ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شورش زندانیان داعشی در شمال سوریه

با ثبت نخستین مرگ بر اثر کرونا در سوریه، در زندانی در شمال شرق این کشور زندانیان داعشی دست به شورش زدند و بخشی از زندان را به کنترل خود در آوردند.

نیروهای سوریه دموکراتیک اعلام کردند که در زندان حسکه زندانیان داعشی دست به شورش زدند و بخشی از زندان را در اختیار گرفتند. گروهی از آن‌ها نیز گریخته‌اند. همزمان نخستین مرگ بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در سوریه ثبت شد.

نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) در منجاب - عکس از آرشیو

به‌گزارش رویترز، نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) متشکل از یگان‌های مدافع خلق (YPG)، نیروی نظامی کردهای شمال سوریه، عرب‌ها و مسیحیان این کشور که از سوی آمریکا پشتیبانی می‌شوند اعلام کردند که در زندان حسکه، واقع در شمال شرق سوریه، زندانیان گروه «دولت اسلامی» (داعش) از یکشنبه ۱۰ فروردین / ۲۹ مارس دست به شورش زده‌‌اند.

مصطفی بالی سخنگوی نیروهای سوریه دموکراتیک در توئیتر نوشت: «زندانیان اقدام به شکستن دیوارهای داخلی زندان کرده و درهای داخلی زندان را از جا کندند. اوضاع در داخل زندان همچنان متشنج است و نیروهای مبارزه با تروریسم تلاش‌ می‌کنند تا کنترل اوضاع را به دست گیرند. همچنین نیروهای کمکی و نیروهای مبارزه با تروریسم به زندان اعزام شدند.»

تلویزیون دولتی سوریه نیز اعلام کرد که ۱۲ شبه‌نظامی داعشی از زندان به سمت حومه جنوبی حسکه فرار کرده‌اند. دیده‌بان حقوق بشر سوریه شمار زندانیان فراری را دست‌کم ۴ نفر اعلام کرد.

این زندان در اطراف محله غویران در جنوب شهر حسکه قرار دارد و نیروهای سوریه دموکراتیک آن را به بازداشتگاه موقت نیروهای داعش تبدیل کرده‌اند.

ژنرال مایلز کیگینز، سخنگوی ائتلاف بین‌المللی علیه داعش به‌رهبری آمریکا، با تأیید این‌که در زندان حسکه شورش رخ داده است، گفت در این زندان تنها اعضای رده پایین داعش نگهداری می‌شوند.

کیگینز در توئیتر نوشت: «ائتلاف برای خاموش کردن شورش زندان به شرکای خود در نیروهای سوریه دمکراتیک در کنترل هوایی کمک می‌کند.»

شخصیت‌های قبیله‌ای عرب در تماس با ساکنان این منطقه گفته‌اند که در پی این رویداد هواپیماهای ائتلاف آمریکایی در حال پرواز بر آسمان اطراف زندان دیده شده‌اند.

به‌گفته ساکنان، گزارش‌های تأیید نشده‌ای مبنی بر کشته شدن چندین زندانی در این شورش منتشر شده است. پیش از این نیز چند مورد فرار از زندان‌های نیروهای سوریه دموکراتیک گزارش شده بود.

هنوز معلوم نیست که چه تعداد زندانی در زندان حسکه بودند. این زندان یکی از چندین زندانی است که نیروهای سوریه دموکراتیک هزاران زندانی را در آن نگه می‌دارند. بسیاری از بستگان زندانیان می‌گویند آن‌ها نوجوانان و کسانی هستند که به اتهامات سبک یا به‌دلیل نافرمانی از سربازگیری اجباری نیروهای سوریه دموکراتیک بازداشت شده‌اند.

به‌گفته دیده‌بان حقوق بشر مستقر در نیویورک، نیروهای سوریه دموکراتیک حدود ۱۲ هزار مرد و پسر مظنون به همکاری با داعش را در بازداشت دارند، از جمله ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ خارجی از حدود ۵۰ کشور جهان.

دیده‌بان حقوق بشر و سایر گروه‌های حقوق بشر می‌گویند این زندانیان در زندان‌های پرجمعیت نگهداری می‌شوند و شرایط آن‌ها در بسیاری از موارد غیرانسانی است.

نیروهای تحت رهبری کردها همچنین حدود ۱۰۰ هزار زن و کودک سوری و خارجی را که از اعضای خانواده مظنونان داعشی هستند، در اردوگاه‌های نامناسب در مناطقی که در کنترل دارند نگه‌داری می‌کنند.

نخستین مرگ بر اثر کرونا در سوریه

همزمان با این رویداد، وزارت بهداشت سوریه روز یکشنبه از نخستین مورد فوت بر اثر ویروس کوویدو۱۹ در این کشور خبر داد. فردی که جان خود را از دست داد یک زن بود که به دلیل ابتلا به کرونا به بیمارستان منتقل شده بود.

سوریه همچنین اعلام کرد موارد ابتلا به کرونا از پنج مورد به ۹ مورد رسیده است اما پزشکان و شاهدان شمار مبتلایان را بسیار بیشتر از این‌ها می‌دانند.

پزشکان و امدادگران می‌گویند این بیماری می‌تواند در کشوری که ۹ سال درگیر جنگ بوده و زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی آن ویران شده‌اند، مرگبار باشد.

