ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فیلم «کرونا» از یک کارگردان ایرانی: مردم و انتخاب‌های اخلاقی‌شان

مصطفی کشوری هفت نفر را به نمایندگی از یک جامعه کوچک همراه با ویروس زیر یک سقف گرد آورده. چه اتفاقی می‌افتد؟ کرونا به این پرسش پاسخ می‌دهد.

به دلیل آنکه تجهیزات دیجیتال نسبتاً ارزان در دسترس قرار دارند، این روزها به ندرت بین وقایعی مانند توفنده «سندی» در سال ۲۰۱۲ یا سونامی ژاپنی در سال ۲۰۱۱ و فیلم‌هایی درباره آنها به تأخیر می‌افتد. فیلم «کرونا» به کارگردانی و نویسندگی مصطفی کشوری، کارگردان ایرانی مقیم کانادا در زمانی ساخته شد که داستان هنوز روی پرده زندگی واقعی در جریان است. آغاز آن را در زندگی تجربه کرده‌ایم، اما از پایان آن و اینکه جهان ما بعد از بحران به چه شکل درخواهد آمد بی‌خبریم.

نمایی از فیلم «کرونا» ساخته مصطفی کشوری

 فیلم ۶۳ دقیقه‌ای مصطفی کشوری در یک آسانسور و در یک جمع هفت نفره اتفاق می‌افتد. یک نفر از این جمع به بیماری کووید ۱۹ مبتلاست. کشوری در مصاحبه تلفنی با تیویورک تایمز می‌گوید:

«این فیلم درباره ترس است و مطالعه در مورد جامعه، مردم و انتخاب‌های اخلاقی‌شان. همه ما با هم در این آسانسور حضور داریم.»

ونکوور معروف به «هالیوود شمالی»، دروازه کانادا به آسیا و یکی از کانون‌های همه‌گیری کرونا در این کشور است. هنگام همه‌گیری کرونا در ووهان چین گزارش‌هایی از آزار و اذیت چینی‌ها در ونکوور منتشر شد. مصطفی کشوری می‌گوید سوار یک آسانسور شده بود که چشمش به عناوین خبرهای مربوط به آزار و اذیت چینی‌ها افتاد و ایده ساخت چنین فیلمی در ذهن او شکل گرفت:

«از این حوادث در تاریخ زیاد روی داده. اما هیچکس فکرش را نمی‌کرد که جامعه سفیدپوست هم به چنین بلایایی مبتلا شود. ویروس اما تبعیض نمی‌شناسد.»



این فیلمساز ایرانی – کانادایی در ادامه این مصاحبه می‌گوید: در زندگی روزانه همه با انواع مختلفی از تبعیض روبرو هستند. در فیلم «کرونا» او تلاش کرده است که نمایندگانی از این افراد را زیر یک سقف کوچک همراه با ویروس گرد بیاورد. در این صورت چه اتفاقی می‌افتد؟ فیلم پاسخی است به این پرسش.

به گفته کشوری اواخر ژانویه ۲۰۲۰/ دی ۹۸ در طی دو هفته فیلمنامه «کرونا» نوشته شد. فیلمبرداری از صحنه‌های فیلم هم در ۱۰ روز به پایان رسید:

«به بازیگران گفتم تصور کنید این آسانسور به کروناویروس آلوده شده است.»

به این ترتیب با بداهه‌گویی‌های بازیگران کل فیلم در زمان واقعی و در یک شات اتفاق می‌افتد.

در این فاصله  ویروس کرونا به یک همه‌گیری جهانی بدل شد و جشنواره‌های سینمایی و کل صنعت سینما را تحت تأثیر قرار داد. احتمال دارد که این فیلم در اینترنت به نمایش گذاشته شود.

همه ۲۵ نفری که در ساخت این فیلم مشارکت داشتند، در سلامت‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.