ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل: ۳۰۰ هزار تا ۳ میلیون قربانی کرونا در آفریقا

کمیسیون اقتصادی سازمان ملل برای آفریقا در گزارشی گفته است که این قاره در بهترین و بدترین حالت از شیوع کرونا توان مقابله با آن را ندارد و با بحران بزرگ انسانی و اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.

کمیسیون اقتصادی سازمان ملل برای آفریقا در گزارش تازه‌ای نسبت به شیوع ویروس جدید کرونا در این قاره هشدار داد و گفت آفریقا به‌دلیل نظام بهداشتی و بنیه مالی ضعیف توان مقابله با پیامدهای کرونا را ندارد و کشورهای دیگر به‌ویژه در مورد بدهی‌های این قاره باید به آن کمک کنند.

کرونا در آفریقا (عکس: shutterstock)

بر اساس گزارش جدیدی که کمیسیون اقتصادی سازمان ملل برای آفریقا (UNECA) در روز جمعه ۲۹ فروردین / ۱۷ آوریل منتشر کرده، در بهترین حالت، در سال ۲۰۲۰ در این قاره تا ۳۰۰ هزار مورد مرگ بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ ثبت خواهد شد. این میزان در بدترین حالت ۳,۳ میلیون نفر خواهد بود و ۱,۲ میلیارد نفر به کرونا مبتلا خواهند شد.

گزارش سازمان ملل می‌افزاید، حتی با اعمال «فاصله‌گیری اجتماعی (فیزیکی) سخت‌گیرانه»، در بهترین حالت، احتمال می‌رود که در آفریقا بیش از ۱۲۲ میلیون نفر به  کووید۱۹ مبتلا شوند.

کارشناسان هشدار داده‌اند که هر یک از این وضعیت‌ها، نظام‌های بهداشتیِ به‌شدت ضعیف و با توان مالی کم کشورهای آفریقایی را تحت فشار قرار خواهند داد.

کمیسیون اقتصادی سازمان ملل برای آفریقا برآورد کرده است که در بهترین حالت، ۴۴ میلیارد دلار برای آزمایش، تجهیزات محافظت شخصی و درمان بیماری کووید۱۹ مورد نیاز است. این هزینه در بدترین حالت ۴۴۶ میلیارد دلار خواهد بود.

طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آفریقا (Africa CDC) تاکنون در این قاره ۱۸ هزار و ۳۳۳ مورد ابتلا به کووید۱۹ ثبت شده است و ۹۶۲ نفر نیز بر اثر این بیماری جان باخته‌اند. با این حال کارشناسان گفته‌اند که آفریقا در شیوع ویروس کرونا چند هفته از اروپا عقب‌تر است و میزان افزایش آن به‌طرز نگران‌کننده‌ای شبیه به نظر می‌رسد.

گزارش جدید دقیق‌ترین پیش‌بینی عمومی در مورد ابتلا به کووید۱۹ و مرگ‌ومیر ناشی از آن در آفریقا است، جایی که بیش از ۱,۳ میلیارد نفر در معرض ابتلا به این بیماری همه‌گیر قرار دارند.

فقر، شهرهای شلوغ و مشکلات گسترده بهداشتی، آفریقا را برای شیوع ویروس کرونا مستعد می‌کند. بر اساس این گزارش، حتی اگر شیوع ویروس کرونا تحت کنترل قرار بگیرد، پیامدهای منفی اقتصادی آن در این قاره اجتناب‌ناپذیر است. ۵۶ درصد از ساکنان کلان‌شهرها در کشورهای آفریقایی در پرجمعیت‌ترین و فقیرترین مناطق این شهرها به‌سر می‌برند و تنها ۳۴ درصد از ساکنان این شهرها از امکانات شست‌وشوی دست با آب و صابون برخوردار هستند.

روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۸ فروردین / ۱۶ آوریل میشل یائو، مدیر اقدامات اضطراری سازمان جهانی بهداشت در آفریقا گفت یک پیش‌بینی نشان می‌دهد که در شش ماه آینده بیش از ۱۰ میلیون مورد شدید ابتلا به ویروس کرونا وجود خواهد داشت.

یائو منبع این پیش‌بینی را اعلام نکرد. او با بیان این‌که این موارد هنوز باید اصلاح شوند افزود: «ممکن است اقداماتی در زمینه بهداشت عمومی در محدود کردن موارد ابتلا تأثیر داشته باشد.»

