ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مشکل تشخیص و قرنطینه مبتلایان به کرونا در افغانستان

فعالیت در آزمایشگاه تشخیص کرونا در هرات متوقف شده است. وزارت بهداشت افغانستان هشدار داده که اگر مبتلایان در بیمارستان‌ها قرنطینه نشوند، ممکن است شمار زیادی به ویروس کرونا مبتلا شوند.

افغانستان برای مقابله با شیوع ویروس جدید کرونا با مشکلاتی مواجه است. در هرات، کانون کرونا در این کشور آزمایشگاه تشخیص کرونا متوقف شده است. به‌رغم آگاهی‌رسانی‌های دولتی وزارت بهداشت می‌گوید افرادی که به کووید ۱۹مبتلا می‌شوند در بیمارستان‌ها قرنطینه نمی‌شوند و این بر شمار مبتلایان خواهد افزود.

کرونا در افغانستان ـ عکس از آرشیو

به گزارش روزنامه هشت صبح افغانستان، مسئولان وزارت بهداشت این کشور می‌گویند بیشتر افرادی که در کابل به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند، حاضر نیستند در بیمارستان‌ها قرنطینه شوند و تحت مراقبت قرار گیرند و اگر مبتلایان به این امر بی‌اعتنا باشند ممکن است شمار زیادی از شهروندان به این بیماری مبتلا شوند.

فدا محمد پیکان، معاون خدمات وزارت بهداشت افغانستان گفت با وجود آنکه بیش از ۷۳ تن از ساکنان کابل به کویید ۱۹ مبتلا شده‌اند، اما در حال حاضر تنها پنج نفر در بیمارستان اختصاصی این وزارتخانه برای مداوای بیماری بستری‌ هستند و سایر بیماران قرنطینه خانگی را ترجیح داده‌اند و حاضر نیستند در بیمارستان تحت مراقبت قرار گیرند.

به‌گفته فدا محمد پیکان، زمانی‌که ساکنان کابل تست کرونا می‌دهند، منتظر نتیجه آن نمی‌مانند و به خانه‌های‌ خود باز می‌گردند و زمانی‌که تماس گرفته می‌شود، به تماس‌های این وزارتخانه نیز پاسخ نمی‌دهند. او گفت بیشتر این افراد ابتلا به کووید ۱۹ را «عیب و ننگ» می‌دانند.

خانواده‌ها در افغانستان پرجمعیت هستند و قرنطینه خانگی می‌تواند سایر اعضای خانواده را نیز به خطر بیندازد.

پیکان احتمال داد که شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در کابل بیش از رقمی باشد که اعلام شده است. از ۷۳ نفر مبتلا در کابل تنها یک نفر سابقه سفر به کشورهای درگیر با ویروس کرونا را دارد و این به‌گفته معاون خدمات وزارت بهداشت افغانستان نشان‌دهنده آن است که ویروس کرونا در کابل وارد گردش اجتماعی شده و ممکن است شمار بیشتری به آن آلوده شده باشند.

در افغانستان از حدود یک ماه پیش برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا «کمیته آگاهی‌دهی و ارتباطات عامه» ایجاد شده است و این کمیته تاکنون به حدود ۲۸ میلیون نفر اطلاع‌رسانی کرده است.

نخستین مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در افغانستان ۵ اسفند ۱۳۹۸ / ۲۴ فوریه در ولایت هرات ثبت شد. فرد مبتلا مرد ۳۵ ساله‌ای بود که از شهر قم ایران بازگشته بود. او پس از درمان در اواخر اسفند بهبود یافت و از بیمارستان مرخص شد. اکنون این ویروس به بیش از ۲۳ ولایت کشور گسترش یافته است. هرات در غرب افغانستان و هم‌مرز با ایران، با داشتن بیش از ۲۵۰ مورد مثبت ویروس کرونا به کانون گسترش این ویروس تبدیل شده است.

در چنین شرایطی، حمدرفیق شیرزی، سخنگوی وزارت بهداشت هرات اعلام کرد که فعالیت در آزمایشگاه تشخیص کرونا در هرات به دلیل پایان یافتن مواد مورد نیاز برای نمونه‌گیری متوقف شده است. به‌گفته شیرزی قرار است شامگاه امروز، چهارشنبه ۲۰ فروردین / ۸ آوریل، این مواد با هواپیمای سازمان ملل به هرات برسد.

دست‌کم ۳۵۰ نمونه برای آزمایش در حالت تعلیق قرار دارد و پزشکان و کارمندان آزمایشگاه، منتظر رسیدن مواد مورد نیاز‌ هستند.

بر اساس آمار رسمی تاکنون در افغانستان ۴۲۳ نفر به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند و ۱۴ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.