ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت انرژی آمریکا: در روند تولید نفت دخالت نمی‌کنیم

اوپک پلاس کاهش تولید نفت را مشروط به کاهش تولید نفت در ایالات متحده کرده است. آمریکا اما می‌گوید نیازی به دخالت دولت نیست.

عربستان سعودی و روسیه و سایر کشورهای تولیدکننده نفت در اوپک و غیراوپک اعلام کردند که چنانچه ایالات متحده آمریکا هم تولید نفت خام خود را کاهش دهد، آن‌ها برای ایجاد ثبات در قیمت‌ها تولید نفت را کاهش می‌دهند. وزارت انرژی آمریکا در پاسخ اعلام کرد که دولت آمریکا در روند تولید نفت دخالت نمی‌کند، بلکه بازارها خود تولید نفت را تنظیم می‌کنند.

پالایشگاهی در آمریکا (عکس: آرشیو)

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران عصر سه‌شنبه ۱۹ فروردین در توییتی از مذاکره با رئیس کنفرانس اوپک که در حال حاضر محمد ارکب، وزیر نفت الجزایر است خبر داد و نوشت:

«دیروز عصر نیز تماس‌های تلفنی با وزرای نفت روسیه و کویت در مورد نحوه تصمیم‌سازی در اجلاس آتی بین اعضای اوپک و دیگر تولیدکنندگان نفت برای بازگرداندن ثبات بازار نفت بر قرار کردم. در این مذاکرات تأکید شد که باید تولیدکنندگان دیگر کشورها از جمله آمریکا و کانادا هم در این موضوع مشارکت داشته باشند.»

— Bijan Zanganeh (@BijanZanganeh) April 7, 2020

زنگنه تأکید کرده است که پیش از برگزاری هر اجلاسی بین اوپک و غیراوپک باید در مورد ارقام پایه تولید هر کشور که الزاماً مبنای کاهش تولید قرار می‌گیرد، توافق شود. تولیدکنندگان نفت قرار است روز پنج‌شنبه جلسه‌ای مجازی برای ایجاد تعادل در بازار نفت برگزار کنند.  به دلیل اقداماتی که برای جلوگیری از شیوع کروناویروس جدید در جهان انجام شده است، درخواست برای نفت خام در بازارهای جهانی بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته. فروپاشی اتحاد اوپک و غیراوپک به سبب اختلاف عربستان سعودی و روسیه نیز باعث شد که قیمت نفت بیش از ۶۰ درصد کاهش پیدا کند. عربستان سعودی و روسیه و سایر کشورهای تولیدکننده نفت در اوپک و غیراوپک اعلام کردند که چنانچه ایالات متحده آمریکا هم تولید نفت خام خود را کاهش دهد، آن‌ها برای ایجاد ثبات در قیمت‌ها تولید نفت را کاهش می‌دهند.  دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه در مورد کاهش تولید نفت از سوی این کشور گفت:

«من فکر می‌کنم این اتفاق به‌شکل خودکار در حال رخ دادن است اما هیچ کس هنوز از من چنین درخواستی نکرده است از این رو باید دید چه اتفاقی خواهد افتاد.»

وزارت انرژی آمریکا در پاسخ اعلام کرد که دولت آمریکا در روند تولید نفت دخالت نمی‌کند، بلکه بازارها خود تولید نفت را تنظیم می‌کنند:

«در ارتباط با گزارش‌ها رسانه‌ها مبنی بر آنکه اوپک پلاس برای حصول توافق درباره کاهش تولید نفت ابتدا خواهان کاهش تولید نفت در آمریکا شده، باید گفت بدون دخالت دولت آمریکا در حال حاضر تولید در ایالات متحده به میزان دو میلیون بشکه نفت در روز کاهش پیدا کرده است.»

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از دو منبع آگاه در اوپک اعلام کرد که کشورهای عضو اوپک پلاس توافق کاهش تولیدی سه ماهه از ماه مه تا ژوئیه را در نظر دارند. منبع دیگری از اوپک نیز گفته است که کاهش تولید به‌طور قطع بیش از ماه ژوئن ادامه خواهد یافت.

یک منبع آگاه از وزارت انرژی روسیه نیز اعلام کرد که این وزارتخانه دعوت‌نامه‌ای از سوی اوپک برای شرکت در اجلاس روز پنج‌شنبه دریافت کرده و روسیه تأیید کرده است که در این اجلاس شرکت خواهد کرد.

روزنامه فایننشال تایمز گزارش داده است که در پی برگزار نشدن نشست فوری اوپک پلاس به‌منظور کاهش تولید نفت، مقام‌های آمریکایی و کانادایی در حال مذاکره در مورد تعرفه بر واردات نفت عربستان سعودی و روسیه هستند تا اگر این دو کشور به جنگ قیمت نفت خود پایان ندهند آن را اعمال کنند.

ترامپ نیز روز دوشنبه تهدید کرد اگر روسیه و عربستان سعودی بر سر کاهش تولید نفت توافق نکنند، بر واردات نفت از آن‌ها تعرفه وضع می‌کند.

با تعویق جلسه اوپک پلاس، به دلیل ادامه اختلاف‌های عربستان سعودی و روسیه، بهای نفت روز دوشنبه ۱۸ فروردین دوباره مقداری کاهش یافت.

قیمت نفت خام آمریکا (WTI) در روز سه‌شنبه ۲۶,۱۲ دلار در هر بشکه بود که نسبت به روز گذشته ۰,۴۲ درصد کاهش داشت. نفت برنت نیز هر بشکه ۳۳,۱۲ دلار معامله شد که نسبت به روز گذشته ۰,۶۱ درصد افزایش داشت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.