ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دولت افغانستان آزادی طالبان زندانی را متوقف کرد

هم‌زمان یک منبع مطلع در کاخ ریاست جمهوری افغانستان از امضای توافق میان عبدالله عبدالله و اشرف‌ غنی در روزهای آینده خبر داد.

شورای امنیت ملی افغانستان آزادسازی زندانیان طالبان را به‌دلیل نامعلوم بودن سرنوشت ۶۱۰ تن از نیروهای دولتی اسیر شده به ‌دست این گروه، متوقف کرد. هم‌زمان یک منبع مطلع در کاخ ریاست جمهوری افغانستان از امضای توافق میان عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمد زی در روزهای آینده خبر داد.

زندانیان طالبان ـ عکس از آرشیو

به نوشته پایگاه خبری «۸ صبح»، جاوید فیصل سخنگوی امنیت ملی افغانستان در یک کنفرانس خبری اعلام کرده ‌است به دلیل نادیده گرفته شدن تناسب لازم در روند مبادله زندانیان از سوی گروه طالبان، این روند از سوی حکومت متوقف شده است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از تبادل زندانیان میان گروه طالبان و نیروهای دولتی در افغانستان، از میان ۱۷۱ زندانی‌‌ای که از سوی گروه طالبان آزاد شده‌اند، ۱۰۵ تن از نیروهای امنیتی هستند و در این میان از سرنوشت ۶۱۰ نفر از نیروهای امنیتی افغانستان که پیش‌تر توسط طالبان به اسارت گرفته شده‌اند، اطلاعی در دست نیست.

جاوید فیصل گفته است:

«در فهرست زندانیانی که از سوی طالبان به حکومت سپرده شده، تنها اسامی ۹۸ تن از نیروهای امنیتی آمده است و گروه طالبان یک فهرست از نیروهای امنیتی زندانی را به دلیل نبود این افراد در زندان‌هایشان، رد کرده است.»

در حالی که اعداد و ارقام منتشر شده از شمار نیروهای امنیتی اسیر طالبان ضد و نقیض است، جاوید فیصل گفته است در صورت رهایی ۲۰۰ زندانی نیروهای امنیتی از سوی طالبان، حکومت متعهد است روند رهایی زندانیان را ادامه دهد.

شورای امنیت ملی افغانستان اما اعلام کرده که گروه طالبان پیشرفتی در آزادسازی نیروهای امنیتی زندانی نداشته و مسئولیت ادامه این روند بر عهده این گروه خواهد بود.

بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که میان طالبان و آمریکا به امضا رسیده، مقرر شده است پنج هزار زندانی طالبان آزاد شوند. به تعویق افتادن آزادی زندانیان طالبان از زندان‌های افغانستان می‌تواند روند مذاکرات صلح بین‌الافغانی را به خطر بیاندازد.

دولت افغانستان یک‌بار پیش از این و در روز ۱۵ مارس/ ۲۵ اسفند ماه نیز آزادسازی برنامه‌ریزی شده اعضای زندانی گروه طالبان را به تعویق انداخته بود.

سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان اما دلیل به تعویق افتادن دوباره آزادسازی این زندانیان را نداشتن «اراده برای صلح» از سوی گروه طالبان عنوان کرده‌ و گفته است:

«گروه [طالبان] با کشتن افراد بی‌گناه و از بین بردن زیرساخت‌ها به خواست بیگانگان، سبب عقب‌گرد کشور شده است و امیدهای برخاسته از روند صلح را نیز با کُندی و چالش روبه‌رو می‌کند.»

این مقام امنیتی افغان از گروه طالبان خواسته است که روند آزادسازی نیروهای امنیتی زندانی را سرعت بخشیده و با توقف خشونت علیه غیرنظامیان و آزادی بی‌قید و شرط زندانیان، زمینه‌ سرعت ‌گرفتن روند صلح را فراهم سازد.

در مقابل طالبان نیز دولت مرکزی افغانستان را مانع اصلی بر سر راه ایجاد صلح در افغانستان قلمداد کرده و اعلام کرده است علی‌رغم اینکه این گروه بر اساس توافق‌نامه صلح عمل کرده، مقامات دولتی از پایبندی به این توافق، بازمانده‌اند.

در همین راستا ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان گفته است:

«حکومت، فهرست افرادی را به ما سپرده بود که مفقود یا کشته شده بودند، اما این گروه مسئولیت پیدا کردن افراد مفقودی را ندارد و تنها روی افرادی تمرکز می‌کند که در زندان‌ها به سر می‌برند.»

او در ادامه مدعی شده است که گروه طالبان روند رهایی نیروهای امنیتی زندانی را سرعت بخشیده و ۲۳۰ تن از این زندانیان را آزاد کرده است.

این گفته‌های سخنگوی طالبان در حالی‌ست که این گروه در ماه‌های گذشته با «بی‌نتیجه» توصیف کردن مذاکرات بین هیأت فنی گروه طالبان و مقامات دولتی افغانستان اعلام کرده بود تنها در صورت آزادسازی پنج هزار نفر از نیروهایش از سوی دولت مرکزی افغانستان، این گروه نیز یک هزار نیروی امنیتی زندانی را آزاد خواهد کرد.

اما هم‌زمان با انتشار اخبار توقف روند آزادسازی زندانیان میان طرف‌های درگیر در افغانستان، خبرهای رسیده از این کشور حکایت از توافق میان اشرف غنی احمدزی، رئیس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله، رقیب او برای برای تشکیل دولت وحدت دارد.

یک منبع مطلع از درون کاخ ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به این توافق گفته است که اشرف غنی مجبور شده تا با عبدالله که اکنون مسئول نیمی از پست‌ها در کابینه وزرا خواهد بود، موافقت کند.

به گفته این منبع، دو طرف قرار است در روزهای آتی توافق اشتراک قدرت را امضا کنند. پیش از حصول این توافق، عبدالله عبدالله و اشرف غنی هر یک طرف مقابل را مقصر وجود نا‌به‌سامانی‌ها در افغانستان اعلام کرده‌اند.

این منبع آگاه از کاخ ریاست جمهوری افغانستان اما اعلام کرده:

«عبدالله عبدالله، رئیس سابق اجرایی دولت افغانستان دیگر تصمیمات مقام‌های افغانستان را به چالش نمی‌کشد و اشرف غنی، رئیس جمهوری از سوی او به رسمیت شناخته می‌شود.»

عزیزالله فضلی، مشاور وزارت دولت این کشور نیز با تأیید این خبر گفته است که با پایان یافتن مشکل سیاسی در این کشور، یک تیم قدرتمند برای مذاکرات بین‌الافغانی از سوی حکومت تعیین خواهد شد.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.