ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

می‌خواهند لاریجانی را روانه شورای عالی امنیت ملی کنند

قرار است از آستین نظام چهره تازه‌ای بیرون بیاید: یک حزب‌اللهی جوان. زاکانی؟ بذرپاش؟ در برابر رقبایی بی‌توش و توان؟ جهانگیری یا واعظی؟ در هر حال ظاهراً دوران لاریجانی به سر آمده است.

دوره نمایندگی و ریاست علی لاریجانی در مجلس شورای اسلامی ۷ خرداد سال جاری پایان می‌یابد و او با پارلمان خداحافظی می‌کند. لاریجانی که ۱۲ سال ریاست مجلس را برعهده داشت، همچنین در یکی از نشست‌های خبری خود گفت که فعلا برنامه‌ای برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ندارد. خبرگزاری امنیتی فارس، نزدیک به سپاه پاسداران اما گزارش داد که برخی محافل نزدیک به علی لاریجانی قصد دارند او را به عنوان گزینه برای دبیری شورای عالی امنیت ملی مطرح کنند.

دوره نمایندگی و ریاست علی لاریجانی در مجلس شورای اسلامی ۷ خرداد سال جاری پایان می‌یابد و او با پارلمان خداحافظی می‌کند

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی غروب یکشنبه ۲۹ اردیبهشت در دیدار و گفت‌وگو با تشکل‌های دانشجویی دست‌چین شده ولایی توصیه کرد:

«جبهه انقلاب را گسترش بدهید. یارگیری کنید. حذف نکنید. بعضی‌ها که به اسلام و انقلاب معتقدند، در فلان مسئله با شما موافق نیستند، این موجب طرد نشود. البته منظور جذب منافق و آدم بی‌اعتقاد نیست.»

خامنه‌ای سپس در ادامه سخنانش به صراحت اعلام کرد: «دولت جوان حزب‌اللهی علاج مشکلات کشور است.»

از پاستور تا بهارستان

لاریجانی‌ها در نظام ریشه‌ دوانده‌اند. مبنا هم چنانکه علی خامنه‌ای گوشزد کرد نه بر حذف امثال لاریجانی بلکه بر همگرایی است. منتقدی گفته است: لاریجانی‌ها در سبدی گرد خواهند آمد تا در زمانش کفه‌ای را سنگین کنند. رسانه‌های نزدیک به دولت از اسحاق جهانگیری و محمود واعظی و همینطور از ناطق نوری به عنوان نامزدان احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ از طرف اصلاح‌طلبان نام برده‌اند. در آن طرف نظام به یک چهره کمتر شناخته شده - یا به تعبیر خامنه‌ای در سخنان یکشنبه ۲۸ اردیبهشت خود در جمع دانشجویان- به یک دولت حزب‌اللهی جوان نیاز دارد: مهرداد بذرپاش یا عبدالرضا زاکانی؟

سرنوشت پاستور در بهارستان رقم می‌خورد. شاید به همین سبب سخنان شامگاه گذشته رهبر جمهوری اسلامی چندان پربازتاب نبود.

اصولگرایان بعد از انتخابات مجلس شورای اسلامی، پشت درهای بسته رایزنی‌ها برای تشکیل دو فراکسیون با نام‌های «جبهه خدمت» که عمده اعضای آن را نیروهای نزدیک به محمود احمدی‌نژاد تشکیل می‌دهند و «حامیان انقلاب» که حدود ۱۰۰ نفر برای حضور در آن اعلام آمادگی کرده‌اند، آغاز کردند و در نشست محرمانه‌ای در چیتگر تهران به همگرایی درباره تصدی ریاست مجلس شورای اسلامی هم نزدیک شدند. رقابت اصلی بر سر ریاست بهارستان بین محمد باقر قالیباف و مصطفی میرسلیم در جریان است.

محمود احمدی‌نژاد، همزمان با این تحولات با انتشار پیامی در توییتر از علیرضا زاکانی و مهرداد بذرپاش به عنوان دو نامزد قطعی اصول‌گرایان برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نام برده بود.  

قبل از این امیر محبیان در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفته بود:

«احمدی‌نژاد افول لاریجانی‌ها را دیده بود و تشخیص او چندان هم نابجا نبود. اما آنان ریشه‌دارتر از آن‌اند که به ناگهان از صحنه حذف شوند. این وزنه‌ها در سبدی گرد خواهند آمد تا در زمانش کفه‌ای را سنگین کنند. حال آن کفه کدام است و آن سبد کدام، دیری نخواهد گذشت که همگان بدانند.»

