ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

درخواست ایران از افغانستان: پاسگاه‌های مرزی غیرفعال بازگشایی شوند

مسئولان مرزی ایران و افغانستان بعد از تحقیقات میدانی درباره کشتار هریرود جلسه مشترکی برگزار کردند. ایران خواهان نظارت بیشتر افغانستان بر مرزهای مشترک شد.

مسئولان مرزی ایران و افغانستان برای بررسی کشتار هریرود جلسه مشترکی برگزار کردند. در این جلسه مرزبانی ایران از مسئولان افغانستان خواست که نظارت بیشتری بر مرز مشترک بین دو کشور اعمال کند.

شماری از مهاجران افغانستانی ۱۲ اردیبهشت‌ پس از ورود به خاک ایران در رودخانه هریرود غرق شدند.
شماری از مهاجران افغانستانی ۱۲ اردیبهشت‌ پس از ورود به خاک ایران در رودخانه هریرود غرق شدند.

شماری از مهاجران افغانستانی  ۱۲ اردیبهشت‌ پس از ورود به خاک ایران در رودخانه هریرود غرق شدند. شواهدی که مقام‌های محلی و دولتی در افغانستان به دست آورده‌اند حاکی از آن است که مرزبانان ایرانی این مهاجران را دستگیر، شکنجه و سپس به سمت رودخانه هریرود راندند که منجر به غرق شدن تعدادی از آنها شده است. فرمانده هنگ مرزی تایباد در ایران اما این خبر را تکذیب کرده است. به دستور رئیس جمهوری افغانستان برای بررسی این واقعه هیأت حقیقت‌یابی تشکیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری پلیس پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت سرانجام مسئولان مرزی ایران و افغانستان جلسه‌ای تشکیل دادند. در این جلسه در وهله نخست مسئولان ایرانی بر نقاط مشترک و تعلقات فرهنگی، دینی و قومی بین مردم دو کشور تأکید کردند و سپس از مرزبانان افغانستانی درخواست کردند برای بیشتر بر مرزهای مشترک، پاسگاه‌های مرزی غیرفعال در افغانستان هرچه زودتر فعال شوند.

پایگاه خبری پلیس نوشت که تیم‌های کارشناسی به محل واقعه اعزام شدند. بر این اساس در بررسی‌های اولیه مشخص شد که کشتار هریرود کار مرزبانان ایرانی نبوده است.

بر مبنای قرارداد کمیساریان سرحدی (مرزبانان) که در ۱۳۳۵ بین دو کشور منعقد شده، هیاتی متشکل از کارشناسان مرزبانی کشور افغانستان وارد ایران شد و با حضور در محل وقوع جنایت، موضوعات را میدانی مورد بررسی قرار دادند و در جلسه مشترک با مرزبانان ایران، بعد از صرف افطاری، ایران را به مقصد افغانستان ترک کردند. قرار است این هیأت نتیجه تحقیقات را به دولت افغانستان اطلاع دهد.

 محمد حمید طهماسی، رئیس هیأت حقیقت‌یاب افغانستان اعلام کرده است که از مجموع ۴۶ تن از مهاجران افغانستانی که در مرز هریرود وارد ایران شده بودند، ۱۰ تن جان باخته‌اند، ۱۷ تن مفقود شده‌اند و ۱۹ تن دیگر نجات یافته‌اند. این پرسش همچنان بی‌پاسخ مانده است: اگر مرزبانان ایرانی در این کشتار دست نداشتند، این عده از کارگران مهاجران چگونه جان خود را از دست دادند.

پیش از واقعه هریرود، عبدالقادر رحیمی، رئیس دفتر کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در هرات با اشاره به بدرفتاری مأموران مرزبانی ایران با مهاجران افغان اعلام کرده بود مصاحبه‌هایی که این کمیسیون با اتباع افغان انجام داده بیانگر این است که شماری از مهاجرانی که از ایران «رد مرز» می‌شوند، مورد توهین و ضرب و شتم نیروهای امنیتی ایران قرار می‌گیرند.

دولت افغانستان تاکنون درباره آنچه که در جلسه با مسئولان مرزی ایران گذشته اطلاعیه‌ای منتشر نکرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.