ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان همکاری اسلامی خواهان توقف «طرح الحاق» شد

وزیران خارجه کشورهای اسلامی یک‌صدا اعلام کردند که تنها با پایبندی به قطعنامه‌های سازمان ملل و اقدام بین‌المللی می‌توان طرح اسرائیل را شکست داد.

سازمان همکاری اسلامی در پایان یک کنفرانس ویدیویی که برای بررسی طرح الحاق کرانه باختری به خاک اسرائیل برگزار شد، با انتشار بیانیه‌ای یک‌صدا اعلام کردند که تنها با پایبندی به قطعنامه‌های سازمان ملل و اقدام بین‌المللی می‌توان طرح اسرائیل برای ضمیمه کردن ۳۰ درصد از کرانه باختری را متوقف کرد.

سازمان همکاری اسلامی در جده (عکس: توییتر)
سازمان همکاری اسلامی در جده (عکس: توییتر)

الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل در طرح صلح کاخ سفید موسوم به «معامله قرن» پیش‌بینی شده است. بر این اساس اسرائیل در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی فلسطین و قطعنامه‌های شورای امنیت و همچنین الحاق بخش‌هایی از مناطق اشغال‌شده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت می‌کند اما نه می‌پذیرد که اورشلیم پایتخت کشور مستقل فلسطین باشد و نه بازگشت میلیون‌ها آواره به کشورشان را قبول می‌کند.

شامگاه چهارشنبه ۲۱ خرداد وزیران خارجه ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی که مقر آن در جده قرار دارد در یک ویدیو کنفرانس الحاق کرانه باختری را به بحث گذاشتند.  فیصل‌بن فرحان آل سعود، وزیرخارجه عربستان ریاست این نشست را به عهده داشت.

در ضرورت اقدام بین‌المللی

سازمان همکاری اسلامی با محکوم دانستن سیاست‌های دولت اسرائیل برای تغییر ترکیب جمعیتی مناطق اشغالی، اعلام کرد چنانچه اسرائیل طرح الحاق را اجرا کند، نه تنها تمام توافقنامه‌هایی که تاکنون با سازمان آزادی‌بخش فلسطین به امضا رسانده، باطل اعلام می‌شود بلکه الحاق کرانه باختری به معنای پایان روند حل و فصل اختلافات بر اساس مذاکره است.  

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرده است که در تاریخ یکم ژوئیه سال جاری طرح الحاق را به اجرا می‌گذارد. بنابراین فرصت چندانی برای اقدام در سطح بین‌المللی باقی نمانده است. سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پایانی خود، خواهان اقدام عاجل شورای امنیت، سازمان ملل، شورای حقوق بشر و دادگاه‌های بین‌المللی برای مقابله با طرح الحاق شد.

سازمان همکاری اسلامی یادآوری کرد که پایبندی کشورها به قطعنامه‌های سازمان ملل برای حل بحران فلسطین، می‌تواند به شکست طرح الحاق کمک کند. سازمان همکاری اسلامی در ادامه کمیته چهارجانبه بین‌المللی را به برگزاری نشستی فوری برای نجات فرصت‌های صلح و واداشتن اسرائیل برای توقف طرح الحاق و پایان شهرک‌سازی در کرانه باختری فراخواند.

احتمال فروپاشی تشکیلات خودگردان

اردن پیش از این با محکوم کردن طرح الحاق هشدار داده بود که اجرای این طرح به معنای پایان قرارداد صلح با اسرائیل است.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل با تأکید بر اینکه شهرک‌سازی‌های اسرائیل اقدامی غیر‌قانونی است نسبت به الحاق مناطقی از کرانه باختری به خاک اسرائیل هشدار داده و این اقدام را نابوده کننده راه حل صلح دانسته بود. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده که کشورهای اتحادیه اروپا حاکمیت اسرائیل بر سرزمین‌های اشغالی در کرانه باختری را به رسمیت نمی‌شناسند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس نهادهای امنیتی اسرائیل هشدار داده‌اند که الحاق کرانه باختری ممکن است سبب فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین شود و اسرائیل ناگزیر شود حاکمیت این مناطق را مجدداً به دست گیرد. بر همین اساس برخی از شهرک‌نشین‌های یهودی در کرانه باختری نیز از بیم بالا گرفتن خشونت‌ها مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده‌اند.

هفته قبل نروژ که ریاست دوره‌ای سازمان ویژه هماهنگی کمک‌های مالی به تشکیلات خودگردان فلسطین را بر عهده دارد،  از اسرائیل خواست که از الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری صرف‌نظر کند.  

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • امیر راست گفتار

    هیچکس تا کنون در صدد بر نیامده که احساسات اسرائیلیها در مورد وضعیت جدیدی که حدود هفتاد سال است در ان بسر میبرند را درک کنند! پیش از مهاجرت اسرائیلیها چه بودند؟ هر چه بودند صاحب کشور مستقلی بنام اسرائیل نبودند که قطعه خاکی در جائی از این کره خاکی به انان هویت داده باشد! انان قومی بودند با دینی مخصوص بخود که در گوشه گوشه این جهان بطور پراکنده بسر میبردند و داشتن سرزمین برایشان تقریبا یک افسانه بود " افسانه ای در تورات" برای انان نوشتن داستان یهودی سرگردان نیز بعد از انتقال به محل فعلیشان صورت گرفت " سرگردانی صفت کسانیست که به عللی از جائی که داشته اند رانده شده باشند که این در مورد یهودیها صدق نمیکرد ! حالا میخواهند سری تو سرها در بیاورند و این رفتارهای احمقانه اشان مصداق از هول حلیم توی دیگ افتادن است!