ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترس از شیوع پنهان کرونا در لبنان، عراق و سوریه

احتمال می‌رود که در بخش‌هایی از لبنان، عراق و سوریه، مبتلایان به ویروس کووید۱۹ توسط گروه‌های غیردولتی به قرنطنیه منتقل شده باشند. بیشتر ناقلان کرونا در این کشورها از ایران بازگشته‌اند.

مقامات بهداشتی و دیگر مسئولان در لبنان، عراق و سوریه می‌ترسند که شمار افراد مبتلا به کروناویروس از آمار رسمی اعلام‌شده توسط هر سه دولت بیشتر باشد. آن‌ها ادعا می‌کنند که نقش‌آفرینان غیردولتی افراد مبتلا را در مناطق خارج از کنترل دولتی قرنطینه می‌کنند. گفته می‌شود که در این سه کشور، بحرین، قطر و کویت، بیشترین ناقلان از ایران بازگشته‌اند.

شیوع کرونا در لبنان ـ عکس از آرشیو

مقامات رسمی و اداری، امدادگران و ناظران بین‌المللی که طی هفته گذشته با روزنامه گاردین صحبت کرده‌اند می‌گویند که به‌ویژه در بخش‌هایی از لبنان و عراق ممکن است هزاران فرد آلوده دیگر به ویروس کووید۱۹ نگهداری شوند و عدم افشای آن می‌تواند در سه ماه آینده خطر جدی برای سلامت عمومی به دنبال داشته باشد.

آن‌ها همچنین ادعا می‌كنند كه گروه‌های سیاسی در مركز و جنوب عراق و جنوب لبنان بیماران مبتلا به کروناویروس را نگهداری و از آن‌ها محافظت می‌کنند.

گفته می‌شود که حتی سناریوی بدتری در سوریه، کشوری با ساختارهای دولتی ضعیف و هفت میلیون آواره در حال وقوع است: بخش‌های بزرگی از کشور همچنان در خارج از کنترل دولت مرکزی هستند و این موضوع مقابله با کرونا را تقریباً غیرممکن می‌کند.

ارتباطات زمینی و هوایی بین هر سه کشور به‌شکل گسترده‌ای قطع شده است اما نگرانی‌های عمیقی وجود دارد مبنی بر این‌که شمار زیادی از ناقلان ویروس کرونا قبل از بسته شدن مرزها در اواسط ماه مارس به این کشورها بازگشته‌اند.

افرادی که به لبنان بازگشته‌اند از سراسر جهان بودند، از جمله کشیشی كه از ایتالیا سفر می‌كرد و مسئولیت یک گروه را برعهده داشت و مسافرانی از میلان و لندن که دیگر ناقلان ویروس بودند. با این حال، نگرانی اصلی بیشتر از کسانی است که از شهر قم ایران بازگشته‌اند، شهری که بزرگترین شیوع منطقه‌ای کرونا در آن رخ داد.

شمار زیادی از مردم عراق و لبنان از جمله زائران مذهبی و بازرگانان در اوج شیوع کرونا در قم بوده‌اند و به‌تدریج با اتوبوس و هواپیما به بغداد و بیروت، شهرهایی که تعداد کمی از مبتلایان به کرونا در بیمارستان‌ها تحت مداوا بودند، بازگردانده شده‌اند.

حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان گفته است اعضای این گروه که از ایران بازگشته‌اند به قرنطینه منتقل شده‌اند. او قول داد که در مورد مبتلایان به کرونا شفاف باشد. با این حال، تاکنون هیچ اطلاعی از طرف این گروه در مورد شمار مبتلایان یا موارد مشکوک منتشر نشده و نگرانی‌ها در حال افزایش است که تعداد نسبتاً کم موارد رسمی ابتلا در لبنان - ۴۴۶ مورد در صبح سه‌شنبه - بسیار بیشتر از این‌ها باشد.

شبح یک ساختار بهداشتی موازی که با قربانیان خاص خود سروکار دارد، موجب نگرانی در بین کارمندان و مقامات پیشین بهداشت شده است که می‌گویند دولت مرکزی باید به داده‌های بیمار دسترسی داشته باشد و مسئول درمان آن‌ها باشد.

