ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طرح آمریکا: معامله تسلیحاتی با ایران زیر نظر سازمان ملل

بر اساس این طرح از ۳۰ روز قبل از هرگونه ارائه تسلیحات به ایران شورای امنیت می‌بایست معامله را تأیید کند. روسیه و چین مخالف‌اند.

بلومبرگ به نقل از دیپلمات‌ها در سازمان ملل گزارش داده که ایالات متحده آمریکا دوشنبه ۲۲ ژوئن/ ۲ تیر پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در اختیار اعضای شورای امنیت سازمان ملل قرار داده که بر اساس آن خرید و فروش سلاح با ایران زیر نظر شورای امنیت قرار می‌گیرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد (عکس: شاتر استاک)
شورای امنیت سازمان ملل متحد (عکس: شاتر استاک)

بر اساس متنی که در اختیار بلومبرگ قرار گرفته پیش‌نویس قطعنامه آمریکا از کشورهای جهان درخواست می‌کند «از عرضه مستقیم یا غیرمستقیم، فروش یا انتقال» تسلیحات به جمهوری اسلامی ایران خودداری کنند مگر آنکه یکی از کمیته‌های شورای امنیت به صورت موردی، دست‌کم از ۳۰ روز قبل از هرگونه ارائه تسلیحات به ایران، آن را مورد تأیید قرار دهد.

بر اساس گزارش بلومبرگ این طرح فردا (چهارشنبه) در شورای امنیت به بحث گذاشته می‌شود. با توجه به مخالفت روسیه و چین با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، انتظار می‌رود که بحث‌های تندی پیرامون این طرح اتفاق بیفتد.

تحریم تسلیحاتی ایران

واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در سازمان ملل: مخالفت با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد تأمین، فروش و انتقال سامانه‌های موشکی، خودروهای زرهی، توپخانه سنگین، بالگردهای تهاجمی، هواپیماهای جنگنده‌، و ناو به ایران ممنوع است. همچنین بر اساس این قطعنامه ارائه آموزش‌های فنی یا تأمین قطعات یدکی یاد شده نیز منع شده است. این محدودیت‌ها پنج سال بعد از برجام در اکتبر سال جاری (اواخر مهر) از میان برداشته می‌شوند. ایالات متحده قصد دارد خود را ناظر به قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل معرفی کند و با وجود آنکه از برجام خارج شده، با این ترفند، بر اساس قطعنامه‌ا‌ی که خود با خروج از برجام آن را نقض کرده، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را بازگرداند و به یک معنا مکانیسم ماشه را فعال کند. روسیه و چین مخالف‌اند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل ۱۳ ژوئن در یک گزارش علنی‌نشده به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که موشک‌های شلیک‌شده به اهدافی در عربستان «منشاء ایرانی» داشتند.  به گزارش بلومبرگ آمریکا برای پیشبرد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در اکتبر ۲۰۲۰ به گزارش اخیر گوترش استناد کرده است.

بر همین اساس واشنگتن در پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی خود «درباره خطرات این حملات بر فراورده‌های انرژی جهان، آزادی عبور و مرور کشتی‌ها در منطقه، ایمنی افرادی که در بخش‌های انرژی و حمل و نقل دریایی فعالیت‌ دارند و همچنین برای محیط زیست» عمیقاً ابراز نگرانی کرده و اعلام کرده:

«چنین حملاتی و تداوم اشاعه تسلیحات و مواد مرتبط توسط ایران، تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌الملل است.»

آویو کوخاوی،‌ رئیس ستاد ارتش اسرائیل یکشنبه گذشته در مراسمی در مقر ارتش در تل‌آویو برگزار شد، گفته بود نه تنها برنامه هسته‌ای ایران بلکه تسلیحات متعارف نیروهای مسلح آن کشور نیز تهدیدی برای اسرائیل به شمار می‌آید. 

وال‌استریت ژورنال هفته گذشته گزارش داده بود که اروپا آماده مصالحه با آمریکا درباره برجام و تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل است. سخنان رئیس ستاد ارتش اسرائیل را می‌توان به عنوان سیگنالی در این جهت درک کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.