ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا ماشین کشتار را متوقف نکرد؛ اعدام دست‌کم ۸۴ نفر در چهار ماه گذشته در ایران

تنها ۱۸ مورد (۲۱درصد) از احکام اجرا شده از سوی نهادها و رسانه‌های رسمی اعلام عمومی شده است. بخش اعظم زندانیان اعدام شده از بابت اتهام «قتل عمد» به چوبه‌های دار سپرده شده‌اند.

براساس آخرین گزارش سوی سازمان حقوق بشر ایران، از ابتدای سال میلادی جاری، یکم ژانویه/ ۱۱ دی‌ماه ۱۳۹۸ قوه قضاییه حکم مجازات مرگ (اعدام) را برای دست‌کم ۸۴ زندانی به‌اجرا درآورده است. این میزان، بالاتر از مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ به حساب می‌آید.

دست‌کم ۸۴ نفر در چهار ماه گذشته در ایران اعدام شدند

به‌نوشته سایت سازمان حقوق بشر ایران، محمود امیری مقدم، مدیر این سازمان روز شنبه ۶ اردیبهشت‌ماه، با اشاره به شتاب گرفتن اجرای احکام اعدام در ماه‌های اخیر در ایران علت این امر را نگرانی مقامات جمهوری اسلامی از خشم فزاینده مردم توصیف کرد.

او گفته است: «مقامات جمهوری اسلامی که نگران خشم فزاینده مردم به‌دلیل وضع بد معیشتی، و ۴۰ سال سوء مدیریت‌ و سرکوب توسط مسرولان بی کفایت و فساد هستند، اعدام را تنها چاره کار و اصلی‌ترین ابزار خود برای سرکوب مطالبات مردم یافته‌اند.»

آمارهای مندرج در این گزارش در حالی گردآوری شده است که تنها ۱۸ مورد (۲۱درصد) از احکام اجرا شده از سوی نهادها و رسانه‌های رسمی اعلام عمومی شده است.

سازمان حقوق بشر ایران همچنین در گزارش تازه خود اعلام کرده که بخش اعظم زندانیان اعدام شده از بابت اتهام «قتل عمد» به چوبه‌های دار سپرده شده‌اند.

پنج نفر دیگر نیز از بابت اتهامات مربوط به مواد مخدر اعدام شده‌اند.

براساس آمارهای ارائه شده، دست‌کم ۲ کودک-مجرم در بین اعدام شدگان وجود دارند و یک کودک-مجرم دیگر براثر ضرب و شتم و شکنجه جان خود را از دست داده است.

روز گذشته، سینا محمدی، نوجوان زندانی متهم به «قتل عمد» علی‌رغم تلاش فعالان مدنی و پیگیری خانواده، اعدام شد. این نوجوان اهل روستای «سرنجیانە» از توابع شهرستان دهگلان در کردستان در زمان ارتکاب اتهام انتسابی تنها ۱۷ سال سن داشته است.

روز دوم اردیبهشت‌ماه هم حکم اعدام شایان سعیدپور، «کودک-مجرمی» که به اتهام «قتل عمد» در یک نزاع در شهر سقز به اعدام محکوم شده بود، به اجرا درآمد. او از سال ۹۴ در زندان بود.

در گزارش سازمان حقوق بشر ایران اما نام چهار زندانی زن نیز به‌چشم می‌خورد.

به‌نظر می‌رسد قوه قضاییه ایران در سایه انزوای اجتماعی پیش آمده پس از بحران کرونا از یک‌سو و برای مستولی کردن فضای رعب و وحشت و جلوگیری از خیزش‌های اجتماعی آینده، اجرای احکام اعدام را با شتاب بیشتری در دستور کار خود قرار داده است.

بنا بر اعلام سازمان حقوق بشر ایران، دست‌کم ۳۳ زندانی از زمان تأیید رسمی شیوع کرونا در ایران اعدام شده‌اند.

همچنین طبق این گزارش دست‌کم دو نفر در ارتباط با شورش‌های اخیر در زندان‌‌ها اعدام شده‌اند. مصطفی سلیمی، زندانی سیاسی ۵۱ ساله که پس از ۱۷ سال حبس، اخیرا از زندان سقز گریخته بود، یکی از این زندانیان بود که صبح روز شنبه ۲۳ فروردین ماه اعدام شد. مقامات قضایی سنندج او را به ‌عنوان «طراح اصلی» فرار دسته‌جمعی زندانیان در سقز معرفی کرده بودند.

به ‌دنبال ممانعت از اعزام به مرخصی زندانیان از سوی مقامات قضایی در روزهای پس از شیوع کرونا، گزارش‌هایی مبنی بر شورش زندانیان در حداقل هشت زندان در سراسر ایران منتشر شده است. سازمان عفو بین‌الملل روز پنج‌شنبه ۹ آوریل/ ۲۱ فروردین، با انتشار اطلاعیه‌ای تأکید کرد که به‌کارگیری مهمات مرگبار و گاز اشک‌آور برای سرکوب اعتراضات در چندین زندان به جان باختن حدود ۳۶ زندانی منجر شده است.

پیش‌تر و در روز ۳۱ مارس/ ۱۲ فروردین‌ ماه، سازمان حقوق بشر ایران در دوازدهمین گزارش سالانه خود درباره اعدام‌ها در ایران اعلام کرد که در سال ۲۰۱۹ دست‌کم ۲۸۰ نفر از جمله چهار کودک و ۱۵ زن در ایران اعدام شده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    ادعای ابر قدرت شدن با هوا کردن یک موشک!، در حالی است که احمد توکلی، عضو شورای مجمع تشخیص مصحلت نظام، در همان روز قدرت‌نمایی پوشالی پاسدار حاجی‌زاده اعلام کرد، یک «شکاف طبقاتی خطرناک» به‌وجود آمده و به‌زودی ۴میلیون به جمع بیکاران ایران اضافه خواهند شد: «من به سران قوا نامه نوشتم و به آنها تأکید کردم که این شکاف طبقاتی خطرناک است و برای آینده تبعات خاصی را به‌دنبال دارد. همین الآن آمار وزارت کار دولت دوازدهم می‌گوید که بعد از کرونا ۴میلیون بیکار به تعداد بیکاران فعلی افزوده می‌شود؛ فکر می‌کنید افزایش این میزان به جمعیت بیکاران تبعاتی ندارد؟ البته که دارد. کرونا فقر را دامنه‌دار می‌کند و اگر زودتر این مشکلات جمع نشود به شرایطی می‌رسیم که برخی افراد که در دسته‌بندی بیکاران فقیر یا حقوق بگیران فقیر قرار می‌گیرند؛ چیزی برای از دست دادن نداشته باشند.