ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افزایش آمار مبتلایان به کرونا در ۲۷ ولایت افغانستان

در افغانستان با شناسایی ۳۷ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا، تعداد کل مبتلایان به ۵۲۱ نفر افزایش یافت. ولایت بامیان با ثبت سه مورد مبتلا به ویروس کرونا مقرراتی برای محدودیت رفت‌وآمد وضع کرده است

در افغانستان با شناسایی ۳۷ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا، تعداد کل مبتلایان به ۵۲۱ نفر افزایش یافت. ولایت بامیان با ثبت سه مورد مبتلا به ویروس کرونا به مجموع ولایت‌هایی پیوسته که مقرراتی برای محدودیت رفت‌وآمد وضع کرده است.

تصویری از یک بازار در شهر هرات - یکی از کارکنان وزارت بهداشت افغانستان با لباس مخصوص زمین را ضدعفونی می‌کند.(عکس ازHOSHANG HASHIMI / AFP)

به گزارش روزنامه ۸صبح و به نقل از وحیدالله مایار، سخنگوی وزارت صحت عامه، در شبانه روز گذشته ۱۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کابل، هشت مورد در هرات، دو مورد در لوگر، دو مورد در دایکندی، دو مورد در تخار، دو مورد در قندهار، یک مورد در بامیان، یک مورد در غور، یک مورد در بادغیس، یک مورد در پروان و یک مورد نیز در نیمروز شناسایی شده است.

به این ترتیب مجموع شمار مبتلایان در این کشور به ۵۲۱ نفر افزایش یافت.

تا کنون مرگ ۱۵ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در افغانستان تایید شده است. همچنین بر اساس اعلام وزارت صحت عامه افغانستان ۳۲ نفر تاکنون سلامتی خود را باریافته‌اند.

این وزارت‌خانه به مردم هشدار داده است که در روزهای آینده احتمال افزایش شمار مبتلایان وجود دارد و از آنها خواسته که توصیه‌های بهداشتی را رعایت کرده و از شرکت در اجتماعات خودداری کنند.

افغانستان برای مقابله با شیوع ویروس جدید کرونا با مشکلاتی مواجه است. چندی پیش، روزنامه ۸صبح به نقل از مسئولان وزارت بهداشت افغانستان گزارش داد که بیشتر افرادی که در کابل به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند، حاضر نیستند در بیمارستان‌ها قرنطینه شوند و تحت مراقبت قرار گیرند و اگر مبتلایان به این امر بی‌اعتنا باشند ممکن است شمار زیادی از شهروندان به این بیماری مبتلا شوند.

به گفته محمد پیکان، معاون خدمات وزارت صحت عامه افغانستان برای برخی از مردم این کشور ابتلا به کووید ۱۹ «عیب و ننگ» است. او احتمال داده که شمار مبتلایان به کرونا در کابل ممکن است بیشتر از رقمی باشد که اعلام شده است. از ۷۳ نفر مبتلا در کابل تنها یک نفر سابقه سفر به کشورهای درگیر با ویروس کرونا را دارد و این به‌گفته معاون خدمات وزارت بهداشت افغانستان نشان‌دهنده آن است که ویروس کرونا در کابل وارد گردش اجتماعی شده و ممکن است شمار بیشتری به آن آلوده شده باشند.

همچنین فقر گسترده در افغانستان و کمبود امکانات درمانی و بهداشتی مانعی جدی در برابر شناسایی و درمان موثر بیماران است.

دولت تاکنون برای مقابله با شیوع بیشتر بیماری مقرراتی برای محدودیت رفت‌وآمد وضع کرده است.

در ولایت بامیان که تنها سه مورد ابتلا به ویروس کرونا در آن ثبت شده، به تازگی مقررات ناظر بر محدودیت رفت‌وآمد به مدت دو هفته وضع شده است. دفتر مطبوعاتی والی بامیان اعلام کرده است که به استثنای برخی فروشگاه‌های مواد خوراکی، ساختمانی و زراعی سایر فروشگاه‌ها در این ولایت در این مدت تعطیل خواهد بود و در صورت لزوم مدت اعمال این مقررات تمدید خواهد شد. علاوه بر این نمازهای جمعه و جماعت در این ولایت به درخواست شورای علمای بامیان به صورت موقت تعطیل شده است.

نخستین مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در افغانستان ۵ اسفند ۱۳۹۸ / ۲۴ فوریه در ولایت هرات ثبت شد. فرد مبتلا مرد ۳۵ ساله‌ای بود که از شهر قم ایران بازگشته بود. در یک روز گذشته با شناسایی اولین مورد ابتلا در وبایت پروان، مشخص شده است که تاکنون ویروس کرونا به ۲۷ ولایت افغانستان از مجموع ۳۴ ولایت گسترش یافته است.

بیش از یک هفته پیش روزنامه گاردین گزارش داد که موج مهاجران افغانستانی که در ادامه شیوع ویروس کرونا در ایران شغل‌های خود را از دست داده‌اند، ممکن است که کشور افغانستان را با فاجعه سلامتی مواجه کند. هرات در غرب افغانستان و هم‌مرز با ایران به کانون گسترش این ویروس تبدیل شده است.

در افغانستان از حدود یک ماه پیش برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا «کمیته آگاهی‌دهی و ارتباطات عامه» ایجاد شده است و این کمیته تاکنون به حدود ۲۸ میلیون نفر اطلاع‌رسانی کرده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.