ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وخامت حال فریبا عادل‌خواه، زندانی دوتابعیتی ایرانی-فرانسوی در پی اعتصاب غذای ۶۰ روزه

فریبا عادل‌خواه برای بهره‌مندی از حق درمان با ممانعت سازمان امور زندان‌ها مواجه شده است. توأم شدن این شرایط با بحران کرونا در ایران و احتمال شیوع این ویروس در زندان‌ها، نگرانی‌ها در مورد وضعیت سلامتی این زندانی دو تابعیتی را تشدید کرده است.

فریبا عادل‌خواه، زندانی دوتابعیتی ایرانی-فرانسوی در پی تبعات ناشی از اعتصاب غذای ۶۰ روزه‌ خود با مشکلات جسمی فراوانی روبه‌روست.

فریبا عادلخواه، پژوهشگر دو تابعیتی

خانم عادل‌خواه و کایلی مور‌ـ‌گیلبرت، پژوهشگر استرالیایی زندانی در ایران پیش از این در نامه‌ای سرگشاده، همزمان با اعلام اعتصاب غذای نامحدود خود در شب کریسمس خواستار همراهی و همبستگی بین‌المللی شده‌ بودند.

دولت‌های فرانسه و استرالیا خواهان آزادی این دو زندانی هستند، اما وزارت خارجه جمهوری اسلامی این درخواست‌ها را مداخله در امور داخلی خود خوانده و اعلام کرده که عادل‌خواه به اتهام «جاسوسی» و گیلبرت به اتهام «نقض امنیت ملی ایران» در زندان باقی خواهند ماند:

    فریبا عادل‌خواه، پژوهشگر و انسان‌شناس دانشگاه ساینس‌پو است که برای انجام تحقیقات میدانی بنیاد پژوهشی خود در ارتباط با حوزه‌ علمیه، وارد ایران شد.

    او خرداد ماه ۹۸ با اتهام اولیه‌ جاسوسی بازداشت شد. گابریل مارشال، شریک زندگی او و از اعضای بنیاد پژوهشی دانشگاه ساینس‌پو که برای دیدار با فریبا عادل‌خواه به ایران رفته بود نیز به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت شد که تا‌کنون روند قرار بازداشت کوتاه‌مدت او تمدید شده است.

    سعید دهقان، وکیل فریبا عادل‌خواه روز چهارشنبه دوم بهمن‌ در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دویچه‌وله گفته است:

    «خانم عادل‌خواه در اعتراض به جلوگیری از ملاقات او با گابریل مارشال، از روز سوم دی ‌ماه ۹۸، مقابل ورودی زنان زندان اوین دست به تحصن و اعتصاب غذا زد. مسئولان سازمان امور زندان‌ها نیز عدم ثبت رسمی ازدواج آنان را عامل این ممنوعیت اعلام کردند.»

    اعتصاب غذای فریبا عادل‌خواه در زندان اوین اما با بروز نشانه‌های آسیب جدی بر کلیه‌ها پس از ۶۰ روز پایان پذیرفت و او در حال حاضر با ضعف ناشی از این اعتصاب روبه‌روست.

    زندانی ماندن فریبا عادل‌خواه در حالی‌ست که او علاوه بر تبرئه از اتهام جاسوسی، از اتهام تشویش اذهان عمومی ‌به واسطه «مخالفت با قانون حجاب اجباری و مخالفت با قوانین تبعیض آمیز میان زن و مرد» هم تبرئه شده. دادگاه اما همچنان دو اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم» و «تبلیغ علیه نظام» را در پرونده او ثبت کرده است.

    روزنامه فیگارو، چاپ پاریس، گزارش داده است که یکی از دلایل محتمل در بازداشت فریبا عادل‌خواه، این است که مقام‌های جمهوری اسلامی قصد دارند او را با یک ایرانی زندانی در فرانسه مبادله کنند.

    بر اساس این یادداشت که به مناسبت صدمین روز بازداشت فریبا عادل‌خواه منتشر شد، شهروند ایرانی که در فرانسه زندانی است، «جلال روح‌الله‌‌نژاد» نام دارد و دستگاه قضایی فرانسه با درخواست آمریکا برای استرداد او به واشینگتن موافقت کرده است.

    فریبا عادل‌خواه با مشکلات ناشی از نارسایی کلیه و تبعات ناشی از ۶۰ روز اعتصاب غذا، همچنان از ملاقات با شریک زندگی خود محروم مانده است.

    او که با ممنوعیت حق تماس تلفنی و دریافت کارت تلفن نیز روبه‌روست، برای بهره‌مندی از حق درمان نیز با ممانعت سازمان امور زندان‌ها مواجه شده است. توأم شدن این شرایط با بحران کرونا در ایران و احتمال شیوع این ویروس در زندان‌ها، نگرانی‌ها در مورد وضعیت سلامتی این زندانی دو تابعیتی را تشدید کرده است.

    حکومت ایران در سال‌های اخیر فشار بر شهروندان خارجی و دوتابعیتی را افزایش داده است و در مذاکره با کشورهای غربی از این زندانیان به عنوان اهرم فشار استفاده می‌کند.

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      نظری وجود ندارد.