ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت بهداشت: «محدودیت‌های هوشمند» کرونایی باید بازگردند

در ایران شمار مبتلایان به کرونا افزایش یافته و چند استان در وضعیت قرمز قرار دارند. معاون وزیر بهداشت می‌گوید محدودیت‌ها باید بازگردند اما نه به شدت شرایط قبلی و شبیه قرنطینه.

در ایران شیوع کرونا از کنترل خارج شده است. با کاهش محدودیت‌ها رعایت اصول بهداشتی نیز کاهش یافته و به همین دلیل شمار مبتلایان به کرونا افزایش یافته است و چندین استان و شهر در وضعیت قرمز قرار دارند. وزارت بهداشت می‌گوید «محدودیت‌های هوشمند» باید بازگردند اما نه به‌شدت روزهای نخست شیوع ویروس.

بازار همدان در دوران کرونا ـ فروردین ۱۳۹۹ ـ عکس از خبرگزاری مهر

علی‌اکبر حق‌دوست تهران، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران سه‌شنبه ۲۷ خرداد گفت: «اپیدمی کرونا رو به افزایش است و درخواست وزارت بهداشت این است که محدودیت‌ها و سخت‌گیری‌های اجتماعی برای رعایت اصول بهداشتی به‌صورت هوشمند برگردد.»

در روزهای اخیر موارد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در ایران افزایش یافته است و معاون وزیر بهداشت علت این افزایش را «افزایش تست و بخشی نیز به علت کاهش محدودیت‌ها» دانست و افزود: «باید برای بازگشت محدودیت‌ها تصمیم عاجل و جدی گرفته شود. حتماً باید به‌گونه‌ای تصمیم‌گیری شود که مردم بیشتر نکات بهداشتی را رعایت کنند، حتی اگر قرار باشد نوعی آزادسازی اجرا شود باید به‌گونه‌ای باشد که مردم اصول فاصله‌گذاری فیزیکی را رعایت کنند. وزارت بهداشت به‌طور رسمی خواسته است که به‌خصوص در جاهایی که میزان شیوع و آلودگی کرونا بیشتر است، محدودیت‌های کنترل‌شده بیشتری اعمال شود، البته نه به شدت شرایط قبلی و شبیه قرنطینه اما درخواست وزارت بهداشت این است که محدودیت‌های هوشمند به‌گونه جدی‌تری در شهرهای آلوده‌تر اجرا شود.»

آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی که ظهر دوشنبه ۲۶ خرداد منتشر شد نشان می‌دهد که مجموع درگذشتگان بر اثر ویروس کووید ۱۹ به ۸۹۵۰ نفر و شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۸۹۸۷۶ نفر افزایش یافته است.

به‌گفته وزارت بهداشت در استان‌های تهران، خراسان رضوی و بوشهر موارد بستری در چند روز اخیر در حال افزایش است و استان‌های خوزستان، آذربایجان غربی، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، روز دوشنبه اعلام کرد که «میزان رعایت اصول فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی مرتبط با کرونا از سوی مردم و در اصناف و اماکن عمومی از حدود ۸۰ درصد به ۱۰ تا ۲۰ درصد و در تهران به ۹ درصد کاهش پیدا کرده است.»

سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز هشدار داده و گفته است وضعیت اپیدمی کرونا در کشور «به هیچ وجه عادی نیست».

بازگشایی مشاغل پُرخطر و رفع محدودیت‌های تردد و سفر که از مدت‌ها قبل در سطح کشور با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا برای به حرکت در آوردن چرخ اقتصاد اجرایی شد و در کنار آن کاهش نسبی بیماران کرونایی موجب شده‌اند که کمتر کسی پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرد.

این در حالی است که گفته می‌شود ایران هنوز در موج نخست شیوع ویروس کووید ۱۹ قرار دارد.

براساس آمار رسمی روزانه وزارت بهداشت، موارد مرگ بر اثر کووید ۱۹ که در هفته‌های گذشته به زیر ۵۰ نفر در روز رسیده بود در چند روز گذشته دوباره سه رقمی شده است، موارد ابتلا نیز به بالای ۲۵۰۰ تا سه هزار نفر رسیده است.

حتی در استان‌هایی که وضعیت آن‌ها قرمز گزارش نشده است خبرها حاکی از گسترش این ویروس است.

وضعیت بحرانی همدان

برپایه گزارش‌های منتشرشده، وضعیت بیماری کووید ۱۹ در همدان که وضعیت آن قرمز اعلام نشده، برای مردم عادی شده و مسئولان نیز هیچ نظارتی بر آن ندارند.

بازار مرکزی همدان مرکز شیوع ویروس کووید ۱۹ گزارش شده و گفته‌شده که همزمان با بازگشایی صنوف مختلف، رفته رفته شهر شاهد افزایش چشمگیر ترددهای مردم شده و از راسته بازارهای میوه و تره‌بار گرفته تا مجتمع‌های تجاری عرضه پوشاک و سایر اقلام مصرفی مردم با اوج شیوع کووید ۱۹ روبه‌رو هستند.

خریدهای شهروندان بدون کوچک‌ترین توجه به بهداشت فردی و عمومی انجام می‌شود و در این اوضاع خیلی از آن‌ها ماسک هم بر صورت ندارند.

