ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادلب: ‌تصرف ویرانه‌‌ها و بی‌میلی طرف‌های درگیر به آتش‌بس

شبه‌نظامیان تحت حمایت ترکیه و نیروهای رژیم سوریه چندین روستای ادلب را تصرف کردند. مردم آواره در زمستان طاقت‌فرسای ادلب به غارها پناه آورده‌اند

شبه‌نظامیان تحت حمایت ترکیه درادلب، باردیگر کنترل شهرک استراتژیک النیرب در حوالی حلب را به‌دست گرفتند. نیروهای رژیم اسد نیز با حمایت روسیه در دو روز گذشته دست‌کم ده روستا را تصرف کردند. همزمان با مذاکرات بی‌نتیجه میان آنکارا و مسکو برای کاهش تنش در ادلب، سرگئی لاوورف، وزیرخارجه روسیه، با آتش‌بس مخالفت کرد و  آن‌ را به معنای «تسلیم‌شدن در برابر تروریست‌ها» دانست. در این میان گروهی از آوارگانی که به‌قصد یافتن مناطق امن، محل سکونتشان را رها کرده‌اند، در زمستان طاقت‌فرسای ادلب به غارها پناه آورده‌اند.

حملات هوایی جنگنده‌های روسی حامی رژیم اسد به روستای معره مصرین در ۲۵ فوریه ۲۰۲۰ - مردمی که هنوز ادلب را ترک نکرده‌اند با ادامه حملات مجبور به ترک خانه‌هایشان می‌شوند. در تصویر یک زن با کودک مجروحش دیده می‌شود. (عکس از Mohammed AL-RIFAI / AFP)

به گزارش خبرگزاری رویترز، شبه‌نظامیان مخالف رژیم سوریه (موسوم به ارتش ملی سوریه) با حمایت ارتش ترکیه شهرک النیرب در حوالی استان حلب را تصرف کردند. یوسف حمود، سخنگوی ارتش ملی سوریه سه‌شنبه ۲۵ فوریه/۶ اسفند نیروهای رژیم سوریه را «شبه‌نظامیان تروریست روسی» خواند و گفت: «به کمک دوستان ترک‌مان، کنترل روستای استراتژیک النیرب، مدخل سراقب را پس از راندن نیروهای شبه‌نظامی تروریست روسی پس‌گرفتیم».

استان ادلب آخرین مقر شبه‌نظامیان مخالف رژیم بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به‌شمار می‌رود که اغلب آن‌ها وابسته به القاعده و داعش هستند.

رژیم سوریه از ماه دسامبر عملیاتی را با پشتیبانی روسیه برای تصرف این استان و  بازگشایی بزرگراه راهبردی حلب – دمشق که از سال ۲۰۱۲ در دست شورشیان بود آغاز کرده است. نیروهای شورشی دو هفته پیش با یورش نیروهای اسد به النیرب، این منطقه را ترک کرده بودند.

طبق اعلام یک مقام امنیتی ترکیه، نظامیان این کشور در گلوله‌باران النیرب و خنثی‌کردن بمب‌ها به شورشیان کمک کرده‌اند. النیرب در۲۰ کیلومتری شهر ادلب (در استان ادلب) و نزدیک به استان حلب قرار دارد و مدخل سراقب به شمار می‌رود که به‌نوبه خود مشرف بر بزرگراه راهبردی حلب-دمشق است.

به گفته این مقام ترکیه شبه‌نظامیان ارتش ملی سوریه بخش قابل توجهی از مهمات نیروهای رژیم را نیز تصرف کرده‌اند و قصد دارند شهر سراقب را نیز «پس بگیرند».

روسیه مایل به آتش‌بس نیست

از سوی مقابل رژیم سوریه بدون توجه به درخواست‌ها برای توقف درگیری‌هایی که تاکنون بالغ بر ۹۰۰ هزار غیرنظامی (شامل ۵۰۰هزار کودک) را آواره کرده است، به پیشروی‌های خود و بمباران مناطق مختلف ادلب ادامه می‌دهد. بر اساس اعلام یک سازمان ناظر جنگ در سوریه، نیروهای بشار اسد با حمایت هوایی روسیه تا دوشنبه در فاصله ۲۴ ساعت ۱۰ روستا را تصرف کرده‌اند.

در همین رابطه سرگئی لاوورف، وزیر خارجه روسیه سه‌شنبه با آتش‌بس مخالفت کرد و توقف درگیری‌ها در ادلب را «تسلیم در برابر تروریست‌ها» خواند. بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، لاوورف در ژنو خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: «این تسلیم‌شدن در برابر تروریست‌ها و حتی پاداشی به نقض توافق‌های بین‌المللی و احکام متعدد شورای امنیت سازمان ملل از سوی آن‌هاست». وزیر خارجه روسیه بدون نام‌بردن، برخی از کشورهایی که خواهان آتش‌بس از سوی نیروهای رژیم سوریه‌اند را به «توجیه اعمال شبه‌نظامیان رادیکال و تروریست» متهم کرد.

