ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آتش‌سوزی‌های زنجیره‌ای در جنگل‌ها و مراتع کشور

تازه‌ترین مورد مراتع سوسن در ایذه و فسا. دلیل آتش‌سوزی‌ها مشخص نیست. گرمای هوا؟ گردشگران؟ احمدی‌نژاد ادعا می‌کند: منع چرای دام در مراتع در دولت روحانی.

آتش‌سوزی‌های زنجیره‌ای در جنگل‌ها و مراتع و در برخی از گردشگاه‌ها همچنان ادامه دارد. دلیل آتش‌سوزی‌ها روشن نیست. محمود احمدی‌نژاد ادعا می‌کند که یکی از دلایل آن ممکن است ممنوعیت چرای دام در دولت حسن روحانی باشد.  

آتش در مراتع بخش سوسن ایذه. دلیل آتش‌سوزی مشخص نیست
آتش در مراتع بخش سوسن ایذه. دلیل آتش‌سوزی مشخص نیست

محمد سعید الماسی، بخشدار سوسن پنجشنبه ۱۵ خرداد در مصاحبه با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) از آتش‌سوزی در مراتع سوسن خبر داد. سوسن یکی از بخش‌های سه‌گانه ایذه است که در فاصله ۴۰ کیلومتری مرکز شهر ایذه قرار دارد. به گفته بخشدار این آتش‌سوزی شامگاه چهارشنبه ۱۴ خرداد در حوالی روستای سرچاه دوپک و آب کنارک اتفاق افتاد و همچنان ادامه دارد.

الماسی گفت نیروهای آتش‌نشانی، منابع طبیعی، دولتی و مردمی در محل وقوع حریق حاضر شده‌اند و مشغول به خاموش کردن آتش‌اند.

دلیل آتش‌سوزی و ابعاد آن هنوز مشخص نیست. به گفته بخشدار ایزه ممکن است با گرم شدن هوا و خشک شدن مراتع، مردم و گردشگران نکات ایمنی را رعایت نکرده باشند.

هنوز چند ساعت از اعلام این خبر نگذشته بود که امین رضا مرآتی فرماندار شیروان از آتش‌سوزی در مراتع روستای چپانلو این شهرستان که خراسان شمالی واقع شده خبر داد. به گفته فرماندار گروه‌های اطفای حریق برای مهار آتش به محل اعزام شده‌اند.  مرآتی گفت:

«با توجه به افزایش بارندگی‌های اخیر و پوشش گیاهی مناسب در مراتع و بالا رفتن دمای هوا خطر آتش سوزی به شدت افزایش یافته است لذا کوچک‌ترین سهل‌انگاری و بی‌توجهی می‌تواند منجر به حریق در مراتع شود.»

در حادثه آتش‌سوزی مراتع روستای بلغان این شهرستان هم که اوایل هفته جاری رخ داد، یک هکتار از اراضی ملی در آتش سوخت.

آتش‌سوزی‌های زنجیره‌ای در فقط یک هفته

آتش‌سوزی در مراتع سوسن ایذه نخستین آتش‌سوزی در مراتع کشور نیست:

همزمان با آتش‌سوزی در مراتع سوسن ایذه، بخشدار مرکزی شهرستان فسا در استان فارس اعلام کرد جویندگان گیاهان دارویی موجب آتش‌سوزی در ارتفاعات جنگلی کوه تودج روستای کهنکویه این شهرستان شدند. بر این اساس در این آتش‌سوزی بیش از ۸ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی در اثر غفلت گردشگران و افرادی که دنبال گیاهان دارویی بودند، سوخت.

روز گذشته معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی تبریز از وقوع آتش‌سوزی در محوطه سایت تاریخی ربع رشیدی تبریز خبر داد. حریق مهار شد اما علت آن هنوز مشخص نشده است. به گفته آتش‌نشانی تبریز به نظر می‌رسد افزایش دما و گرمای هوا دلیل احتمالی وقوع این آتش‌سوزی باشد.

سعید اسمعیل‌پور، مدیرعامل آتش‌نشانی سمنان اعلام کرد بعد از ظهر چهارشنبه حریق گسترده‌ای در مزرعه گندم اتفاق افتاد. آتش‌نشانان اما موفق شدند حریق را مهار و از سرایت آتش به باغ‌ها و مزارع اطراف جلوگیری کنند.

همزمان مدیرکل مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد از آتش‌سوزی در جنگل‌های «دیل» گچساران خبر داد. طی یک هفته اخیر بسیاری از مناطق جنگلی زاگرس در استان‌های لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان دچار آتش‌سوزی شدند.

