ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زلزله‌زدگان قطور زیر آوار سرما و فراموشی

سرمای زمستان در مناطق کوهستانی شرایط را برای زلزله‌زدگان سخت‌تر کرده است. امکانات گرمایشی و چادر به همه زلزله‌زدگان نرسیده است.

زلزله نزدیک به ۴ هزار واحد مسکونی در روستاهای «قطور» را تخریب کرده است. زلزله‌زدگان در سرمای استخوان سوز نیازمند وسایل گرمایشی‌ هستند و بی سرپناه. بخشی از آنان سکونتگاه‌شان را به مقصد نامعلوم ترک می‌کنند.

زلزله‌زدگان در روستاهای منطقه قطور خوی در سرمای زمستان/ عکس: خبرگزاری مهر

یکشنبه ۴ اسفند زلزله صبح و عصر قطور در استان آذربایجان غربی را لرزاند. همزمان بخش‌هایی از ترکیه نیز لرزید و زمین لرزه در وان جان ۸ تن را گرفت. در ایران اما به گفته مسئولان فقط صد نفر زخمی شدند.

محمد عابدی، فرماندار خوی سه روز پس از زلزله از آسیب دیدن حداقل ۴ هزار خانوار در ۴۳ روستا خبر داد و مدعی شد که همه امکانات لازم، گرمایشی و بسته‌های غذایی به زلزله‌زدگان تحویل شده است.

تصاویر و ویدئوهایی از مناطق زلزله‌زده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که خلاف ادعای فرماندار خوی را نشان می‌دهد. فعالان اجتماعی در استان آذربایجان غربی هم  از تامین نشدن وسایل گرمایشی و سرپناه موقت برای زلزله‌زدگان خبر داده و خواستار ارسال وسایل گرمایشی، چادر و مواد غذایی شده‌اند.

محمدباقر علایی، فرمانده سپاه خوی ضعف در امدادرسانی به زلزله‌زدگان را به «شایعه‌سازان» و «دشمنان» نسبت داد و مدعی شد که عملیات امدادرسانی در همان ساعت‌های اولیه آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

دو منبع مطلع در مناطق زلزله‌زده اما در گفت‌وگو با شبکه حقوق بشر کردستان نداشتن سرپناه و وسایل گرمایشی را تایید کردند و گفتند که سپاه پاسداران با کرایه چادر در مناطق زلزله‌زده کاسبی می‌کند. یکی از منابع گفته است که سپاه هر چادر را برای یک شب ۳۵ هزار تومان کرایه می‌دهد.

یکی دیگر از زلزله‌زدگان هم وضعیت را اینگونه توصیف کرد: «مردم در روستاها در سرمای زیر صفر درجه با نایلون‌هایی که جمع کرده‌اند سرپناه‌هایی برای خود ساخته‌اند، اما این وضعیت برای افراد آسیب‌پذیر مانند سالمندان و کودکان غیر قابل تحمل است و جان آنها در حال حاضر در معرض خطر جدی قرار دارد».

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) هم شامگاه پنجشنبه ۸ اسفند از تجمع شماری از زلزله‌زدگان در محوطه هلال احمر برای دریافت چادر خبر داد. برخی از زلزله‌زدگان به خبرنگار ایرنا گفتند که هنوز چادر و وسایل گرمایشی نگرفته‌اند.

امدادرسانی به زلزله‌زدگان  روستای مخین هم رضایت‌بخش نیست. آنطور که ساکنان این روستا گفته‌اند؛ جیره غذایی که به آنها می‌دهند هیچکس را سیر نمی‌کند و بچه‌هایشان تا نوبت بعدی توزیع مواد غذایی گرسنه می‌مانند. زلزله‌زدگان در روزهای گذشته چند مرتبه در اعتراض به وضعیت امدادرسانی مقابل ساختمان فرمانداری خوی تجمع کردند.

معیشت بر باد رفته

ساکنان روستاهای زلزله‌زده یا دامدار بودند یا کارگر کارگاه‌های قالیبافی و در وقت‌های بیکاری در روستا هم کارگر فصلی در شهرهای دور و نزدیک. حالا اما دام‌هایشان از بین رفته و دارهای قالی شکسته‌اند.

با گذشت نزدیک به یک هفته از زلزله هنوز آمار دقیقی از خسارت مالی برجای مانده اعلام نشده است. مسئولان دولتی تنها از تلف شدن صدها راس دام خبر می‌دهند و جبران خسارت زلزله‌زدگان را به بانک‌ها می‌سپارند.