گفتگوها میان آنکارا و مسکو برای کاهش تنش در ادلب تاکنون به نتیجه روشنی نرسیده است. گزارش‌ها از اختلاف دو کشور بر سر خروج سربازان ترکیه از ادلب خبر می‌دهند. رجب طيب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه پیشتر گفته بود یک نقشه راه برای ادلب مشخص کرده است و نماینده روسیه را روز چهارشنبه در ترکیه ملاقات خواهد کرد.

بدترین موج آوارگان جنگی در سوریه

نزاع بر سر توازن قدرت در سوریه و درپی آن تداوم درگیری‌های نظامی روز به روز به شمار مردمی که مجبور به ترک منازل خود می‌شوند، می‌افزاید. طرفین درگیر بدون اعتنا به بحران انسانی آوارگان به حملات خود ادامه می‌دهند و طبق اعلام سازمان ملل غیرنظامیانی که درحال فرار از ادلب هستند را نیز مورد هدف قرار می‌دهند.

علاوه بر سازمان ملل، سازمان صلیب سرخ جهانی نیز با «غیرقابل قبول» خواندن رفتار با غیرنظامیان در زمستان سخت ادلب، از همه طرفین درگیر خواست فورا به نظامیان اجازه عبور امن بدهند تا این سازمان بتواند به وضعیت آوارگان رسیدگی کند. صلیب سرخ همچنین یادآوری کرد بازارها، مدارس و بیمارستان بر اساس قوانین بین‌المللی باید از حملات دور بمانند.

فابریتزیو کاربونی، مدیر سازمان صلیب سرخ در خاورمیانه نیز گفت این بدترین موج آوارگان در تاریخ جنگ سوریه است.

همزمان خبرگزاری الجزیره با انتشار تصاویری از پناه آوردن آوارگان به غارها خبر داد. سازمان‌های بین‌المللی در برخی از مناطق اردوگاه‌های موقتی را برای اسکان پناهجویان آماده کرده‌اند اما تعداد روبه‌افزون آوارگان بسیار بیشتر از ظرفیت امدادرسانی در سوریه است.

ادامه جنگ جان آوارگان را تهدید می‌کند. از یک سو نیروهای اسد با پیشروی، به این اردوگاه‌ها نزدیک می‌شوند و از سوی مقابل ترکیه مرزهای خود را بر روی پناهجویان سوری بسته است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کاوشگر

    ارتش ازاد سوریه اسم قشنگی است ولی چه محتوائی دارد؟ بدبختی اینجاست که اپوزیسیون دموکرات و مترقی در برابر اسد وجود ندارد و آنچه هست پراکنده است. کسانی که در ادلب با آموزشهای ترکیه و اسلحه آمریکائی مسلح شده اند نیروهای بی نام و نشانی هستند که از داعش بد ترند و همین مساله را پیچید ه میکند. آنها تنها به دنبال قدرت هستند و دل در گرو مردم ندارند. تنها صلح و دفاع از حاکمیت مردم میتواند راه حل نهائی باشد.

  • بهزاد

    درود بر ارتش آزاد سوریه لعنت بر رژیم اسد، روسیه و جمهوری اسلامی ایران

  • Nasim

    با گذشت بیش از سه ماه از اعتراضات سراسری آبان ماه در ایران، بسیاری از سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری منتظرند مقامات حکومتی سکوت خود را بشکنند و شمار جانباختگان و بازداشتی‌های این اعتراضات را به‌طور شفاف اعلام کنند. دیده‌بان حقوق بشر روز سه‌شنبه ششم بهمن ۹۸ (۲۵ فوریه) در بیانیه‌ای، از تعلل مقامات حکومتی در بازخواست سرکوبگران انتقاد کرده و گزارشی درباره نگرانی‌های حقوق بشری از سرنوشت بازداشتی‌ها و کشته‌شدگان منتشر کرده است. در این بیانیه، با اعلام اینکه "مقامات حکومتی نیروهای امنیتی را بابت کاربرد غیرقانونی و بیش از حد خشونت مرگبار در مقابله با اعتراضات گسترده آبان را مورد بازخواست قرار نداده‌اند"، از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست برای رسیدگی به این سرکوب شدید اقدامی فوری انجام دهند. دیده‌بان حقوق بشر گفته است که با استناد به "عکس‌ها و ویدیوهای اعتراضات منتشر‌شده در شبکه‌های اجتماعی" که مورد تأیید این سازمان حقوق بشری هم هستند، دریافته است که نیروهای ویژه تحت نظارت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین نیروهای ویژه متعلق به نیروی انتظامی(ناجا)، "نقشی عمده" در سرکوب‌های خونین آبان‌ماه در سراسر کشور داشته‌اند.

  • کاووشگر

    ترکیه عملا نقاب از چهره بر گرفته و حمایت نظامی علنی از تروریستها میکند. اگر تا قبل از این رعایت ظاهر را میکرد حالا مشخص شده که ترکیه حامی تروریست ها است و به هیچ وجه نگران مردم بی پناه نیست. اسد هم که میخواهد قدرتش را تثبیت کند و این وسط مردم باید رنج سرما و گرسنگی را بکشند. هر چی آدم خونخوار در منطقه قدرت را به دست گرفتند. ننگ بر این شرایط غیر انسانی.