ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا برای آخرین بار معافیت عراق از تحریم ایران را تمدید کرد

همزمان ۱۵ فرد و چندین شرکت و نهادی که در کار تجارت بین ایران و عراق هستند در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفتند.

مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده برای آخرین بار معافیت عراق از تحریم‌های ایران برای واردات گاز و برق را تمدید کرده است. همزمان ۱۵ فرد و چندین شرکت و نهادی که در کار تجارت بین ایران و عراق هستند در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفتند.

آمریکا برای آخرین بار معافیت عراق از تحریم ایران را تمدید کرد (عکس: آرشیو)

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه ۲۶ مارس/ ۷ فروردین در بیانیه‌ای اعلام کرد که آمریکا برای آخرین بار معافیت عراق از تحریم‌های آمریکا علیه ایران را تمدید کرد با این هدف که آن کشور بتواند همچنان به واردات برق و گاز از تهران ادامه دهد.

فقدان سرمایه‌گذاری کافی برای بازسازی زیرساخت‌های برق، سبب وابستگی عراق به منابع تأمین گاز و برق از ایران شده است. این وابستگی در جنوب عراق بیشتر است. قطعی برق به ویژه در فصل تابستان به نارضایتی‌های اجتماعی در جنوب عراق دامن زده بود. تخمین زده می‌شود که با تحریم گاز و برق وارداتی از ایران، ۳۰ درصد از خانوارهای عراقی از این منابع انرژی محروم بمانند. عراق روزانه هزار و ۳۰۰ مگاوات برق و ۲۸ میلیون متر مکعب گاز که آن هم برای تولید برق به مصرف می‌رسد از ایران وارد می‌کند. در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است:

«تحت معافیت تحریم‌های آمریکا، عراق اجازه دارد به تراکنش مالی مربوط به واردات برق از ایران بپردازد. هدف از این معافیت، که آمریکا آن را امروز تمدید کرده،‌ پاسخ به نیازهای فوری انرژی مردم عراق است.»

بعد از خروج آمریکا از برجام معافیت عراق از واردات برق و گاز از ایران ابتدا هر ۱۲۰ روز یک بار و سپس هر ۹۰ روز و در مرحله سوم هر ۴۵ روز و اکنون به مدت ۳۰ روز و برای آخرین بار تمدید شد.

اورتاگوس در این بیانیه به تحریم‌های تازه وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه ۱۵ فرد و نهاد مرتبط با ایران نیز اشاره کرد و یک بار دیگر به تاکید اعلام کرد که این نهادها به تامین مالی برای نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌پردازند.

روز گذشته وزارت خرانه‌داری آمریکا چهار شهروند عراقی به نام‌های محمد سعید البهادلی، محمد الغریفی، شیخ عدنان الحمیداوی، علی حسین المنصوری، و همینطور یازده شهروند ایرانی به نام‌های علی فرهان اسدی، ماشالله بختیاری، علیرضا فداکار، مهدی قاسم‌زاده، ولی قلی‌زاده، محمد جلال‌مآب، سید رضا موسوی‌فر،سید یاسر موسوی‌فر، حسن پلارک، حسن سبزی‌نژاد و مسعود شوشتری پوستی را در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار داد.

وزارت خرانه‌داری آمریکا علاوه بر این شرکت خدمات دریایی و حمل و نقل «الخمائل» ثبت شده در عراق، شرکت بازرگانی «بهجت الکوثر» ثبت شده در عراق، شرکت سهامی خاص «متاجر نوین مدائن» ثبت شده در ایران، شرکت «سامان شیمی خاور میانه» ثبت شده در ایران و ستاد بازسازی عتبات عالیات را تحت تحریم قرار داد. این اشخاص و نهادها در ارتباط با عراق قرار دارند.

تحریم‌های تازه همزمان با نامه هشت کشور به سازمان ملل اعمال شد. چین، روسیه، کوبا، ایران، کره شمالی، نیکاراگوئه و ونزوئلا در نامه مشترکی خواهان لغو تحریم‌های آمریکا برای مبارزه با شیوع کرونا شده بودند.

مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری در واکنش به این نامه گفت:

«ایران، همیشه فرصت دارد که سر میز [مذاکره] حاضر شود و مانند یک کشور مسئول، رفتار و با دونالد ترامپ رئیس جمهوری و مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا مذاکره کند. در آن زمان، می‌توان این تحریم‌ها را فورا متوقف کرد. این گزینه همیشه روی میز است.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • محمد احمدی از مشهد

    بدیهی است مشکل اصلی غرب که سمبلش آمریکا و اسرائیلند، مساله ایدئواؤی و اصرار تندروها داخلی در اسرائیل-امریکاستیزی است. اما حقیقت اسرائیل و امریکا و اروپا با بقیه جهان سرمیاه داری مثل چین و هند و روسیه فرق ماحوی ندارند همگی به نوعی کاپیتالسیم و سرمایه داری در آنها حاکم است. من هیچ فاکتور در امریکا نمی بینم که مثلا چین ورسیه نداشته باشند. متاسفانه ج ا همیشه بین بازی سیاسی، مهره بازی دو ست و دشمن خیلی بد انتخاب انتخب میکند. حتی ویتانامی و ژاپنی فهمیدند نباید با امریکا دربیفتند و همکاری با غرب سودش بیشتره. نمیدونم توی کله ای تندورها پی میگذره ؟! اما الان مساله علاوه وجوه بشردوستانه، پای منافع جهان سرمایه داری در میان است. من بعنوان یم مشهدی که از طبقه فرودست و عملا تهی دست هستم، اما از امریکا و غذب تقاضا دارم برای شش ماه تحریمهای دارویی و غذایی بردارند. شاید این فصل جدید معقول شدن تندورها شود و دست لجاجت بردارند و منافع ملی فدای ایدئواؤی نکنند. به حال اگر کرونا کنتذل نشود چهان سرمایه تراژی دهه 1920 میلادی تجربه خواهد کرد.