پیام پنهان و آشکار به لاریجانی

پیام خامنه‌ای مبنی بر آنکه یک دولت حزب‌اللهی جوان علاج کار فرومانده نظام است و گزارش خبرگزاری امنیتی فارس درباره گمانه‌زنی درباره آینده سیاسی علی لاریجانی، ممکن است حامل پیامی برای او باشد که از حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ صرف‌نظر کند و به همان دبیری شورای امنیت ملی اکتفا نماید.

سرخوردگی پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان از حضور در پای صندوق‌های رای، اختلافات  میان طیف‌های اصلاح‌طلبی، اعتراضات آبان ۹۸ که اصلاح‌طلبان را از رای خاکستری جامعه نومید کرد، انفجار هواپیمای اوکراینی با دو موشک سپاه که به فروپاشی بقایای اعتماد عمومی در جامعه انجامید، در کنار نارضایتی از عملکرد مجلس دهم سبب کاهش تاریخی نرخ مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی شد و در نهایت سبب شد اصول‌گرایان در مجلس دست بالا را پیدا کنند.   

رسانه‌های نزدیک به دولت از اسحاق جهانگیری و محمود واعظی و همینطور از ناطق نوری به عنوان نامزدان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ از طرف اصلاح‌طلبان نام برده‌اند. در این میان بخت احمدی‌‌نژاد به عنوان نماینده طیف سوم چندان بلند نیست. ناصر ایمانی چهره سیاسی اصولگرا و از مخالفان احمدی‌نژاد سال گذشته گفته بود:

«کارنامه سیاسی احمدی‌نژادی‌ها به قدری سیاه است که تحت هیچ شرایطی و در هیچ برهه‌ای اجازه شرکت کردن در انتخابات را به دست نخواهند آورد.»

ظاهراً قرار است از آستین نظام چهره تازه‌ای بیرون بیاید: یک حزب‌اللهی جوان. زاکانی؟ بذرپاش؟ در برابر رقبایی بی‌توش و توان؟ جهانگیری یا واعظی؟ در هر حال ظاهراً دوران لاریجانی به سر آمده است.

بیشتر بخوانید: https://www.radiozamaneh.com/501583

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مازیار

    تکرار تبلیغات ج.ا. در اینجا, که مردم ایران "مطیعانه وبدون هیچ مخالفتی" با رژیم آخوندها برخورد کرده اند, فقط سواری دادن مجانی به آخوندهاست. مبارک باشه. و خسته نباشید.

  • کیوان

    خامنه ای در حالی دم از جوانگرایی می زند که خودش یکی از اقلام عتیقهء نظام است و نه تنها حاضر نیست یک ساعت هم صندلی اش را رها کند بلکه روز به روز به اختیارات خودش و تعداد نهادهای زیر مجموعه اش اضافه می کند .

  • حقیقتگو

    زنجیره ای ازفک وفامیل های مافیائی حکومت دینی فاشیستی ساز که انکار طمع مال وجاه ومقام به عضوئی ازبدنشان شده است ...بله درتحلیل این خبرآمده است که مردم ناامید شدند ورای نداند ودرحقیقت ازخواسته خودشان کنار کشیدند و به این دلیل اصلوگرها وارد مجلس شدند وچنین وچنان خواهد کرد ..باید پرسید که مردم چندین بارهم که رای دادند و اصلاح طلبان وارد مجلس شدند چه موهبتی ازآنها نصیب شان شده است ؟ چه اموری که برخواسته مردمی استواربوده است اصلاح طلبان توانسته اند آنها را اجابت کنند؟ دزدها به خانه ای وارد شدند وخانه را تصاحب کردند و صاحب خانه را ازخانه اش بیرون کردند حالا باید ازدزدها انتقاد کرد ویا ازصاحب خانه ای که درب خانه اش رابروی ورود دزدها بازگذاشته است ومطیعانه وبدون هیچ دفاعی خانه و دارائی اش را به دزدها تسلیم کرده است و حالا آواره وفقرزده درخیابان ها چارمی زند که دزدهای بی وجدان خانه و دارائی ام را تصاحب کردند؟