ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اطلاعات شخصی ۵,۵ میلیون مشترک رایتل فروخته شد

گفته می‌شود این اطلاعات شامل اسم، کد ملی، شماره تلفن، آدرس و کد پستی مشترکان می‌شود و در اینترنت به قیمت ۱۰۰۰ دلار به فروش گذاشته شده است. شرکت رایتل می‌گوید این اطلاعات بسیار قدیمی است.

در ایران اطلاعات شخصی ۵,۵ میلیون مشترک امپراتور تلفن رایتل به قیمت ۱۰۰۰ دلار به فروش گذاشته شده است. معاون وزیر ارتباطات این موضوع را تأیید کرد اما شرکت رایتل می‌گوید این اطلاعات بسیار قدیمی است.

شرکت خدمات ارتباطی رایتل ـ عکس از آرشیو

در پی انتشار خبر نشت اطلاعات کاربران شبکه اجتماعی تلگرام، اکنون خبر از درز اطلاعات مشترکان شرکت رایتل، اپراتور بزرگ تلفن همراه در ایران می‌رسد.

براساس گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های ایران، اطلاعات ۵,۵ میلیون مشترک رایتل به قیمت ۱۰۰۰ دلار به فروش گذاشته شده است. گفته می‌شود این اطلاعات که با هک شدن دیتابیس رایتل به دست آمده است شامل اسم، کُد ملی، شماره تلفن، آدرس و کُد پستی مشترکان می‌شود.

شرکت خدمات ارتباطی رایتل وابسته به سازمان تأمین اجتماعی، سومین اپراتور سراسری تلفن همراه است که سیم کارت‌های نسل سوم و چهارم شبکه تلفن همراه را با نام تجاری رایتل ارائه می‌کند.

فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات، در توئیتر این خبر را تأیید کرد و نوشت: «مرکز ماهر درز اطلاعات رایتل را تأیید کرده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد اطلاعات لو رفته متعلق به ۴ سال پیش بوده و توسط عامل انسانی رخ داده است. در هر حال رایتل مسئول حفاظت از داده مشترکین است و باید برخورد مسئولانه‌ای از خود نشان دهد. طبق ضوابط پروانه برخورد جدی خواهیم کرد.»

شرکت رایتل در واکنش به این ماجرا در اطلاعیه‌ای نوشت: «تاکنون هیچ مستندی به جز ۹ رکورد منتشر شده مبنی بر دزدیده شدن اطلاعات ۵,۵ میلیون مشترک این اپراتور به دست نیامده است که نتیجه بررسی این ۹ رکورد نشان می‌دهد ۶ رکورد بسیار قدیمی بوده (سال ۹۴ و پیش از آن) و عملاً این مشترکین دیگر در شبکه رایتل فعال نیستند. از تعداد دیتای اعلامی سه رکورد فعال است که نشان می‌دهد اطلاعات مورد بحث بسیار قدیمی است.»

شرکت رایتل حدس می‌زند که نشر اطلاعات توسط منشاء انسانی در سال ۹۴ و پیش از آن صورت گرفته باشد. این شرکت می‌گوید شمار ادعا شده بسیار کمتر از ۵,۵ میلیون نفر بوده‌ است.

شرکت رایتل با بیان این‌که احتمال سرقت اطلاعات برخط این اپراتور وجود ندارد، از رسانه‌ها خواست تا از دامن زدن به شایعات پرهیز کنند.

این در حالی است که یک هکر دیگر ادعا کرده است که تمامی اطلاعات سرقت‌شده به‌روز بوده و او آن‌ها را در آوریل ۲۰۲۰ (فروردین و اردیبهشت ۹۹) استخراج کرده است.

پیش از این نیز خبر درز شماره تلفن و شناسه‌های کاربری ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام به دلیل استفاده از نسخه‌های غیررسمی این اپلیکیشن در روزهای ابتدایی فروردین‌ماه سال جاری منتشر شده بود. برخی از کارشناسان نیز معتقد بودند افشای اطلاعات کاربران تنها به کاربران نسخه‌های غیررسمی محدود نمی‌شود و احتمالاً به‌دلیل ارتباط میان کاربران نسخه‌های رسمی و غیررسمی تلگرام، اطلاعات کاربران نسخه رسمی نیز به سرقت رفته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.