معیشت دامداران و منع چرای دام در مراتع

در آتش‌سوزی در جنگل‌های منطقه حفاظت‌شده خائیز در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان که پنج‌شنبه ۸ خرداد آغاز شد و تا ظهر شنبه ۱۰ خرداد هم ادامه یافت نزدیک به ۸۰۰ هکتار از این منطقه در آتش سوخت. فریبرز غیبی، رییس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان جنگل‌ها، گفت جنگل‌های زاگرس یک منطقه استراتژیک برای ایران است و معیشت بیش از پنج میلیون نفر از مردم ساکن در این مناطق وابسته به جنگل‌های زاگرس است. معیشت دامداران هم به این جنگل‌ها و مراتع اطراف آن وابسته است. محمود احمدی‌نژاد در توییتر تلویحاً دولت روحانی را مسئول آتش‌سوزی‌ها دانست:

«بخشی از آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع به دلیل ممنوعیت چرای دام در دولت شیخ حسن روحانی است. علوفه در صورتی که توسط احشام چریده نشود پس از خشک شدن مستعد آتش‌سوزی خواهد شد.»

چرای دام در بسیاری از مراتع کشور تا پایان اردیبهشت ممنوع اعلام شده بود. هدف از این ممنوعیت جلوگیری از لگدکوب شدن مراتع و حفظ پوشش گیاهی عنوان شده است.

در پی خسارت به جنگل‌های زاگرس در چند استان ایران در اثر وقوع حریق، دو روز قبل نشستی با حضور نایب رئیس مجلس، نمایندگان استان‌های زاگرس‌نشین و مسئولانی از محیط زیست، وزارت دفاع و مراتع و آبخیزداری  به منظور بررسی علت آتش‌سوزی‌های دامنه‌دار در جنگل‌های بلوط زاگرس برگزار شد. عیسی کلانتری،‌ رییس سازمان حفاظت محیط زیست، در این نشست گفت: «در طول یک ماه گذشته ۹۹۰ هکتار در آتش سوخت که حتی یک هکتار آن هم زیاد است. اما بدانید که آتش‌سوزی در همه دنیا وجود دارد؛ پس توصیه می‌کنم خیلی نگران نباشید، اما احتیاط لازم را داشته باشید.»

پانویس:

این گزارش با خبر آتش‌سوزی در مراتع شیروان به روز شد

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شوراهای مردمی

    شوراهای مردمی تصویری که قلب انسانهای شرافتمند رو میسوزاند ‍اینجا ایران ‍اینجا زاگرس ‍اینجا خائیز و اینجا البرز زارعی که برای زاگرس سوخت ➖هموطنی که برای دفاع از محیط زیست ایران سوخت تا وجدانهای خاموش را بیدار کند ما ایرانی هستیم این آتش با اتحاد مردمی خاموش میشود دست یاری به ایران بلند کنیم با هرچیزی که در توان داریم ... @ettehadmardomi

  • #سرخط : فعالین محیط‌زیست و کمیته‌های مردمی در نبرد با آتش‌سوزی جنگل‌ها

    #سرخط : فعالین محیط‌زیست و کمیته‌های مردمی در نبرد با آتش‌سوزی جنگل‌ها در پی آتش‌سوزی کوه‌های هجیج، داریان و سرپل ذهاب، فعالین محیط زیست و ۲۰ تن از اعضای انجمن ژیوای پاوه در منطقه حاضر شدند و علی‌رغم عدم اعزام هلی‌کوپتر آب‌پاش و کمک‌های دولتی، پس از چندین ساعت محاصره در آتش، موفق به اطفای حریق شدند. مدیرکل مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد نیز خبر داد‌ه است که ۹ نفر از فعالینی که در مهار آتش‌سوزی جنگل‌های این استان حضور داشته‌اند مصدوم و یک نفر دچار سوختگی شدید شده است. وحید محمدی‌تبار اعلام کرد: «سه نفر در آتش‌سوزی خاییز، دو نفر در جنگل‌های «دیل» و چهار نفر در آتش‌سوزی «خونگه بنار» گچساران مصدوم شده‌اند. همچنین یک فعال محیط‌زیستی به‌نام البرز کوهسرک (۲۸ ساله) نیز هنگام مهار آتش، دچار سوختگی شدید شده است». طی یک هفته اخیر بخش‌هایی از مناطق جنگلی زاگرس در استان‌های لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان دچار آتش‌سوزی شدند. آتش‌سوزی در برخی از این مناطق همچنان ادامه دارد و نبود امکانات از جمله هلی‌کوپتر آب‌پاش، بدهی، سومدیریت و سلب مسئولیت در برابر نابودی طبیعت، از جمله دلایل عدم موفقیت در خاموش کردن این آتش‌سوزی‌ها اعلام شده است. موقعیتی که ناکارآمدی‌های حاصل از آن به‌دست تشکل‌های محیط‌زیستی مستقل و کمیته‌های مردمی حاضر در منطقه با فقدان امنیت جانی پیش رفته است. #نابودی_محیط_زیست @Sarkhatism