ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۷,۲ میلیون نفر در حاشیه گورستان‌ها زندگی می‌کنند

جمعیت حاشیه‌نشین ایران طی سه سال پنج درصد بیشتر شده، ۳۸ میلیون نفر حاشیه‌نشین و بد مسکن هستند و ۷ میلیون نفر ساکن و یا همسایه گورستان‌ها.

تورم و رکود همزمان موجب افزایش جمعیت حاشیه‌نشین در ایران شده است. یک کارشناس مدیریت بحران شهری می‌گوید: بیش از هفت میلیون نفر در حاشیه گورستان‌ها زندگی می‌کنند.

یک منطقه حاشیه‌نشین در نزدیکی شهران، محله‌ای در تهران

دی ۱۳۹۵ پس از انتشار یک گزارش از زندگی «گورخواب‌ها» در تهران، مقام‌های دولتی وعده کردند به این موضوع رسیدگی کنند. یک پژوهشگر اجتماعی اما می‌گوید: شمار ساکنان اطراف گورستان‌ها بیشتر شده است.

محمدرضا محبوب‌فر، عضو انجمن آمایش سرزمین ایران، یکشنبه چهارم خرداد گفت: ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی اطراف «آرامستان‌ها» زندگی می‌کنند.

به گفته او جمعیت حاشیه‌نشین در مقایسه با سال ۱۳۹۶ پنج درصد افزایش یافته و به ۴۵ درصد رسیده است. مقام‌های دولتی ایران پیش از این جمعیت حاشیه‌نشین را ۱۹ میلیون نفر اعلام کرده بودند.

محبوب‌فر اما گفت که این آمار مربوط به سال ۱۳۹۷ است که ۱۹ میلیون نفر از ایرانیان در سه هزار منطقه حاشیه‌نشینی سکونت داشتند و امروز ۴۵ درصد جمعیت ایران، معادل ۳۸ میلیون نفر حاشیه‌نشین و بد مسکن هستند.

این پژوهشگر اجتماعی سکونت و زندگی حاشیه‌نشیان در اطراف «آرامستان‌های شهری» را یک «پدیده جدی» عنوان کرد و گفت: «۲۰ درصد حاشیه‌نشینان در اطراف و حاشیه آرامستان‌ها زندگی می‌کنند و سکونت غیررسمی دارند».

محمدرضا محبوب‌فر تورم و گرانی در بخش مسکن و افزایش اجاره بهاء را عامل اصلی افزایش میزان حاشیه‌نشینی در یک دوره سه ساله دانست و اضافه کرد: میزان حاشیه نشینی در کشور به دلیل سیاست‌های غلط و مشکلات اقتصادی افزایش معناداری داشته است.

بر اساس اعلام مرکز آمار نرخ اجاره بهاء ۳۱,۶ درصد افزایش یافته است. همزمان با رشد نرخ اجاره، قیمت مسکن نیز در سال‌های اخیر بیشتر شده. میانگین قیمت مسکن در تهران در اردیبهشت ماه به ۱۷ میلیون تومان برای هر مترمربع رسید که تنها در مقایسه با یک ماه قبل ۲ میلیون تومان افزایش نشان می‌دهد.

افزایش قیمت مسکن و اجاره بهاء که با رکود و سرکوب دستمزدها توامان شده، موجب کوچ اجباری مزدبگیران و کم‌درآمدها به مناطق کم‌برخوردارتر و ارزان‌تر و کوچ ساکنان پیشین این مناطق به حاشیه‌شهرها شده است.

به گفته محبو‌ب‌فر، این وضعیت «الگوی استقرار حاشیه‌نشینی در کشور» را تغییر داده به صورتی که « بخشی از حاشیه‌نشین‌ها که قبلا د مراکز شهرها دیده می‌شدند و در بافت‌های فرسوده و مستهلک شهری بودند با تکمیل ظرفیت بافت‌های فرسوده شهری به خط و خطوط مرزی کشیده شده‌اند».

او در ادامه گفت: «حاشیه‌نشینی در داخل شهرهای تهران، مشهد و قم افزایش پیدا کرده، کار به جایی رسیده که بسیاری از مناطق گردشگری، مکان‌های تاریخی، مذهبی مثل امامزاده‌ها، مقبره‌ها، تکایا و... جمعیت حاشیه‌نشین را در خود جای داده‌اند».

عضو انجمن آمایش سرزمین ایران  «عدم توجه مسئولان دولتی» را موجب افزایش جمعیت حاشیه‌نشین دانست و گفت: شهرداری‌ها متولی اصلی حاشیه‌نشین‌ها هستند اما به دلیل بودجه‌های محدود، بحران‌های مالی و پولی نتوانستند در زمینه ساماندهی این جمعیت حاشینه‌نشین موفق عمل کنند.

او از دولت خواست با «یک اراده سیاسی و عزم ملی» به کمک شهرداری‌ها برود تا «مشکل حاشیه‌نشینی حل شود».

دولت حسن روحانی در سال‌های گذشته بارها وعده کرده است با سیاست‌های حمایتی قیمت مسکن و نرخ تورم را کنترل می‌کند. طرح مسکن اجتماعی و پرداخت تسهیلات بانکی برای خرید مسکن از جمله طرح‌های دولت بوده که تا به حال نه تنها قیمت مسکن را کاهش نداده که باعث افزایش آن نیز شده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مرتضی

    مدارج عقبگرد و نزول دائمی سطح زندگی مردم در جمهوری جهنمی اسلامی چنان شتاب برداشته است که هر روز خبری دردناک تر و باور نشدنی تر از روز قبل می خوانیم و می بینیم. اینبار اخبار مربوط به رشد و توسعهء گودال خوابی و چاله خوابی در شهرهای مشهد و اراک میباشد. از گورستان خوابی تا چاله خوابی و گودال خوابی, این است ثمره های ۴۰ سال حکومت داد و عدل اسلامی.