ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتصاب غذای سهیل عربی، آزادی سه درویش گنابادی

سهیل عربی، زندانی سیاسی که از آبان سال ۹۲ در زندان است در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی به شرایط نامساعد جسمی، وارد ششمین روز اعتصاب غذای خود شده است. 

سهیل عربی، زندانی سیاسی که از آبان ‌ماه سال ۹۲ در زندان است و اکنون در زندان مرکزی تهران بزرگ (فشافویه) به‌سر می‌برد، در اعتراض به شرایط نامساعد زندان و عدم رسیدگی پزشکی وارد ششمین روز از اعتصاب غذای خود شده است. از سوی دیگر سه درویش گنابادی مشمول عفو و از زندان آزاد شدند.

فرنگیس مظلوم، مادر سهیل عربی که خود در سال ۹۸ مدتی در بازداشت بود، تصویر فرزند و نوه‌اش را در دست دارد

با شیوع کرونا در زندان‌های ایران و با وجود ادعای مقامات قضایی مبنی بر انجام تمهیدات ویژه بهداشتی در زندان‌ها، گزاش‌های رسیده از درون زندان حاکی از کمبود امکانات و تجهیزات پیشگیرانه و درمانی برای نجات جان زندانیان است.

به ‌نظر می‌رسد قوه قضاییه ناتوان ناگزیر از آزادی زندانیان، سه تن از درویشان گنابادی را پیش از اتمام دوران محکومیت، از زندان آزاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا (ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران)، سهیل عربی، زندانی سیاسی که از روز دوشنبه ۲۶ اسفند ماه اعتصاب غذا کرده است، با وجود افت شدید قند خون و داشتن درد شدید ناشی از «ترومای بلانت» و عفونت ناشی از آن، همچنان از اعزام به بیمارستان و رسیدگی پزشکی محروم مانده است.

یک منبع نزدیک به خانواده سهیل عربی در باره وضعیت سلامت این زندانی سیاسی گفته که او علی‌رغم درد شدید و صدمه فیزیکی نه تنها از اعزام به بیمارستان محروم مانده، بلکه در حال حاضر دسترسی او به هواخوری نیز قطع شده است.

سهیل عربی روز ۲۸ اسفند ماه و به دنبال وخامت شرایط جسمانی به بیمارستان خمینی تهران اعزام شد اما به دلیل بدهکار بودن سازمان زندان‌ها به بیمارستان و عدم تقبل هزینه‌ها از سوی مسئولان زندان تهران بزرگ، این زندانی سیاسی بدون انجام مراحل درمانی به زندان بازگردانده شد.

عربی پیش از این یک‌بار دیگر نیز به علت بیماری از زندان به بیمارستان فیروز‌آبادی تهران اعزام شده بود اما به دلیل عدم هماهنگی قبلی مسئولان زندان با کادر پزشکی بیمارستان و همچنین نبود تخت خالی برای بستری شدن، پس از انجام معاینات ابتدایی و بدون رسیدگی پزشکی به زندان بازگردانده شد.

در ماه‌های اخیر و پس از تشخیص بیماری «ترومای بلانت» در بدن سهیل عربی، مسئولان زندان به او اعلام کردند که پرداخت هزینه ۶۰ میلیون تومانی عمل جراحی به ‌عهده خود او گذاشته شده و زندان، هزینه درمان او را متقبل نخواهد شد.

سهیل عربی آذر ماه ۹۲ بازداشت شد. او که در آن زمان به ‌عنوان عکاس و فعال در شبکه‌ اجتماعی فیس‌بوک شناخته می‌شد، در سال ۱۳۹۳ به اتهام «سب‌النبی» به مرگ محکوم شد اما به دنبال تلاش‌های خانواده و وکیلان او و دخالت نهادهای بین‌المللی، پرونده او در شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور بررسی و مجازات اعدامش لغو شد.

عربی به هفت سال و شش ماه زندان محکوم شده بود که با پرونده‌ای جدید که در زندان علیه او باز شده بود، در تاریخ ۳۱ شهریور ۹۷ به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» به سه سال حبس، سه سال تبعید و جزای نقدی محکوم شد.