در عراق نیز شمار رسمی مبتلایان به کرونا در روز سه‌شنبه ۶۳۰ نفر اعلام شده است که هم در داخل کشور و هم در منطقه مورد اعتراض گسترده قرار گرفته است. یکی از مقامات به گاردین گفته است: «مردم در سراسر این کشور بر اثر این بیماری در خانه‌های خود می‌میرند و بدون آن‌که گفته شود چه عاملی آن‌ها را کشته است، دفن می‌شوند.»

در لبنان، یک مقام دیگر ادعا کرد که حزب‌الله در هفته‌های گذشته در بسیاری از شهرهای جنوب کشور مناطقی را قرنطینه کرده و غذا و آب در اختیار بیماران مظنون قرار می‌دهد. این مقام که نامش منتشر نشده گفته است که چنین مناطقی توسط اعضای حزب‌الله محافظت می‌شوند.

هفته گذشته، سیدهاشم صفی‌الدین، رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان ​​گفت که این حزب ۲۵ هزار پزشک را برای درمان بیماران بسیج کرده است. او گفت که این حزب ۱۵۰۰ پزشک و ۳۰۰۰ پرستار را در بیمارستان‌های عمومی مستقر کرده و در حال آماده‌سازی هتل‌های خالی برای استفاده از آن‌ها به‌عنوان قرنطینه است. حزب‌الله لبنان اعلام کرده است که ۱۲۰۰ نفری که از ایران بازگشته‌اند زیر نظر دارد اما نگفت که در این افراد علائم کرونا وجود دارد یا خیر.

مقامات شورای اجرایی و اعضای حزب‌الله در جنوب لبنان در طول هفته تصاویری از خانه‌های ساخته‌شده و چادرهای آبی بزرگ منتشر کردند که به‌گفته آن‌ها قرار است به‌عنوان قرنطینه یا مراکز درمانی برای موارد آینده به‌کار روند. روز سه‌شنبه این حزب قصد دارد تا نمایندگان رسانه‌ها را به منطقه تحت نفوذ خود در حومه جنوبی بیروت ببرد و تدارکات خود را به نمایش بگذارد.

دو ماه پس از آغاز بیماری همه‌گیر کرونا، شمار مبتلایان در خاورمیانه به‌طور پیوسته رو به افزایش است. احتمال می‌رود که آزمایش‌های بیشتر در هفته گذشته باعث افزایش شدید شمار مبتلایان به کرونا در روزهای اخیر باشد. آزمایش‌های صورت‌گرفته در لبنان ابتدا در سطحی پایین‌تر از مقیاس منطقه‌ای ۲۰۰-۱۵۰ تست در روز بود اما از اواسط هفته آزمایش‌ها افزایش یافته‌اند. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس آزمایش‌های گسترده‌تری را تجربه کرده‌اند به همین دلیل بحرین نزدیک به ۳۲ هزار مبتلا، قطر ۱۶ هزار و ۷۰۰ نفر و کویت حدود ۲۷ هزار نفر مبتلا داشته‌اند.

شمار زیادی از این موارد به ایران ردیابی شده‌اند، مرزها در هر سه کشور بسته شده‌اند و قرار است دست‌کم ۱۵ روز بسته بمانند.

در شمال غربی سوریه، دکتر منذر الخلیل، رئیس اداره بهداشت ادلب، گفت: «در یک سال اخیر حدود ۷۶ مرکز درمانی را از دست داده‌ایم. اهداکنندگان کمک‌های مالی بودجه خود را کاهش داده‌اند و کادر پزشکی کشته، دستگیر و آواره شده‌اند. بخش بهداشت در ادلب نمی‌تواند با شیوع اجتناب‌ناپذیر کرونا مقابله کند و ما می‌ترسیم اگر منابع مورد نیاز خود را دریافت نکنیم ۱۰۰ هزار نفر جان خود را از دست بدهند.»

الخلیل افزود: «دستگاه‌های تنفسی ما همیشه به‌طور کامل اشغال شده‌اند و ما در حال حاضر حتی یک تخت هم برای مبتلایان به کروناویروس نداریم. اردوگاه‌ها با ۱۰ نفر یا بیشتر در یک چادر مشترک، ۴۰۰ درصد بیش از ظرفیت خود جمعیت دارند و بهترین مکان‌ها برای گسترش کرونا هستند.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.