسان دوستانه وخيرخواهانه به نظر نميرسد،اين وضعيت كشتار و آوارگي از سوي دولت اسد ومتحدينش در هر صورت ادامه خواهد يافت تا سلطه كامل آنها را حادث كند وبهانه جلوگيري از كشتاربيشتر وپيچيده شدن اوضاع فقط توجيهي براي بي عملي جامعه منفعل جهاني در برابر متحدين خونريز اسد است كه هم اكنون مسير تداركات وتجهيز نيروهاي خود را بوسيله تصرف كامل حلب وبزرگراها تكميل كردند و بدون شك بسرعت به نقطه اي خواهند رسيد كه مبارزين بي پناه مخالف اسد را پرپر و نابود خواهد كرد،