ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تعطیلی مدارس و آموزش آنلاین ترک تحصیل در مناطق محروم را افزایش می‌دهد

نزدیک به سی درصد دانش‌آموزان به اینترنت دسترسی ندارند. وزیر آموزش پرورش اما استفاده از «شبکه شاد» را اولویت اصلی وزارتخانه برای پایان سال تحصیلی عنوان کرد. یک کارشناس آموزش هم می‌گوید: ممکن است ترک تحصیل در مناطق محروم افزایش یابد.

وزیر آموزش و پرورش ایران نرم‌افزار «شاد» را «اولویت اول» این وزارتخانه برای ادامه سال تحصیلی به صورت مجازی و آنلاین اعلام کرد و از برگزاری امتحانات پایان سال دانش‌آموزان تا آخر اردیبهشت و آزمون سراسری دانشگاه‌ها در تیر خبر داد. یک کارشناس آموزش و پرورش در ایران اما می‌گوید: تعطیلی مدارس خطر ترک تحصیل دانش‌آموزان در مناطق محروم را افزایش می‌دهد.

در شرایطی که نزدیک به سی درصد دانش‌آموزان به اینترنت و گوشی هوشمند دسترسی ندارند، آموزش و پرورش نرم‌افزار شاد را «اولویت اول» وزارتخانه برای ادامه آموزش در سال تحصیلی می‌داند.

محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش ایران شامگاه شنبه ۳۰ فروردین در یک برنامه تلویزیونی گفت: اولویت این وزارتخانه برگزاری حضوری امتحان‌ها است و اگر در پایان دوره آموزشی مجال این باشد که با رعایت پروتکل ها آزمون ها را حضوری برگزار کنیم حتما این کار را انجام می‌دهیم.

او اما بازگشایی مدارس را تابع تصمیم وزارت بهداشت و درمان دانست و گفت: این وزارتخانه «اعلام کرده مدارس تا اطلاع ثانوی باید بسته باشند».

به گفته وزیر آموزش و پرورش آزمون‌های پایان سال مدارس «بعد از پایان اردیبهشت» برگزار خواهد شد و «تا هفته سوم خرداد طول خواهد کشید».

برگزاری آزمون ورود به دانشگاه‌ها همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. حاجی‌میرزایی گفت: اگر اتفاق پیش‌بینی شده‌ای رخ ندهد، سازمان سنجش می تواند دهه سوم تیرماه برای برگزاری کنکور آماده شود.

آموزش مجازی بدون گوشی هوشمند و اینترنت رایگان

به گفته وزیر آموزش و پرورش معلمان و دانش‌آموزان تا زمان بازگشایی مدارس باید از شبکه «شاد» استفاده کنند. الزام دانش‌آموزان به استفاده از این برنامه اینترنتی برای آموزش در روزهای گذشته با انتقادهای بسیاری روبرو شده است. یکی از انتقادها عدم دسترسی همه دانش‌آموزان به گوشی هوشمند و اینترنت است.

حاجی‌میرزایی هم تلویحی تایید کرد که تمامی دانش‌آموزان به این دو امکان دسترسی ندارند اما در ادامه گفت: برخی خانواده‌ها چون چند دانش‌آموزان دارند و یک گوشی هوشمند امکان شرکت همزمان آنها در کلاس‌های درس بر اساس برنامه زمانبندی اعلام شده نیست.

او اما در ادامه «هر نوع اقدام» برای رفع این مشکل را «مستلزم اطلاعات دقیق‌تر» دانست و افزود: «هنوز نمیدانیم چه حجمی از افراد ممکن است با مشکل مواجه باشند. با مشخص شدن اطلاعات دقیقتر تدبیر خواهیم کرد و به راهکارهای دیگر فکر می کنیم».

وزیر آموزش پرورش همچمنین گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب کرده اینترنت استفاده دانش‌آموزان و معلمان از این شبکه رایگان باشد. او اما در باره نحوه تامین اینترنت رایگان برای دانش‌اموزان توضیح بیشتری ارائه نکرد.

او شمار استفاده کنندگان از این شبکه را ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز، ۱۱۲ هزار مدیر و ۵۰۰ هزار معلم اعلام و استفاده از این شبکه را «اولویت اول» وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد اما گفت: «اگر جایی این امکان فراهم نشود نیازمند برگزاری حضوری یا استفاده از تلویزیون های محلی و تولید بسته های یادگیری در مناطق دور و محروم‌تر هستیم.»

براساس اعلام مسئولان وزارت آموزش و پرورش حداقل دانش‌آموزان سی درصد مناطق ایران امکان دسترسی به شبکه آموزش آنلاین را ندارند.

وی افزود: مدیران به عنوان کسانی که مسئول کنترل اطلاعات دانش‌آموزان هستند به شبکه بپیوندند و این ارزیابی را انجام دهند. بعد از آنکه اطلاعات لازم را به تفکیک مدرسه به دست آوردیم باید برای مناطقی که اینترنت ندارند آموزش را با راهکارهای دیگری جبران کنیم.

کرونا ترک تحصیل را افزایش می‌دهد؟

در شرایطی که وزیر آموزش و پرورش بر استفاده از شبکه شاد برای ادامه سال تحصیلی دارد، دستیار رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نسبت به خطر افزایش ترک تحصیل دانش‌آموزان در مناطق محروم هشدار داد.

علی محبی «توقف در یادگیری» را «بارزترین اثر» تعطیلی مدارس عنوان کرد و گفت: «دانش‌آموزانی که عملکرد ضعیف‌تری در مدرسه داشتند و با تلاش و فشار معلم به آموزش واداشته می‌شدند، با وقوع ناگزیر تعطیلی از مدرسه فاصله گرفته و گرفتار توقف یادگیری شدند».

او همچنین نسبت به احتمال افزایش ترک تحصیل دانش‌آموزان در مناطق محروم هشدار داد و این وضعیت را هم یکی از «تبعات منفی تعطیلی مدارس» عنوان کرد.

مدارس ایران پس از اعلام رسمی شیوع کرونا از اسفند سال گذشته تعطیل شده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.