همچنین در روزهای اخیر مسافران بسیاری از شهرهای دیگر به همدان آمده‌اند و با وجود ممنوعیت، در بوستان‌ها و پارک‌های همدان چادر زده و اقامت کرده‌اند. این مسئله با بی‌توجهی ارگان‌های نظارتی عادی شده و حتی روبه افزایش است.

در حمل و نقل عمومی همدان نیز اصول بهداشت و فاصله‌گذاری فیزیکی رعایت نمی‌شود. قانون سه سرنشین در تاکسی‌ها و تکمیل شدن ظرفیت اتوبوس‌ها و تاکسی ون عملاً زیر پا گذاشته می‌شود و هیچ نظارتی نیز بر آن نیست.

کرونا در مازندران بار دیگر اوج می‌گیرد

در روزهای نخست شیوع کووید ۱۹، مازندران آمار بالایی از ابتلا به این ویروس داشت اما بعد تا حدودی مهار شد، اما اکنون بار دیگر ابتلا به این بیماری افزایش یافته است.

شیوع کرونا در ایران با بازگشایی مشاغل پُرخطر و رفع محدودیت‌ها بیشتر شده است ـ عکس از آرشیو

گزارش‌های مربوط به مازندران نیز نشان می‌دهند که بی‌توجهی مردم بومی و مسافران به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری فیزیکی و همچنین عدم نظارت مسئولان از عوامل این افزایش بوده‌اند.

هم‌اکنون بیش از ۳۳۰ بیمار مبتلا به ویروس کووید ۱۹ در بیمارستان‌های زیر پوشش دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بستری هستند، در حالی که آمار بیماران بستری این بیمارستان‌ها در اواخر هفته گذشته به کمتر از ۳۰۰ نفر رسیده بود.

بر اساس گزارش‌های جدید شرایط در بعضی از شهرستان‌های مازندران از زرد به سمت قرمز شدن پیش می‌رود.

گزارش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهند که بیش از ۱۲ درصد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ با شرایط حاد تنفسی مربوط به استان مازندران هستند.

ویروس کرونا ۳۰ بهمن ماه سال گذشته در استان مازندران شیوع یافت و همچنان این استان با گذشت حدود چهار ماه در زمره یکی از استان‌های دارای بیشترین آمار بیماران بستری کرونایی قرار دارد.

زنجان و خرم‌دره به وضعیت قرمز پیوستند

این وضعیت در استان زنجان نیز که در وضعیت قرمز قرار نداشت، مشاهده می‌شود. زنجان که بیش از دو هفته دیرتر از سایر نقاط کشور درگیر این بیماری شد و تا حدود یک ماه قبل با رعایت نکات بهداشتی با روزانه سه تا چهار ابتلا، می‌رفت که به مرحله مهار این بیماری برسد، اما به یک‌باره با کاهش محدودیت‌ها و آغاز به کار بسیاری از مشاغل و عدم نظارت مسئولان، شمار مبتلایان به این ویروس نیز افزایش یافت به‌طوری که به‌گفته مسئولان بهداشتی این استان شهرهای زنجان و خرم‌دره اکنون در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند.

براساس گزارش‌های منتشرشده از زنجان مردم می‌گویند اطلاع‌رسانی‌ها تأثیر چندانی ندارد و باید اقدامات جدی‌تری در این زمینه انجام شود.

فتح‌الله حقیقی، استاندار زنجان می‌گوید تا ۲۰ روز گذشته با تست سرپایی فقط ۲۰ درصد افراد مثبت بودند، اما اکنون این رقم به ۳۰ درصد رسیده است.

پرویز قزلباش، رئیس دانشگاه علوم ‌پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز در مورد وضعیت بیماری کووید ۱۹ در استان گفت: «تاکنون تست کرونای یک‌هزارو ۲۵۲ بیمار بستری مثبت بوده که بیش ازیک‌هزار نفر از آنان معادل ۸۲ درصد مبتلایان، بهبود یافته‌اند و از مجموعه بستری‌ها نیز، ۸۷۷ نفر از سرویس آی‌سی‌ یو استفاده کردند که ۵۰۰ نفر بیمار بد حال بودند.»

در استان خوزستان نیز که مدت‌هاست در وضعیت قرمز قرار دارد، روز دوشنبه مرکز بهداشت علوم پزشکی جندی‌شاپور اعلام کرد که ۱۱ هزار نمونه آزمایش کووید ۱۹ از ۲۹ هزار نمونه‌ای که طی هفته‌های اخیر از مراجعه‌کنندگان در اهواز گرفته شد، «به‌طرز عجیبی» مفقود شده است.

با این حال، ساعاتی بعد، فرهاد اوبل نژادیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز این خبر را تکذیب کرد و گفت: «تاکنون ۵۰ هزار و ۳۴۲ نمونه تست در استان خوزستان گرفته شده که ۳۴۶۵ نمونه تست به دلیل برخی اشکالات تکنیکی در نمونه‌گیری قابل آزمایش نبوده و باید مجدد تست انجام شود.»

شکرالله سلمان‌زاده، رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان روز شنبه ۲۴خرداد گفت: «ما در آبادان در شرایط فوق قرمز هستیم و شخصاً با هرگونه رفع محدودیت مخالفم.»

در روزهای اخیر در بیشتر استان‌های ایران افزایش شیوع ویروس کووید ۱۹ و عدم رعایت نکات بهداشتی و نبود نظارت گزارش شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.