در این وضعیت برخی از زلزله‌زدگان که خانه‌هایشان ویران شده بار سفر بسته‌اند تا وسایلی را که از زیر آوار بیرون آورده‌اند، به جایی مطمئن بسپارند.

مقام‌های دولتی در آخرین اظهارنظرها بازسازی خانه‌های تخریب شده را به سال جدید موکول کرده‌اند. اما زلزله‌زدگان آنطور که می‌گویند؛ امیدی ندارند که به این زودی‌ها به خانه‌هایشان بازگردند، مثل زلزله‌زده‌های سرپل ذهاب وسراب. با این تفاوت که این‌بار کرونا و خبرهای آن هم برسر زلزله‌زدگان آوار شده و آنها را به حاشیه رانده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کوردهای اقلیم خراسان کوتول را تنها نگذاشته‌اند

    #نشر_دهید کوردهای اقلیم خراسان هم #کوتول را تنها نگذاشته‌اند و کمپین کمک رسانی به کوتول را ایجاد کرده‌اند. هنرمندان و فعالان کورد خراسانی، شماره کارت ماموستا عبدالکریم سروش فولکورشناس اورمیه‌ای را برای حمایت از کوتول اعلام کرده‌اند. ۶۰۳۷-۹۹۷۴-۹۸۶۰-۱۵۵۹ به نام عبدالکریم سروش ▪️شماره کارت معرفی شده از سوی کمپین مردمی مهر #اورمیه برای #کوتول ۶۲۸۰-۲۳۱۴-۲۰۲۲-۹۱۰۵ بنام هیات امنا مسجد بلال حبشی .ارسلان محمدزاده و شرکاء

  • زلزله زدگان قطور همچنان نیازمند کمکهای انسانی ما هستند

    #نشر_دهید شماره کارت بانکی معرفی شده از سوی انجمن سبز چیای #مریوان برای کمک نقدی به زلزله زدگان #کوتول خوی : ۶۰۳۷-۹۹۷۹-۵۰۱۱-۹۷۰۲ به نام مرکز نیکوکاری سولان خلق‌مان با همبستگی‌ زخم‌هایش را می‌پیچد.

  • زلزله زدگان قطور همچنان نیازمند کمکهای انسانی ما هستند

    بی تفاوتی و انفعال حکومت نسبت به سرنوشت زلزله زده گان قطور زلزله زدگان قطور همچنان نیازمند کمکهای انسانی ما هستند. این اشکها را در یابیم.

  • وضعیت در #کوتول فاجعەبار است...

    رفقا و همراهان گرامی ◾️#کوتول/قطور دوبار لرزید، نخست در اثر زلزله و بار دوم در اثر سرمای استخوان سوز زمستانه و بی توجهی مسئولین به یاری شان بشتابیم وضعیت در #کوتول فاجعەبار است... بسرا و همسرش با هفت کودک در خانه‌ای زندگی می کردند که اکنون چیزی از آن باقی نمانده است.گوسفندان شان نیز تلف شده‌اند.

  • کمک‌ برای زلزله‌زگان

    #نشر_دهید ادامه جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای زلزله‌زگان #کوتول. ▪️همراهان و مخاطبین گرامی‌ای که قصد کمک به مردم زلزله‌زده کوتول در شهرستان خوی روژهلات کوردستان را دارند می‌توانند کمک‌های نقدی خود را به شماره حساب‌های زیر که توسط سازمان‌های مردمی پیرانشهر اعلام شده است واریز کنند. ✅ شماره کارت انجمن هنری تأتر پیرانشهر(بانک صادرات) ۶۰۳۷-۶۹۷۵-۵۶۳۱-۵۰۶۴ ✅شماره حساب باشگاه کوهنوری هلگورد(بانک ملی): ۰۱۱۱۸۱۹۴۷۰۰۰۳ ✅شماره حساب انجمن ادبی روناک(بانک تجارت): ۱۲۵۶۰۹۲۴۴۸ خلق با همبستگی زخم‌هایش را می‌پیچد. کوتول را تنها نمی‌گذاریم.

  • زلزله‌زدگان را تنها نگذاریم.

    دوستان وضعیت در #کوتول خوب نیست، زلزله‌زدگان را تنها نگذاریم. بسرا و همسرش با هفت کودک در خانه‌ای زندگی میکردند که اکنون چیزی از آن باقی نمانده است.گوسفندانشان تلف شده‌اند.