گزارش سازمان ملل همچنین نسبت به مشکلات جدی اقتصادی آفریقا در میانه‌ همه‌گیری‌ کووید۱۹ هشدار داده است. بر این اساس، کاهش رشد ۲,۷ درصدی در بدترین حالت رقم خواهد خورد و حدود ۲۷ میلیون نفر در فقر شدید تحت فشار قرار خواهند گرفت. بانک جهانی گفته است که آفریقای سیاه می‌تواند در اولین رکود اقتصادی خود در یک ربع قرن گذشته سقوط کند.

در گزارش جدید آمده است «مشاغل از بین‌رفته احتمالاً هرگز بازیابی نخواهند شد» و «دولت‌ها بدون داشتن پاسخی سریع برای حل بحران، با خطر از دست دادن کنترل و مواجهه با ناآرامی‌ها روبه‌رو خواهند شد».

نزدیک به ۲۰ رهبر اروپایی و آفریقایی این هفته خواستار توقف سریع پرداخت کلیه بدهی‌های آفریقا، چه دولتی و چه خصوصی، تا پایان شیوع کووید۱۹ و همچنین کمک مالی ۱۰۰ میلیارد دلاری به کشورهای آفریقایی شدند تا این کشورها بتوانند بر مبارزه با این ویروس تمرکز کنند.

در گزارش سازمان ملل گفته‌شده که قاره آفریقا قدرت مالی برای مقابله با شوک‌های ناشی از این بیماری را ندارد و توصیه شده است که «کلیه بدهی‌های موقت همه کشورهای آفریقایی، چه با درآمد کم و چه متوسط ​​به مدت دو سال متوقف شود».

این گزارش چند روز پیش از آن که مقامات آفریقایی کارزار جدید برای تسریع تست کرونا را آغاز کنند منتشر شده است. از هفته آینده بیش از یک میلیون تست انجام می‌شود تا شکاف عمده‌ در ارزیابی شمار واقعی مبتلایان به کووید۱۹ در این قاره برطرف شود.

جان نکنگاسونگ، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آفریقایی، روز پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت این احتمال وجود دارد که طی سه ماه آینده ۱۵ میلیون تست در آفریقا انجام شود.

آفریقا از لحاظ تجهیزات پزشکی مورد نیاز در سطح جهان ضعیف است، اما در روزهای اخیر برنامه عملی را پیش روی خود قرار داده است تا ۵۴ کشور آن بتوانند کالاهای پزشکی را با قیمت مناسب خریداری کنند.

یک محموله عمده تجهیزات، از جمله بیش از ۴۰۰ دستگاه تنفسی، این هفته برای توزیع در میان ۵۴ کشور آفریقا وارد این قاره شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Pouya Bakhtiari

    کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از حکومت ایران خواستند آزادی موقت هزاران زندانی را تمدید و زندانیان عقیدتی، دوتابعیتی و خارجی را فورا آزاد کند. آنها به خطر جدی ابتلا به ویروس کرونا در زندان‌های ایران اشاره کرده‌اند.

  • Neda

    بتازگی مدیران حزب الهی صدای آمریکا فارسی کلیپهای برنامه صفحه آخررا که دهها هزار بیننده داشت را از یوتیوب حذف کرده اندو دیگر در برنامه های قبلی نیز قرار نمیدهند!

  • Faryad

    مبارزه حکومت جعل و فریب و دروغ با ویروس ! - سخنگوی شورای شهر خرمشهر:شهرداری با آب خالی خیابانها را ضدعفونی میکرد، من آن آب را خوردم! - حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران ، در نشست خبری پخش شده از «شبکه خبر» صدا و سیما?، اعلام کرد که «دانشمندان نیروهای بسیج»، دستگاهی را اختراع کرده‌اند که می‌تواند در تنها مدت 5 ثانیه، فرد مبتلا به ویروس جدید کرونا را ازفاصله 100 متری، شناسایی کند! وزارت بهداشت بلافاصله مراتب عدم تائید این دستگاه را اعلام کرد!! - ارتش در اختراع دستگاه ویروس کش روي دست سپاه زد! کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش در یک برنامه تلویزیونی گفت: ما دستگاهی ابداع کرده‌ایم که به دو صورت ریشه‌کنی و تشخیصی عمل می‌کند و در محيط بسته ویروس کرونا در عرض پنج دقيقه به طور کلی می‌کشد و از بین می‌برد!