ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پژوهشگر فرانسوی-ایرانی به شش سال حبس محکوم شد

به گفته سعید دهقان، وکیل فریبا عادلخواه، او به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به پنج سال و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال زندان محکوم شده است. این حکم اولیه است و قطعی نیست.

در حالی که دولت‌ فرانسه خواهان آزادی فریبا عادلخواه، پژوهشگر بنیاد مطالعات علوم سیاسی پاریس است که در ایران بازداشت و زندانی‌ست، وکیل این زندانی دوتابعیتی اعلام کرد که برای او حکم شش سال حبس صادر شده است.

فریبا عادلخواه، پژوهشگر دو تابعیتی

یکی از اتهامات عادلخواه «جاسوسی» اعلام شده بود اما او از این اتهام تبرئه شد. بر اساس اطلاعاتی که سعید دهقان، وکیل دادگستری و فعال مدنی در حساب کاربری توئیتر خود منتشر کرده، او به اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام محکوم شده است:

«پنج سال به اتهام تبانی و یک سال به اتهام تبلیغ.»

حکم صادر شده در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، بدوی است و دهقان تأکید کرده که در مهلت قانونی به آن اعتراض خواهند کرد.

این وکیل دادگستری همچنین با انتقاد از حکم صادر شده نوشته است:

«در رأیی که کپی-پیستِ کیفرخواست است، اسم [رولان] مارشال آمده اما حکمی برایش نیامده! معلوم نیست اجتماع و تبانی فرضی دقیقاً با کی؟!»

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

گابریل رولان مارشال، همراه فریبا عادلخواه، پژوهشگر دوتابعیتی ایرانی-فرانسوی بازداشت شده بود.

مارشال شریک زندگی عادلخواه و از اعضای بنیاد پژوهشی دانشگاه ساینس‌پو است که برای دیدار با فریبا عادلخواه به ایران رفته بود و به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت شد.

او در مقابل جلال روح‌الله‌نژاد، مهندس ایرانی که در فرانسه زندانی بود و احتمال استردادش به ایالات متحده وجود داشت، آزاد شد. روح‌الله‌نژاد به دور زدن تحریم‌های آمریکا متهم بود.

آخرین جلسه دادگاه فریبا عادلخواه حدود یک ماه پیش برگزار شد و رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، ابوالقاسم صلواتی گفت که در مهلت مقرر حکم عادلخواه صادر می‌شود.

این شهروند دوتابعیتی از اتهام جاسوسی تبرئه اما به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» محاکمه شد.

عادلخواه، پژوهشگر و انسان‌شناس دانشگاه ساینس‌پو است که برای انجام تحقیقات میدانی بنیاد پژوهشی خود در ارتباط با حوزه‌ علمیه، وارد ایران شد و خرداد ۹۸ سپاه پاسداران او را بازداشت کرد.

گابریل مارشال هم که برای دیدار با فریبا عادلخواه به ایران رفته بود به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت شد.

دوشنبه اول اردیبهشت، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گزارش داد که آخرین جلسه دادگاه فریبا عادل‌خواه برگزار شد.

قاضی ابوالقاسم صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب در مورد محاکمه عادلخواه گفت:

«نامبرده با حضور وکیل تعیینی در شعبه ۱۵ محاکمه و آخرین دفاع از وی اخذ شد. در مهلت مقرر قانونی حکم این متهم صادر خواهد شد.»

۱۷ دی ۹۸، سعید دهقان، وکیل مدافع فریبا عادلخواه در مصاحبه با ایرنا گفته بود:

«اتهام اصلی موکلم جاسوسی بود و خانم عادلخواه علاوه بر تبرئه از اتهام جاسوسی، از اتهام تشویش اذهان عمومی از طریق طرح مباحثی از جمله "مخالفت با قانون حجاب اجباری و مخالفت با قوانین تبعیض آمیز میان زن و مرد" نیز تبرئه و منع تعقیب صادر شد.»

در آن زمان سعید دهقان از طرح اتهامات تازه علیه عادلخواه خبر داده بود:

«شعبه اول بازپرسی دادسرای امنیت شهید مقدس اوین در جلسه رسیدگی به پرونده عادلخواه که بیش از سه ساعت و نیم طول کشید، همزمان با اخذ آخرین دفاع و همچنین دفاعیات کتبی و شفاهی، سه اتهام دیگر برای او اضافه کرد. با توجه به تأیید دادستانی، کیفرخواست با دو اتهام دیگر با عناوین اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به دادگاه انقلاب می‌رود.»

دادگاه برای رسیدگی به این اتهامات برگزار شده بود: آخرین جلسه محاکمه فریبا عادل‌خواه برگزار شد

عادلخواه که هنگام حضور مارشال در ایران از ملاقات با او محروم بود، کریسمس گذشته دست به اعتصاب غذای نامحدود زد.

اعتصاب غذای او در زندان اوین با بروز نشانه‌های آسیب جدی بر کلیه‌ها پس از ۶۰ روز پایان پذیرفت.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    اگرپژوهشگری برحسب ذوق وخلاقیت اش البسه فضانوردی برتن کند و با سفینه ای راهی کره ماه ویا کره مریخ شود بدرستی واقف است که این پزوهش با ریسک جانی و گفتارشدن درکره اسمانی وبدون هیچ کمکی همراه است که اگر با این حال اقدام به سفر به این کرات را بکند درحقیقت جانش درقبال پزوهش کردن درترازو قرارداده است ...درایران چه موردی |زوهش کردن دارد که ارزش سوزاندن سالهای سال عمردرسلول زندان باشد ؟ کشورهای اروپائی و سیاسیون آنها هستند که باید درحقیقت مانع ازسفرشهروندانشان تحت هرموردی به ایران شوند ولی انکار منافعشان ازحکونت آخوندی چنین وچنان است که برهشدارومانع شدن ازسفرشهروندانشان به ایران ارجهیت داشته ودارد ...این هشداربه هموطنان محترم درخارج ازکشورمیدهم که دردورهم نشینی های به اصطلاح دوستانه هرگز ازامور تخصصی و شغلی و افکارسیاسی تان صحبتی نکنید ...بعد بساط جاسوسی حکومت آخوندی دراروپا وسیع ترآزآنچه است که حتی تصور ش را می کنید..دانشگاها ...روستورانت ها ...محافل ...خوابگاهای دانشجوئی