در سوریه مدارس، بازارها و مراکز خدماتی و فرهنگی تعطیل، مرز با کشورهای همسایه بسته و ورود گردشگران خارجی ممنوع شده‌اند. همچنین محدودیت‌هایی در حمل و نقل عمومی و توقف پروازها اعمال شده است. این اقدامات موجب ترس در میان سوری‌های خسته از جنگ طولانی شده است.

ساکنان چندین شهر گفته‌اند که در این شرایط با کمبود مواد غذایی و افزایش تقاضا روبه‌رو شده‌اند و قیمت‌ها نسبت به قبل از شروع محدودیت‌ها رشد کرده‌اند.

روز یکشنبه، ارتش سوریه پایان فراخوان برای شرکت افراد در ارتش را اعلام کرد. این اقدام به‌عنوان تلاشی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در بین نیروهای ارتش عنوان شده است.

دولت همچنین عبور و مرور بین استان‌ها را ممنوع اعلام کرد. شاهدان گفته‌اند که نیروهای امنیتی در پاسگاه‌های اطراف شهرها مستقر شده‌اند و فقط اجازه عبور به وسایل نقلیه نظامی و خدمات ضروری را می‌دهند.

چهره‌های مخالف و سیاستمداران مستقل در این‌باره به روابط نزدیک سوریه با ایران، به‌عنوان آلوده‌ترین کشور منطقه به کروناوویروس، اشاره می‌کنند. آن‌ها می‌گویند این ویروس توسط اعضای شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران که در حال نبرد در کنار ارتش سوریه هستند، و همچنین زائران شیعه که از زیارتگاه‌های سوریه بازدید می‌کنند، انتقال یافته است.

منابع اطلاعاتی غربی می‌گویند شبه‌نظامیان شیعه وابسته به ایران همچنان از منطقه مرزی القائم میان عراق و سوریه عبور می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • خبرگزاری‌های وابسته به سپاه پاسداران خبر سفر پاسدار قاآنی به بغداد را تائید کردند.

    خبرگزاری‌های وابسته به سپاه پاسداران خبر سفر پاسدار قاآنی به بغداد را تائید کردند. ◾️این خبرگزاری‌ها به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم از سفر پاسدار قاآنی فرمانده جدید سپاه قدس به بغداد خبر دادند. این سفر در حالی صورت می گیرد که تحرکات نظامی نیروهای آمریکایی در عراق شتاب تازه ایی بخود گرفته و شماری از فرماندهان بلند پایه وزارت دفاع و ارتش آمریکا به عراق و پایگاه عین الاسد رفته اند.

  • کشته شدن اسماعیل قاآنی؟

    خبرهایی تایید نشده از کشته شدن اسماعیل قاآنی فرمانده سپاه قدس سپاه تروریستی پاسذاران ایران در سوریه خبر داد. ▪️البصرة الیوم و لبنان الجدید از خبرگذاری‌هایی هستند که این خبر را کار کرده‌اند.

  • کارو

    بد نیست که «دیده‌بان حقوق بشر و سایر گروه‌های حقوق بشر» و نیز رادیو زمانۀ هلند نسبت به عدم پذیرش سسیستم سیاسی خودمدیریتی دموکراتیک شمال و شرق سوریه از سوی مجامع جهانی نیز اعتراضاتی را مطرح کنند و سپس در مورد وضعیت زندانیان داعشی در زندان های این سیستم سیاسی اظهار فضل بفرمایند. تمام دولت های جهان و سازمان های بین المللی از کمک به این سیستم سیاسی سر باز زده و به دلیل روابط سیاسی و اقتصادی شان با رژیم فاشیست تورکیه از پذیرش رسمی این سیستم سیاسی سر باز می زنند. خودمدیریتی بارها به کشورهای اروپایی و آسیایی و آمریکایی اعلام کرده که خواهان تحویل دادن اتباع زندانی داعشی به آن کشورهاست، اما این کشورها از تحویل گرفتن اتباع داعشی شان سر باز می زنند. چرا سازمان های حقوق حشری این رفتار دولت های جهان را محکوم نمیکند؟ چرا یک سیستم سیاسی نوظهور که با حداقل امکانات در برابر داعش و رژیم فاشیست تورکیه مقاومت کرده، باید این چنین در برابر این جنایتکاران تنها گذاشته شود؟؟ کدام معیار انسانی و اخلاقی و حقوق حشری را در مورد خود خلق های روژاوا رعایت کرده اند، که حالا انتظار دارند زندانیان داعشی از آن بهره ببرند؟ چرا به تحریم فروش نفت و سلاح اعتراض نمی کنند؟ چرا به حفر خندق در مرزهای روژاوا اعتراض نمی کنند؟ چرا به تجاوزات گاه و بیگاه تورکیه و متحدان سلفیش اعتراض نمی کنند؟ چرا رفتار رژیم های آمریکا و روسیه را محکوم نمی کنند که با تبانی با جانیان تورکیه و النصره و داعش، نیمی از خاک کنفدراسیون را به تورکیه و متحدانش تقدیم کردند؟ کوردها در خاک و خون می غلطند و مدعیان حقوق حشر به دنبال دفاع از بی اهمیت ترین امور در زندگی طبقات متوسط کشورهای جهان سوم هستند تا ارزش های مورد حمایت امپریالیسم فرهنگی غرب را در این جوامع ترویج دهند. آبرویی برای این سازمان ها و گروه های پرمدعا باقی نمانده است.