ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دبیر کل ناتو: طالبان هرگز در جنگ پیروز نمی‌شوند

یک روز قبل از امضای توافق‌نامه صلح، ناتو از مذاکرات بین‌افغان حمایت کرد. حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان هم گفت وقت آن رسیده که افغان‌ها به آینده خود شکل دهند.

همزمان با امضای توافق صلح بین آمریکا و طالبان، دبیرکل ناتو و وزیر دفاع آمریکا برای اعلام حمایت از دولت افغانستان به کابل سفر می‌کنند. حامد کرزی، رئیس جمهوری سابق افغانستان و یکی از منتقدان سیاست‌های نظامی آمریکا در آن کشور گفت وقت آن رسیده که افغان‌ها در گفت‌وگو با یکدیگر به آینده خود شکل دهند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو

 ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در یک نشست خبری که جمعه ۲۸ فوریه/ ۹ اسفند در بروکسل برگزار شد تأکید کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به حمایت خود از نیروهای امنیتی افغانستان ادامه می‌دهد. استولتنبرگ گفت:

«طالبان بدانند که از راه جنگ هیچگاه نمی‌توانند پیروز شوند.»

پنج روز پیش آمریکا از آغاز طرح ۷ روزه کاهش خشونت در افغانستان خبر داد و اعلام کرد که پس از پایان این دوره، توافقنامه میان آمریکا و طالبان امضاء خواهد شد.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، پنجشنبه ۲۷ فوریه/ ۸ اسفند در جمع خبرنگاران گفت توافقنامه صلح بین ایالات متحده و طالبان شنبه آینده به امضا می‌رسد و سپس دولت افغانستان پنج هزار زندانی طالبان را آزاد می‌کند.

شاهین تاکید کرد که آزادی پنج هزار زندانی طالبان یکی از گام‌های لازم برای ایجاد اعتماد میان دو طرف برای آغاز گفت‌وگوهای بین افغان خواهد بود. بر اساس توافق با آمریکا قرار است این گفت‌وگوها ۱۰ مارس/۲۰ اسفند آغاز شود.

دبیرکل ناتو در ادامه نشست خبری خود در بروکسل گفت:

«امضای توافقنامه صلح با طالبان سرآغاز یک راه طولانی و دشوار برای رسیدن به صلح در افغانستان است و تصمیم اصلی برای صلح پایدار در افغانستان در مذاکرات بین‌ افغان گرفته می‌شود.»

کرزی: وقت آن رسیده که افغان‌ها به آینده خود شکل دهند

ارگ ریاست جمهوری در این فاصله اعلام کرد که آمریکا و ناتو با هدف تجدید عهد در حمایت از افغانستان یک اعلامیه مشترک صادر می‌کنند. قرار است که مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا و ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو فردا شنبه ۱۰ اسفند برای این‌ منظور به کابل سفر کنند.

پیش از این نیز محمد اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان گفته بود که پس از امضای توافق‌نامه صلح میان امریکا و گروه طالبان، قرار است دولت افغانستان، ناتو و آمریکا یک اعلامیه مشترک در حمایت از ارگ صادر کنند. زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان با انتشار پیامی در توئیتر از به‌ تعویق افتادن مراسم تحلیف اشرف غنی تا ۹ مارس /۱۹ اسفند سال جاری، یک روز مانده به گفت‌وگوهای بین افغان خبر داد. ارگ در بیانیه‌ای شایعات درباره شیوع ویروس کرونا، تنگنای زمانی برای حضوریابی مهمان‌های خارجی و نیاز به آمادگی‌های بیشتر فنی برای برگزاری مراسم با شکوه را از دلایل عمده تاخیر در برگزاری مراسم تحلیف غنی عنوان کرد.

 در توافق صلح بین آمریکا و طالبان خروج بیش از ۱۳ هزار سرباز آمریکایی از خاک افغانستان پیش‌بینی شده است. حامد کرزی، نخستین رئیس جمهوری افغانستان بعد از مداخله نظامی آمریکا و ناتو و سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ در سخنانی گفت:

«بعد از ۱۸ سال ما احساسات متناقضی در ارتباط با جامعه بین‌المللی داریم. از یک طرف به خاطر تأمین منابع مالی از طریق پول مالیات‌دهندگان غربی سپاسگزاریم اما از طرف دیگر از نحوه رفتار با مردم افغانستان خشمگین‌ایم.»

کرزی گفت وقت آن رسیده که مردم افغانستان مسئولیت آینده خود را به عهده بگیرند:

«ما باید بنشینیم و با هم گفت‌وگو کنیم و بهترین راه برای رسیدن به ثبات و رفاه برای مردم افغانستان را بیابیم.»

کرزی که تا سال ۲۰۱۴ بر مسند ریاست جمهوری افغانستان تکیه داده بود از منتقدان سیاست‌های نظامی آمریکا در افغانستان و بمباران مناطق مسکونی در شهرها و روستاهای آن کشور بود. کرزی بارها نیروهای آمریکایی و متحدانش را به انتقام‌جویی در افغانستان متهم کرده بود.

  بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • نقی

    یکی نیست به این بوروکرات ابله یادآوری کند که پس از ۱۹ سال اشغال نظامی افغانستان, استفاده از مجهزترین و مرگ آورترین ارتش های جهان علیه یک مشت یاغی مسلح به مسلسل و ار.پی.جی, طالبان نه تنها از بین نرفته که هر سال قویتر و قویتر شده. فساد, بوروکرات بازی و عدم تکیه ای غرب بر نیروهای سالم و نافاسد محلی مسلما آینده ای تیره و تار برای افغانستان ترسیم می کند.