ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس اتاق بازرگانی: طبقه متوسط «در حال تجزیه شدن است»

رئیس اتاق بازرگانی می‌گوید: رشد سرمایه‌گذاری در هشت سال گذشته منفی بوده، نابرابری بیشتر شده و طبقه متوسط در حال تجزیه است.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: ضریب نابرابری در ایران افزایش یافته و طبقه متوسط در حال «تجزیه شدن» است.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران

به گزارش خبرگزاری‌های ایران شافعی که یکشنبه ۱۸ خرداد همراه با وزیر اقتصاد و چند تن دیگر از مدیران دولتی و اصناف برای بررسی وضعیت اقتصادی به مجلس رفته بود، گفت: بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ضریب جینی از سال ۱۳۹۲ به بعد روند صعودی داشته و این یعنی افزایش قابل توجه نابرابری‌ها و شکاف طبقاتی.

اشاره او به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی که هفته گذشته منتشر شد است. این گزارش می‌گوید درآمد سرانه در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۶ حدود ۳۴ درصد کاهش یافته و ضریب جینی بزرگ‌تر شده است.

شافعی پیامد این وضعیت که به گفته او «علیرغم افزایش درآمد اسمی خانوار» رخ داده را «تجزیه طبقه متوسط» دانست و گفت که « این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد».

رئیس اتاق بازرگانی در بخش دیگری از سخنانش رشد سرمایه‌گذاری در ایران از سال ۱۳۹۰ به بعد را «منفی» عنوان کرد. به گفته او نرخ تشکیل سرمایه در ماشین آلات در ۹ ماهه پایانی سال ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد منفی ۱۵ درصد داشته، در صورتی که این نرخ در سال ۱۳۹۷ منفی هفت درصد بود.

شافعی همچنین از «نامساعدتر» شدن فضای کسب و کار در یکسال گذشته خبر داد و گفت: شاخص ملی محیط کسب و کار از ۵,۸ در زمستان ۱۳۹۵ به ۶,۳ در پاییز ۹۷ و ۶,۵ در پاییزسال گذشته رسید.

شاخص محیط کسب و کار یک سنجه برای اندازه‌گیری رضایت سرمایه‌گذاران و تولید کنندگان است که به صورت فصلی از سوی اتاق بازرگانی و پیش از این مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با نظرخواهی از سرمایه‌گذاران انجام و اعلام می‌شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.