بر اساس گزارش‌های رسیده از درون زندان، امکانات پزشکی و اقلام دارویی در زندان فشافویه (تهران بزرگ) بسیار کم و ناکافی توصیف شده است. این در حالی است که پس از اعلام شیوع کرونا در این زندان، بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی همچنان از اعزام به مرخصی محروم مانده‌اند.
با پیگیری خانواده‌های زندانیان سیاسی و وکیلان حقوق بشری در روزهای اخیر، تنها تعداد اندکی از این زندانیان موفق به استفاده از حق مرخصی خود یا آزادی از زندان شده‌اند.

    در تازه‌ترین خبرها از زندان‌های ایران اما سه درویش گنابادی به نام‌های جواد خمیس آبادی، سخاوت سلیمی و هادی کریمی که در جریان حوادث گلستان هفتم در بهمن ماه سال ۹۶ بازداشت و به زندان فشافویه منتقل شده بودند، روز سوم فروردین ‌ماه مشمول آزادی‌های زودهنگام، موسوم به «عفو نوروزی» شدند.

    این سه درویش گنابادی پیشتر از سوی دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.

    دو روز پیش از این و در تاریخ اول فروردین ‌ماه نیز هفت زندانی سیاسی دیگر به نام‌های سیروان محمودی، وفا اسدی، رحمی تورگوت، سیامک اشرفی، محمد قنبردوست، سردار عثمان بکر و میلاد احمدی در شمول عفو نوروزی قرار گرفته و از زندان ارومیه آزاد شدند.

    تراکم بالای جمعیت زندانیان در زندان‌های ایران و همچنین کمبود امکانات بهداشتی و پزشکی در این زندان‌ها، مقامات قضایی و همچنین علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را وادار کرد بخشی از زندانیان سیاسی را نیز در «عفو نوروزی» بگنجانند.

      این دستور عفو اما تاکنون شامل بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی نشده است.

      خانواده‌ها و نزدیکان زندانیان سیاسی در روزهای اخیر بارها خواستار آزادی آنان و در امان ماندن جانشان از خطر ابتلا به ویروس کرونا در زندان‌ها شده‌اند.

      بر اساس گزارش‌های‌ منابع حقوق بشری، در حال حاضر نزدیک به ۷۰۰ زندانی عقیدتی و سیاسی در بیش از ۲۰۸ زندان در سراسر ایران در حبس به‌ سر می‌برند.

      پیش از صدور دستور عفو یا تخفیف مجازات محکومان از سوی علی خامنه‌ای، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، روز هفتم اسفند ماه بخشنامه‌ای خطاب به کلیه مراجع قضایی صادر کرده بود و از آنها خواسته بود با توجه به شروط تعیین شده در این بخشنامه به برخی از زندانیان با محکومیت کمتر از پنج سال مرخصی داده شود.

      با وجود صدور این بخشنامه اما تاکنون بسیاری از زندانیان سیاسی از جمله نسرین ستوده، آتنا دائمی، کسری نوری، نرگس محمدی، محمد حبیبی، جعفر عظیم‌زاده، گلرخ ابراهیمی ایرایی، صبا کرد افشاری، مژگان کشاورز، آرش صادقی و ده‌ها تن دیگر از استفاده از حق مرخصی خود محروم مانده‌اند.

        این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

        آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

        .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

        توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

        نظر بدهید

        در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

        نظرها

        • منصور

          قبل از به قدرت رسیدن آخوند، داستانها می شنیدیم از زنی که هر روز خاکروبه بر سر محمد بن عبدالله می ریخت، و روزی که این کار را نکرد، محمد به دیدار او رفت تا احوالش را بپرسد که متوجه شد آن زن بیمار بود و علی هذا ... پس از به قدرت رسیدن ملای متجاوز، امثال سهیل عربی را به جرم واهی، به اعدام و حبس و قتل تدریجی در زندان محکوم می کند. ملای متجاوز*** و حرام خوارِ نماز گزار بر زمین غصبی را باید در چنین حکومتی می شناختیم، وگرنه تا صدها سال دیگر نمی دانستیم اینها چه جانورانی هستند و امثال علی شریعتی‌ها داستانهای تخیلی از نبود امضای ملا در پای اسناد خیانت به کشور برای ابلهان برای قرنها تکرار می کردند. دستکم این حکومت این مزیت را داشت تا دیگر کلاه آخوند*** حرامخوار سرمان نرود.