ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

توافق غنی و عبدالله نزدیک است

بنا بر اعلام نمایندگان اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله رقیب او، به امضای یک توافق نزدیک هستند. به گفته یک دیپلمات ارشد غربی، دو طرف تهدید شده بودند که اگر این هفته به توافق نرسند از بسته‌های کمکی خبری نیست.

اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله رقیب او، بنا بر اعلام سخنگویان هر دوی آنها به امضای یک توافق برای حل اختلافات بر سر نتایج انتخابات ریاست جمهوری نزدیک هستند.

اشرف غنی - عبدالله عبدالله هر دو مراسم تحلیف برگزار کردند./ عکس از آرشیو

اختلاف میان اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت در پی اعلام پیروزی هر دوی آنها در انتخابات ریاست‌جمهوری و برگزاری مراسم تحلیف از سوی هر دو، بالا گرفت.

اما حالا فریدون خوازون سخنگوی تیم انتخاباتی عبدالله عبدالله گفته است که متن توافقی نهایی شده  که بر اساس آن عبدالله شورای عالی گفت‌وگوهای صلح را بر عهده خواهد داشت و سهم برابری در تعیین مقام‌های عالی‌رتبه حکومت ایفا خواهد کرد.

خوازون گفت که توافق در اصول حاصل شده اما چند مورد محدود باقی مانده که باید نهایی شود. او گفت که این موارد مانعی جدی نیستند و برطرف خواهند شد.

نزاع میان غنی و عبدالله ترس زیادی در افغانستان ایجاد کرده بود مبنی بر اینکه این اختلافات می‌تواند به قدرت گرفتن بیشتر طالبان و کندی بیشتر در گفت‌وگوهای صلح منجر شود.

صدیق صدیقی، سخنگوی غنی در ساعات نهایی روز جمعه در توئیتر خود گفت که در حل اختلاف‌ها پیشرفت‌هایی حاصل شده است.

هر دو طرف برای قبول این توافق زیر فشار بین‌المللی بودند. مایک پمپئو وزیر امور خارجه ایالات متحده در ماه مارس به افغانستان رفت تا در یک دیدار یک روزه شرایطی را برای گفتگوی دو طرفه ایجاد کند.

یک دیپلمات ارشد غربی شنبه دوم مه به خبرگزاری رویترز گفت که دو طرف تهدید شده بودند که اگر این هفته به توافق نرسند، از بسته‌های کمکی خبری نیست.

سخنگوی سفارت آمریکا در کابل و سخنگوی غنی در این باره اظهار نظری نکردند. اما یک سخنگوی عبدالله گفته است که وام‌دهندگان تاکید کرده بودند که مشکل باید حل شود اما ضرب‌العجلی تعیین نکرده بودند.

پمپئو اعلام کرده که یک میلیارد دلار از کمک‌ها به افغانستان کاسته شده و تهدید کرده است که سال آینده نیز مقدار مشابهی کاسته می‌شود تا عبدالله و غنی به اختلافات خود پایان دهند.

بعد از حدود ۲۰ سال جنگ با طالبان، ایالات متحده به دنبال راهی برای خروج افغانستان و ایجاد صلح با این گروه شبه‌نظامی است.

معاهده صلحی که در تاریخ ۲۹ فوریه میان آمریکا و طالبان امضا شد قرار بود راه را برای گفت‌وگوهای صلح میان طالبان و دولت افغانستان فراهم کند.

اما گفت‌وگوهای رسمی به خاطر اختلافات سیاسی درون دولت و همچنین به خاطر ادامه خشونت‌ها از سوی طالبان آغاز نشده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    دردورانی درایران که نه ماشین حسابی ونه کامپیوتری با برنامه های حساب کننده وجود داشت افرادی امورحساب کردن وحسابگری را بعهده داشتند وهرآنچه که برطبق منافع شان وپرکردن جیبی هایشان بود ارقام محاسباتی شان ارائه میداند ودیگران هم نه سوادی داشتند و نه چنین پست ومقامی داشتند می بایست قبول میکردند که اعداد محاسبه شده صحیح است ...ولی بحث وجدل ها هم وجود داشت که ارقام ارائه شده نمی تواند صحیح باشد و فلان فرد محاسبه گر به عمد اشتباه کرده است ...و با ظهورماشین حساب های ژاپنی درسطح کشورایران ودسترسی بسیاری به چنین موهبتی درحقیقت جلوی اشتباه محاسباتی را لاقل درسطح خانوارها و خریده هایشان را گرفت ..ماشین حساب جیبی که درحقیقت کامپیوتری است نه روشوه پذیراست ونه جانب دارفردی وحکومتی است ونه ثروتنمد و فقیر را می شناسد - ایکاش روزی وروزگاری هم کامپیوترها وروبات ها بجای حکومت گنندگان انسانی کلیه امور کشوری همچون اقتصادی وبانکی و حق وحقوق مردمان را بعهده بگیرند که با صداقت علوم ریاضی برمردم حکومت کنند ...جهان سوم درحقیقت محض نیازی مبرمی به حکومت کامپیوترها غیروابسته انسانی دارد ...هم اکنون دراروپا وامریکا و همچنین زاپن اتومبیل هائی وجود دارند که هرچند درمراحل آزمایشی هستند کامپیوترها رانندگی این اتومبیل ها برعهده دارند که بسیاری ازموردها که راننده گان انسانی به آنها توجهی نداشته و باعث بروزتصادفات وخسارات مالی وجانی میشوند ازآنها جلوگیری می کنند ...حالا چه مانعی دارد که اگر کامپیوترها هم متصل به همه گونه امورکشوری رل حکومت گران را بعهده بگیرند ..که دیگر نه نیازی انتخابات باشد ونه نیازی به مجلسی باشد ونه نیازی به اقشاری تمام دزد و چپاولگرو جنایتگرواستبدادگر بعوان حکومت گران انسانی باشد ..