ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نتانیاهو: اسرائیل فرصت الحاق کرانه باختری را از دست نمی‌دهد

نخست‌وزیر اسرائیل الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی را یکی از مهم‌ترین وظایف دولت جدید خود دانست و گفت از ۱۱ تیر / یکم ژوئیه این موضوع در کابینه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بنیامین نتانیاهو، الحاق کرانه باختری به سرزمین اسرائیل را از اصلی‌ترین وظایف دولت مشترک خود با بنی گانتس دانست و گفت اسرائیل چنین فرصتی را از دست نخواهد داد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ـ عکس از آرشیو

به‌گزارش رویترز، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل دوشنبه ۵ خرداد / ۲۵ مه گفت این کشور «فرصت تاریخی» برای گسترش حاکمیت خود در بخش‌هایی از کرانه باختری را از دست نخواهد داد و این اقدام یکی از وظایف دولت جدید اسرائیل است.

فلسطینی‌ها که به‌دنبال ایجاد کشور مستقل خود در آینده هستند، چنین اقدامی را الحاق غیرقانونی اراضی اشغالی می‌دانند. آن‌ها در اعتراض به ضمیمه کردن دره اردن و آبادی‌های کرانه باختری به خاک اسرائیل، به همکاری‌های امنیتی با اسرائیل و متحد آن، آمریکا، پایان دادند.

نتانیاهو قول داده است این مناطق را تحت حاکمیت اسرائیل در آورد. او ۱۱ تیر / یکم ژوئیه را به‌عنوان تاریخ آغاز بحث و گفت‌وگو در کابینه جدید در مورد این موضوع تعیین کرده است، موضوعی که نگرانی اتحادیه اروپا را نیز برانگیخته است.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، این اقدام را پیچیده خواند و گفت این امر نیاز به هماهنگی با واشنگتن دارد. ۱۸ سناتور آمریکایی نیز پنج‌شنبه گذشته در نامه‌ای به نتانیاهو و بنی گانتس، وزیر جنگ کنونی اسرائیل نسبت به الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی هشدار دادند.

بنی گانتس، شریک سیاسی جدید نتانیاهو در دولت، در مورد الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری موضعی دو پهلو دارد، با این حال در توافق نتانیاهو و گانتس بر سر تشکیل دولت جدید اسرائیل، الحاق دره اردن و بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی قید شده است.

روز دوشنبه نتانیاهو در جلسه نمایندگان لیکود، حزب راست‌گرای خود در پارلمان اسرائیل (کنست)، الحاق کرانه باختری را «شاید از نظر بسیاری، از هر لحاظ بااهمیت» توصیف کرد و آن را از نخستین وظایف دولت خود و گانتس که در ۱۷ مه گذشته تشکیل شده است، دانست.

او با اشاره به سال تأسیس اسرائیل و کتاب مقدس یهودیان گفت: «ما با یک فرصت تاریخی روبه‌رو هستیم که از سال ۱۹۴۸ وجود نداشته است، تا بتوانیم حاکمیت خود را به‌شکلی عاقلانه همچون گامی دیپلماتیک در یهودا و سامره (کرانه باختری) اعمال کنیم. این فرصت بزرگی است و ما آن را از دست نخواهیم داد.»

او این سخنان را یک روز پس از نخستین جلسه محاکمه‌اش در دادگاه به اتهامات رشوه‌خواری، کلاهبرداری و خیانت در امانت بیان کرد، اتهاماتی که نتانیاهو آن‌ها را رد می‌کند.

نخست‌وزیر اسرائیل برنامه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای صلح میان اسرائیل و فلسطین را زمینه‌ساز الحاق کرانه باختری می‌داند. فلسطینی‌ها این پیشنهاد را که در ژانویه اعلام شد، رد کرده‌اند. الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل در طرح صلح کاخ سفید موسوم به «معامله قرن» پیش‌بینی شده است. بر این اساس اسرائیل در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی فلسطین و قطعنامه‌های شورای امنیت و همچنین الحاق بخش‌هایی از مناطق اشغال‌شده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت می‌کند اما نه می‌پذیرد که اورشلیم (بیت‌المقدس) پایتخت کشور مستقل فلسطین باشد و نه بازگشت میلیون‌ها آواره به کشورشان را قبول می‌کند.

سازمان ملل، فلسطینی‌ها، اتحادیه عرب و بیشتر کشورها، شهرک‌سازی‌های اسرائیل در سرزمین‌هایی که این کشور در جنگ سال ۱۹۶۷ با اعراب اشغال کرده است را غیرقانونی می‌دانند. اسرائیل با این موضوع مخالف است. منتقدان اسرائیلی درباره الحاق کرانه باختری ابراز نگرانی کرده‌اند. آن‌ها معتقدند که این اقدام می‌تواند خشونت ضداسرائیلی را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.