ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شورای امنیت تحریم‌ها علیه یمن را تمدید کرد

چین و روسیه با اشاره به نقش ایران در صدور سلاح به یمن مخالف بودند. قطعنامه بریتانیا سرانجام با رأی ممتنع روسیه و چین به تصویب رسید.

شورای امنیت سازمان ملل متحد شامگاه سه‌شنبه  ۲۵ فوریه/ ۶ اسفند تحریم‌ها علیه یمن را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد. مذاکرات بریتانیا و فرانسه با روسیه بر سر اشاره به ایران به عنوان کشوری که بخشی از تسلیحات مورد نیاز حوثی‌ها را تأمین می‌کند به تنش کشیده شد. مسکو تهدید کرد قطعنامه‌ای که حتی در آن به طور ضمنی به ایران اشاره شده باشد را وتو خواهد کرد. سرانجام ۱۳ کشور به پیش‌نویس قطعنامه تحریم تسلیحاتی یمن که بریتانیا آن را تهیه کرده بود رأی دادند. رأی روسیه و چین ممتنع بود.

شورای امنیت سازمان ملل (عکس: آرشیو)

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس یکی از موارد اختلاف روسیه با بریتانیا این بود که در قطعنامه پیشنهادی به گزارش کارشناسان سازمان ملل متحد درباره قاچاق سلاح‌هایی به یمن اشاره شود که ظاهراً شباهت‌هایی با سلاح‌های ساخت ایران دارند. چین و روسیه با اشاره به نتیجه بررسی‌های کارشناسان سازمان ملل مخالف بودند و سرانجام هم به قطعنامه پیشنهادی بریتانیا رأی ممتنع دادند. قدرت‌های غربی ظاهراً پیش از رأی‌گیری درباره قطعنامه پیشنهادی بریتانیا در مذاکراتی فشرده با هم بر سر نقش ایران در حمایت تسلیحاتی از حوثی‌های یمن به توافق رسیده بودند. نمایندگان بریتانیا و فرانسه، روسیه را متهم کردند که با زیر پا گذاشتن توافق‌ها، سیاست وتو را در پیش گرفته است. نماینده روسیه در پاسخ گفت متن قطعنامه در برخی جزئیات با آنچه که بر سر آن توافق حاصل شده بود متفاوت است.

در قطعنامه‌ای که با این کیفیت در شورای امنیت با رأی ۱۳ کشور به تصویب رسید، سازمان ملل از تداوم خشونت‌ها در یمن، آدم‌ربایی‌ها و قاچاق سلاح به این کشور ابراز نگرانی کرده است. شورای امنیت با این قطعنامه بر ضرورت گفت‌وگوهای سیاسی و حصول توافق بین طرفین درگیری برای تشکیل یک دولت گذار در یمن تأکید کرد.

کارشناسان سازمان ملل پیش از این در گزارشی اعلام کرده بودند که مسیر قاچاق سلاح از جمله قطعات ساخت پهپادهای شورشیان حوثی از عمان و صنعا می‌گذرد و این قطعات با سلاح‌هایی که در ایران تولید می‌شود بی‌شباهت نیست. کارشناسان سازمان ملل اعلام کرده‌اند که قاچاق سلاح ممکن است به معنای نقض تحریم تسلیحاتی یمن باشد.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) پنجشنبه ۱۳ فوریه/ ۲۴ بهمن با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در تاریخ ۹ فوریه/ ۱۸ بهمن کشتی یو‌اس‌اس نورمندی در چارچوب مأموریت دریایی خود برای تأمین امنیت ناوبری در منطقه تحت پوشش سنتکام یک قایق را توقیف و تفتیش کرده و مقادیر زیادی سلاح ساخت ایران در آن قایق کشف کرده است. همزمان هیأت آمریکا در سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه‌ای خواهان جلوگیری از اتمام تحریم تسلیحاتی ایران شد. در قطعنامه شورای امنیت اما از ایران نامی در میان نیامد و به این ترتیب ایالات متحده آمریکا نمی‌تواند با استناد به این قطعنامه ایران را به نقض تحریم تسلیحاتی یمن متهم کند.

در بخشی از قطعنامه شورای امنیت به فاجعه انسانی در یمن هم اشاره شده. شورشیان در این قطعنامه متهم شده‌اند که مانع از ارسال اقلام انسانی برای جنگ‌زدگان یمنی در مناطق تحت کنترل خود می‌شوند.

بر اساس این قطعنامه تحریم تسلیحاتی یمن تا ۲۶ فوریه ۲۰۲۱ و مأموریت کارشناسان سازمان ملل در آن کشور تا ۲۸ مارس ۲۰۲۱ تمدید شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.