ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی ائتلاف آمریکایی: با ۵۲۰۰ نظامی در عراق می‌مانیم

ائتلاف بین‌المللی به‌رهبری آمریکا سومین پایگاه خود در عراق را به نیروهای این کشور تحویل داد. این ائتلاف گفت خروج از برخی پایگاه‌های نظامی عراق به حملات انجام شده یا ویروس کرونا ربطی ندارد.

ائتلاف بین‌المللی به‌رهبری آمریکا در عراق سومین پایگاه خود به نام پایگاه «کی وان» در کرکوک عراق را به نیروهای عراقی تحویل داد. این ائتلاف می‌گوید خروج از برخی پایگاه‌های نظامی عراق به حملات انجام شده یا ویروس کرونا ربطی ندارد. سخنگوی ائتلاف گفته است ۵۲۰۰ نفر از نیروهای خود در عراق را حفظ می‌کند.

یک سرباز آمریکایی در مقابل ستونی از وسایل نقلیه زره پوش (Photo by AHMAD AL-RUBAYE / AFP)

ائتلاف بین‌المللی ضد داعش به‌رهبری آمریکا یکشنبه ۱۰ فروردین / ۲۹ مارس اعلام کرد که پایگاه «کی وان» واقع در استان کرکوک ترک کرده و تجهیزات موجود در آن را به نیروهای عراقی تحویل داده است.

ژنرال مایلز کیگینز، سخنگوی ائتلاف بین‌المللی گفته است که این تجهیزات به ارزش یک میلیون دلار بوده است و ۳۰۰ سرباز ائتلاف از این پایگاه خارج شده‌اند.

نیروهای ائتلاف بین‌المللی پیش از این، پایگاه‌های هوایی القیاره در جنوب موصل و القائن در غرب استان الانبار را ترک کرده بودند.

در روزهای پایانی ماه دسامبر گذشته یک حمله موشکی به پایگاه «کی وان» انجام شد که در جریان آن یک پیمانکار آمریکایی کشته شد. این حمله در ادامه منجر به سلسله حملات متقابل میان شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران و نیروهای آمریکایی و همچنین قتل قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس، رهبر شبه‌نظامیان کتائب حزب‌الله و از فرماندهان میدانی حشد الشعبی به‌دست آمریکا، شد.

تا ماه گذشته میلادی شمار سربازان ائتلاف بین‌المللی در عراق ۷۵۰۰ نفر بود که ۵۰۰۰ نفر آن‌ها آمریکایی بودند.

ژنرال مایلز کیگینز گفت: «انتقال سربازان در روزهای آینده» از دو پایگاه در غرب عراق برنامه‌ریزی شده است. او افزود این نیروها تاکنون به پایگاه‌های دیگر در عراق منتقل شده‌اند و برخی نیز طی هفته‌های آینده به خانه بازمی‌گردند اما مشخص نکرد که چه تعداد به خانه بازمی‌گردند.

کیگینز به روزنامه الشرق‌الاوسط سعودی گفت تحویل پایگاه‌ها به نیروهای عراقی ارتباطی با شیوع کرونا یا حملات اخیر به این پایگاه‌های عراقی ندارد. در بیانیه ائتلاف بین‌المللی همین موضع تکرار شده است.

کیگینز افزود آمریکایی‌ها در حال حاضر ۵۲۰۰ نفر از نیروهای خود را در عراق حفظ خواهند کرد.

پایگاه «کی وان» از سال ۲۰۱۷ میزبان نیروهای ائتلاف برای اجرای عملیات علیه داعش در مناطق کوهستانی در همسایگی آن است. مناطقی در جنوب کرکوک و شمال استان‌های همجوار دیالی، صلاح‌الدین و نینوا مرکز فعالیت‌های داعش هستند.

در پی تحرکات نظامی ائتلاف بین‌المللی در تحویل پایگاه‌های هوایی خود به عراق و همچنین هدف قراردادن برخی از پایگاه‌های نیروهای حشد الشعبی توسط آمریکا در هفته‌های اخیر، عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور عراق امروز دوشنبه ۱۱ فروردین / ۳۰ مارس حمله به پایگاه‌های نظامی شبه‌نظامیان شیعه عراقی و نمایندگی‌های خارجی را «هدف قرار دادن حاکمیت و نادیده گرفتن دولت» در این کشور دانست و گفت: «همه تلاش‌ها باید به جنگ با داعش و ایجاد امنیت و برقراری نظم و قانون و پشتیبانی از اقدامات دولت و مقابله با ویروس کرونا معطوف شود.»

دامنه قلمرو دولت فدرال عراق و اقلیم کردستان از جمله موارد اختلاف نظر بین این دو بخش است و همین باعث ایجاد شکاف امنیتی به نفع داعش شده است. حضور ائتلاف بین‌المللی در برخی مواقع به‌عنوان میانجی میان دو طرف عمل کرده است.

یک مقام ارشد ائتلاف که نخواست نامش فاش شود در اوایل ماه جاری میلادی ادعا کرد که نیروهای داعش همچون گذشته قادر به سوء استفاده از «شکاف امنیتی» بین نیروهای عراقی و کُرد نیستند. این مقام مسئول گفت: «این شکاف لزوماً به معنای این نیست که داعش آزادانه به روشی که می‌خواهد عمل کند. آن‌ها هنوز هم بسیار محدود هستند.»

به‌گفته این مقام ارشد ائتلاف، طرح خروج از پایگاه‌های نظامی از اواخر سال گذشته در دست اجرا بود و هنگامی كه نیروهای عراقی ثابت كردند كه با كمک‌های محدود ائتلاف می‌توانند با تهدید داعش مقابله كنند، شتاب بیشتری گرفت.

مقامات ائتلاف گفته‌اند که همچنان با پشتیبانی و نظارت هوایی به نیروهای عراقی کمک می‌کنند اما به‌طور قابل ملاحظه‌ای تمرینات، آموزش و عملیات زمینی را کاهش می‌دهند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.