ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وضع اقتصادی ترکیه وخیم است

کاهش ذخایر ارز خارجی، ناپایداری پول رایج و بدهی عظیم خارجی، اقتصاد ترکیه را در آستانه رکودی دیگر با مشکلات متعدد مواجه کرده است.

اقتصاد ترکیه برای بار دوم در دو سال اخیر وارد رکود می‌شود؛ آن هم در حالی که ذخایر ارزِ خارجی در حال کاهش و ارزش لیره متزلزل است. این عوامل موجب افزایش خطرات فعالیت اقتصادی در ترکیه شده است. در اوایل شروع بحران کرونا، رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه ابراز امیدواری کرده بود که کشور او از کرونا فرصت‌های اقتصادی می‌سازد.

ارزش لیره این هفته به یک هفتم ارزش دلار رسید./ عکس از آرشیو

به گزارش شبکه خبری «الجزیره»، برای اولین بار پس از بحرانِ پولِ رایج ترکیه در ۲۰۱۸، ارزش لیره روز چهارشنبه به یک هفتم ارزش دلار رسید. ارزش دلار به لیره تا جمعه ۲۵ آوریل/ ۶ اردیبهشت در حدود ۶,۹۷ باقی ماند.

تاجران پیش‌بینی می‌کنند که احتمال ناتوانی دولت ترکیه در بازپرداخت بدهی‌های خود تا ۱۲ ماه آتی بیشتر شده، زیرا همزمان مجموع ذخایر بانک مرکزی از میزان ۴۰ میلیارد دلار در اوایل امسال به زیر ۲۶ میلیارد در هفته گذشته رسیده است.

ترکیه اکنون با چند چالش اساسی مواجه است: ۱۷۰ میلیارد بدهی خارجی در سال جاری، ناتوانی از جلب سرمایه‌گذاری خارجی، و افزایش هزینه‌های سرپا نگه‌داشتن اقتصاد از ضربات شیوع ویروس کرونا.

ذخایر بانک مرکزی بیشتر به این خاطر کاهش یافته که بانک‌های دولتی از بیش از یک سال قبل در تلاش هستند که با دخالت در بازار لیره را تثبیت کنند. با این وجود ارزش لیره در سال ۲۰۲۰، ۱۴ درصد کاهش یافت.

داده‌های بانک مرکزی ترکیه نشان می‌دهد که اعتماد به کسب و کار در میان تولیدکنندگان ترکیه از ۹۹,۷ در ماه مارس به ۶۶,۸ در آوریل رسید.

بسیاری از کارخانه‌های پارچه و ماشین‌آلات تولید خود را به خاطر لغو شدن سفارشات اروپا متوقف کرده‌اند.

اقدامات دولت ترکیه برای کاهش شیوع ویروس کرونا اقتصاد این کشور را در ظرف کمتر از دو سال به دومین رکود اقتصادی کشاند. دولت در مقابله با کرونا ناچار شد که از شهروندان بخواهد تا حد ممکن در خانه بمانند، رستوران‌ها، کافه‌ها و مدارس بسته شوند، حرکت از مرزها تقریباً به طور کامل متوقف شود، و از حرکت‌ها داخل کشور نیز کاسته شود.

مخارج هفتگی کارت‌های بانکی و اعتباری از ۱۹,۶ میلیارد در اواسط ماه مارس به ۱۵,۲ میلیارد لیره در اواسط ماه آوریل رسید.

کارشناسان اقتصادی معتقدند که نیاز زیاد ترکیه به تامین مالی خارجی، ذخایر کم ارز خارجی و اعتبار پایین سیاست پولی ترکیه موجب می‌شود که این اقتصاد نسبت به نوسانات عاطفی بازار آسیب‌پذیرتر باشد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در اوایل شروع بحران کرونا و پس از ثبت اولین مرگ در ترکیه بر اثر این بیماری گفته بود که ترکیه اگر بتواند شیوع ویروس کرونا را در هفته‌های آینده مهار کند فرصت‌های اقتصادی بزرگی پیش رو خواهد داشت.

تا امروز ۲۶۰۰ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در ترکیه کشته شده، و حدود ۱۰۵ هزار نفر دیگر بیمار شده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اینجه ممد

    جناب بهزاد "میراث" آتاترک چیزی نبود جز جنوسید و تصفیه های ملی و قومی در جامعه ای چندین- فرهنگی ترکیه. "خوشبختانه" آتاترک در کشتار تمامی جمعیت غیر-ترک در ترکیه از سیاست "فرصت برابر" پیروی می کرد و کاری نداشت که ارمنی, یونانی, کولی, علوی, کرد,..یا هر چه دیگر هستی. اگر ترک نبودی کشته شده بودی. البته در کشتار و هولوکاست ارامنه, متاسفانه از همکاری کردها نیز برخوردار بود. که بعدا حساب کردها را نیز رسید چند روز پیش سلگرد "کشتار درسیم" در ترکه بود. ------------------- نسل‌کشی درسیم امروز سال‌گرد آغاز نسل‌کشی درسیم است. طی سال‌های ۳۸ ـ ۱۹۳۷ تحت فرمان آتاترک بین ۵۰ تا ۷۰ هزار کرد علوی قتل عام و بیش از ۱۰۰ هزار نفر تبعید شدند. بر پایه مجله تحقیقات نسل‌کشی، با رهبری گروه ترکان جوان برنامه از میان بردن هویت مردم کرد، بیرون راندن آن‌ها از سرزمین اجدادیشان و جابجایی آن‌ها در گروهای کوچکتر انجام شده‌است. در این دوره مردم کرد مجبور به جابجایی و پیاده‌روی‌های مرگ‌آور و اجبار به ترک کردن گردیدند. ترکان جوان این برنامه را در درازای جنگ جهانی اول اجرا کردند که در طی آن ۷۰۰ هزار کرد و زازا مجبور به جابجایی اجباری شدند. در میان این جابجایی‌های اجباری، حدود ۳۵۰ هزار نفر از آنان از بین رفتند. این کردها توسط گروه ترکان جوان مجبور به راهپیمایی‌های مرگ‌آور شبیه به آنچه برای ارامنه اتفاق افتاد شدند. که بخشی از برنامه‌ای بود که برای از بین بردن هویت کردها در ترکیه انجام شد. همچنین این جنبش دلیلی است بر نگاهی که دولت ترکیه تا سال ۱۹۹۱ به کردها داشته‌است. در تلاشی برای انکار هویت کردها دولت ترکیه تا سال ۱۹۹۱ کردها را جزو ترک‌های کوهستانی رده‌بندی می‌کنند. #سرخط_تاریخ #نسل_کشی @sarkhatism

  • بهزاد

    وقتشه که مردم ترکیه اردوغان رو از قدرت بکشن پایین، اردوغان عقاید اخوانی داره و دنبال اسلام سیاسی هستش، این یعنی فاجعه برای ترکیه، هر لحظه که اردوغان در قدرت باشه خطر نابودی میراث آتاتورک و افتادن ترکیه در دام یک دیکتاتوری دینی بیشتر میشه.